به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، جعفر مهراد امروز در نشست رؤسای دانشگاههای کشور با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در شیراز بیان کرد: بر اساس تفاهم نامه های موجود از ISC به عنوان درگاه ورود عرصه های بین المللی به ویژه در سطح کشورهای اسلامی نامبرده شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه بر اساس تفاهم نامه های موجود این سازمان، از رؤسای دانشگاه ها دعوت شده که از فرصت های پیش آمده جهت تعمیق همکاری های بین المللی و دانشگاهی استفاده شود.
رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اشاره به اینکه سازمان ISC به مناسبت های علمی و تحقیقاتی در کشورهای اسلامی حضور پیدا می کند، خاطرنشان کرد: مایل هستیم به مناسبت توسعه علمی کشور که در سال های اخیر با اقتدار خوبی ظاهر شده است در کشورهای اسلامی حضور پیدا کنیم.
مهراد با اشاره به رتبه بندی نتایج این سازمان از سال 2003 میلادی با شاخص های آموزشی و پژوهشی، عنوان کرد: این نتایج نشان می دهد که دانشگاه های ایران از توان علمی و تحقیقاتی خوبی برخوردار است و در سال های اخیر دانشگاه های ایران در نظام رتبه بندی هایی مانند: تایمز و شانگهای دیده شده اند.
وی اضافه کرد: ISC دارای نظام رتبه بندی مخصوص یه خود است با شاخص ها و معیارهای مصوب تهران که با انجام یک سری تغییرات جزیی در نشست فوق العاده وزرای آموزش عالی کشورهای جهان اسلامی به تصویب نهایی رسید.
به گفته رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، ISC از سال 89 تاکنون دانشگاه های دولتی و غیر دولتی دانشگاه های کشور را رتبه بندی می کند و با وجود تازه بودن این سیستم هر سال بر تعداد دانشگاه های شرکت کننده در رتبه بندی ISC افزوده می شود.
مهراد بیان کرد: رتبه بندی این سازمان در سال 91 بر اساس روش شناسی سال های قبل انجام ش،د اما در شکل رتبه بندی از مراکز تحقیقاتی کشور استفاده می شود که در آن دانشگاه های هنر، صنعتی، پزشکی و پژوهشگاه ها به تفکیک رتبه بندی شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر چهار میلیون و 500 هزار دانشجو در کشور در حال تحصیل است، گفت: از این تعداد بیش از 12 درصد در تحصیلات تکمیلی مشغول تحصیل هستند که شامل 2/9 درصد مقاطع اشد و 3 درصد را دکترای حرفه ای و تخصصی تشکیل می دهد.
رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام عنوان کرد: این تعداد دانشجو به همراه 70 هزار عضو هیئت علمی موتور محرکه پیشرفت تولید علم کشور محسوب می شوند.
مهراد در خاتمه سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر کشور ایران در صدر تولید مقالات علمی است و از رتبه 16 به 15 ارتقا یافته است، تصریح کرد: ایران در این بازه زمانی تولید مقاله 17 هزار و 955 تایی دارد که کشور ترکیه پس از ایران با 14 هزار و 506 مقاله در جایگاه بعد قرار دارد.