به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ صفار هرندی در مراسم رونمایی از کتاب کالکهای خاکی که عصر امروز در تالار سوره مهر حوزه هنری برگزار شد گفت: روا نیست غفلتی که در ارتباط با تاریخ انقلاب انجام دادهایم در باره دفاع مقدس هم انجام دهیم که خوشبختانه این گونه هم نشد. یک روز چشم باز کردیم و دیدیم حکومت طاغوت را به زیر کشیدهایم و حکومت خدا مستقر کردهایم ولی توصیف این مسئله را از ضدانقلاب شنیدهایم. آنها واقعیت را آنگونه که بود به جوانان نگفتهاند الحمدالله در باره جنگ چنین اتفاقی نیفتاد.
مشاور کل سپاه دراین زمینه ادامه داد: یکی از دلایل اینکه تاریخ جنگ ما دچار همان مشکلی که تاریخ انقلاب مواجه بود، روبهرو نشد این است که عرصه جنگ عرصهای نبود که اغیار بتوانند در آن راه پیدا کنند.
هرندی ادامه داد: باید خدا را شکر کنیم که کتابهای که در سالهای اخیر تولید شده در حماسه به معراج یافتگان دفاع مقدس است و در این مسئله حوزه هنری نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته است.
وی ادامه داد: کالکهای خاکی روایت اصیلترین صحنههای نبرد است که توسط گلعلی بابایی و حسین بهزاد تقدیم جامعه شده است. ما باید کتابهای همپای صاعقه، ضربت مقابله، کالکهای خاکی را بهعنوان طراز روایت کردن از جنگ تعیین کنیم که ابعاد ناشناختهای را انعکاس میدهند.
وی ادامه داد: امروز رازهای ناگفتهای از جنگ وجود دارد که باید توسط خالقان حماسه روایت شوند.
مشاور فرمانده سپاه افزود: فرصت نکردم این کتاب را بهطور کامل بخوانم ولی در همین حد نیز میدانم که جنس روایتگری ما در این چند سال خردمندانهتر از گذشه شده است. روایت آقاعزیز شاید متأثر از خواستگاه آن یعنی شهر یزد باشد.
وی در ادامه گفت: آقاعزیزی که الان فرمانده سپاه است همان دانشآموزی است که مانند دیگر بچهها گاهی مدرسه را دودر می کرد؛ او همان کسی است که در انقلاب در کنار بزرگان و نقشآفرینان اصلی انقلاب قرار گرفت و الان سردمداران عالم برای سر او جایزه تعیین کرده بودند.
صفار هرندی ادامه داد:خوب است نسل جوان ما این کتاب را بخوانند تا متوجه شوند که سپاه چگونه سپاه شد؛ در آن دوران عدهای با زرنگبازی عازم مناطق جنگی میشدند و دور زدن روابط رسمی و متوسل شدن به حرکت غیررسمی از خصیصههای انقلاب اسلامی است.
وی ادامه داد: کسی که امروز فرمانده کل سپاه است در سال 59 ناشناختهتر از آن چیزی بود که در باور ما بگنجد.
وی با اشاره به رمان کالکهای خاکی عنوان داشت: این رمان پی در پی آدم را به حوادثی ارجاع میدهد که باور کردنش سخت است؛ ما چون آخر قصه این رمان را میدانیم تمام آن را باور میکنیم.
وی افزود: روایت فتحالمبین را باید دهها و صدها نفر دیگر به زیبایی آقا عزیز روایت کنند زیرا همه آنها خاطرات خواست خود را از این عملیات دارند.
وی با اشاره به کتاب بابانظر افزود: خاطرات بابا نظر از جمله خاطراتی است که در هیچ یک از خاطرات دیگر پیدا نمیشود باید همه روایتها را اینگونه ببینیم.
هرندی افزود: توصیفی که آقا عزیز از برخی از سرداران بزرگ دفاع مقدس انجام داده است برای ما باورپذیر است.
مشاور فرمانده کل سپاه در خاتمه خاطرنشان کرد: خوشبختانه نقل تاریخ دفاع مقدس به دست نااهلان نیفتاد؛ چون منافقین نمیتوانند روایتگر تاریخ دفاع مقدس باشند. آنها در جنگ ما حاضر نشدند.