به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله عباس کعبی عصر امروز در جمع دانشجویان دوره طرح ولایت استان خراسان رضوی که در قم در حال برگزاری است، به تشریح موضوع تفاوت اسلام فردی و اجتماعی پرداخت.
وی در پاسخ به سوالی که در مورد اسلام اشرافی پرسیده شده بود، گفت: اشرافیت، رفاه و تجملگرایی در اسلام مذمت شده است و به هیچ وجه جزو مقولههای اسلام نیست، بلکه در مقابل آن اسلام عدالت و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض وجود دارد.
عضو مجلس خبرنگان رهبری در پاسخ به سوالی گفت: دموکراسی حقیقی در پرتو نظام جمهوری اسلامی که مبتنی بر ولی فقیه است به منصه ظهور رسید و در انتخابات گذشته شاهد بازیابی کامل اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی بودیم.
آیت الله کعبی با بیان اینکه انتخابات گذشته درسهایی داشت که نباید از آن به سادگی گذشت، اظهار داشت: امروز نظام جمهوری اسلامی با مدل مردمسالاری اسلامی از لحاظ عمل و تئوری پای حرف مردم ایستاده است.
وی در خصوص نتایج انتخابات در جهان نیز گفت: دیگر هیچ سیاستمداری نمیتواند به دموکراسی ایران خرده بگیرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه توسعه سیاسی از دل دولت سازندگی به وجود آمد، گفت: در نهایت این اعتدال بود که در این دوره به پیروزی رسید؛ مردم با حضورشان در پای صندوقهای رای و این انتخاب، احساس قدرت میکنند.
آیتالله کعبی تصریح کرد: انتخابات نشان دهنده مقبولیت نظام است و در انتخابات گذشته این سطح مقبولیت نظام جمهوری اسلامی بسیار بالا رفت.
وی در خصوص چرایی رای مردم بیان داشت: یکی از دلایلی که مردم اینگونه رای دادند نوع نگاه به دولت نهم و دهم بود؛ همچنین نوع نگاه به روحانیت و بازگشت اعتماد به آنها می تواند یکی دیگر از دلایل باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اختلاف در اصولگرایان نیز مزید بر علت شد، علاوه بر این، تشخیص بالای مردم را در مناظرههای نامزدها نیز میتوان به خوبی دید.
آیتالله کعبی با بیان اینکه اتفاقهای اجتماعی تکبعدی نیست و عوامل بسیاری بر آن تأثیر دارد، تأکید کرد: در آینده باید تلاش کنیم بر پایه خردورزی، متانت و برادری و با انسجام بر گرد ولی فقیه حماسه اقتصادی را در کشور خلق کرده و وعدههای رئیس جمهور منتخب را با کمک هم عملی کنیم.
وی تأکید کرد: مردم اسلام را از عمق جان میخواهند و پای اسلام و گفتمان رهبری ایستادهاند؛ قهرمان حماسه سیاسی رهبری و ملت رشید ایران بوده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: مردم با این انتخابات در کنار التزام به گفتمان امام و رهبری، حل مشکلات اقتصادی را نیز میخواستند.
آیتالله کعبی در خصوص تفاوت اسلام فردی و اجتماعی گفت: اینکه میگویم اسلام انقلابی و یا سیاسی در واقع صفتی است که مسلمانان باید بیشتر به آن توجه کنند؛ اسلام چند دسته و قابل تقسیم نیست که بخواهیم بگوییم یک دسته آن اسلام فردی است و دسته دیگر اسلام اجتماعی.
وی با بیان اینکه متأسفانه در جامعه امروز در مورد ادبیات سیاسی و یا حتی دینی چنین اشتباهی رخ میدهد، گفت: ما چند اسلام نداریم، بلکه تنها اسلام ناب محمدی است که در مکتب اهل بیت تبلور پیدا میکند.
اسلام لیبرال و اسلام طالبانی دو لبه قیچی علیه اسلام ناب است
آیت الله کعبی با اشاره به اقدامات امام راحل در زمینه اسلام گفت: امام در مقابل اسلام ناب، اسلام آمریکایی را مطرح میکنند که التقاطی، بدلی و انحرافی است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: چه اسلام لیبرال باشد و چه اسلام طالبان، هر دو لبه یک قیچی هستند که میخواهند اسلام ناب را از بین ببرند.
وی در خصوص احکام اجتماعی و فردی اسلام گفت: احکام فردی اسلام به گونهای است که در آن بستر اجتماعی تعبیه شده و از طریق احکام اجتماعی است که سعادت فردی افراد محقق میشود.
عضو خبرگان با بیان اینکه جامعه سالم جامعهای است که علاوه بر افراد سالم، نهادهای سالم نیز داشته باشد، گفت: جامعه دینی صرفاًً جامعه دینمداران و متدینان نیست، بلکه جامعهای است که از بسترهای اجتماعی برای کمال و زندگی اجتماعی و فردی استفاده میشود.
آیتالله کعبی ظرفیت و کمال اجتماع را در پرتو نظام اجتماعی و سیاسی دانست و تأکید کرد: در رأس این نظام، ولی فقیه باید باشد و در چرخه ولایت است که انسان میتواند به کمال برسد.
وی با اشاره به اسلام فقاهتی گفت: اسلام فقاهتی نمیخواهد بگوید اسلام منحصر در فقه است، بلکه می خواهد بگوید اسلام اخلاقی، اعتقادی و عرفانی بدون اسلام فقاهت تبلور پیدا نمیکند.
عضو خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه نگاه تفکیکی و تجزیهای به اسلام یک نگاه التقاطی و انحرافی است، گفت: یکی از ریشههای انحراف و التقاط این است که اسلام را از غیرمجتهدین بگیریم؛ اسلامی که براساس اجتهاد باشد جلوی انحراف را میگیرد.