عبدالکریم رجبی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص انحصار در حوزه واردات و مشکلات ناشی از آن گفت، متاسفانه معضل انحصار در واردات در کشور ما وجود دارد و در سالهای اخیر افزایش یافته و واردات یرخی از محصولات و کالاها در اختیار برخی شرکت ها و افراد معدود قرار گرفته است.
وی افزود: این وضعیت آثار زیان بار فراوانی دارد و مانع از رشد اقتصادی و توزیع عادلانه می شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: افراد و شرکت هایی که انحصارات را در اختیار دارند می توانند هر طور که می خواهند قیمت ها را تعیین کنند و دیگران چاره ای جز پذیرفتن ندارند و این خلاف عدالت اقتصادی و اجتماعی است.
وی خاطر نشان کرد: انحصارات در همه حوزه های اقتصادی مضر هستند و باید از آن جلوگیری کرد و رقابت را جایگزین آن کرد تا همه افرادی که حائز شرایط هستند امکان مشاکت و رقابت در فعالیت اقتصادی را داشته باشند.
نماینده شهرستان های مینودشت گالیکش کلاله و مراوه تپه گفت: این مساله یک ریشه واحد ندارد و چندین عامل در شکل گیری آن دخیل هستند که سوء مدیریت و سوء تدبیر از جمله آنها است. نبایستی مجوزها به گونه ای اعطا شوند که انحصار شکل گیرد و یک عده برخوردار شوند و بقیه محروم بمانند.
وی اظهار کرد: خلاهای قانونی نیز عامل دیگر این ماجرا هستند . متاسفانه قانون یک اهرم نظارتی برای دستگاه هایی که مسئولیت اعطای مجوزها را دارنددر نظر نگرفته و تخلف ها در این زمینه رسیدگی نمی شوند.
رجبی گفت: باید نهادی که در هر زمینه به واردات و به طور کلی مبادلات تجاری مجوز می دهد کارشناس و متخصص باشد. به عنوان مثال وزارت صنعت و معدن و تجارت باید در زمینه واردات خودرو نظارت کند تا انحصار شکل نگیرد و وضعیت فعلی که برخی انحصار واردات برخی برندها را دارند از بین برود.
وی افزود: رانت اطلاعاتی هم در شکل گیری انحصارات موثر است و باید تدبیری اندیشیده شود تا اخبار و اطلاعات به صورت یکسان به افراد جامعه برسد و این طور نباشد که یک عده مطلع باشند و بقیه امکان با خبر شدن نداشته باشند.
وی در پایان گفت: رسانه ملی و مطبوعات روش های مناسبی برای از بین بردن این رانت اطلاعاتی هستند و باید برای شفاف سازی بکار گرفته شوند.