آخرین اخبار:
کد خبر:۲۵۰۱۰۲

دو اثر جدید از آیت الله مجتبی تهرانی در نمایشگاه قرآن

دو اثر جدید حضرت آیت الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی رحمةالله علیه در ماه مبارک امسال برای اوِلین بار عرضه شده است.
دو اثر جدید از آیت الله مجتبی تهرانی در نمایشگاه قرآن

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، دو اثر جدید حضرت آیت الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی رحمةالله علیه در ماه مبارک امسال برای اوِلین بار عرضه شده است.


کتاب اوّل با عنوان «التهذیب فی تفسیرالقرآن» که به زبان فارسی است و به تفسیر سوره‌های ناس، فلق، توحید، مسد، نصر و کافرون اختصاص دارد. این کتاب یک جلد از مجموعۀ پانزده جلدی تفسیر معظم‌له است که مروبط به تفسیر آیات کلّ جزء 30 و سوره‌های بقره و آل عمران می‌باشد.


کتاب دوم نیز با با عنوان «تأدیب نفس» است که به موضوع تأدیب و تربیت نفس انسان می‌پردازد. این کتاب جلد اوّل مجموعۀ 5جلدی «ادب الهی» است که به مسائل تربیتی پرداخته و جزو تئوری‌پردازی‌های تربیتی معظم‌له محسوب می‌شود.


در بخشی از مقدّمه کتاب تأدیب نفس آمده است:


اوّلین جلد از مجموعۀ «ادب الهی» با عنوان «تأدیب نفس» پیش روی شما است. مجموعۀ‌کامل این مباحث که به کلّیات مباحث تربیتی از دیدگاه اسلام می‌پردازد، در دو نوبت، یکی در سال 1373 در جلسات عمومی معظم‌له ایراد گردید و بعد از یک وقفۀ چندساله مجدّداً در سال 1388 ادامه پیدا کرد و تعداد آن به بیش از 150 جلسه رسید که در پنج جلد منتشر خواهد شد. در حقیقت این مباحث، آخرین حرف و سفارش معظّم‌له بود.


حضرت استاد در ابتدای بحث، طیّ 33 جلسه به بررسی ابعاد مختلف تربیت فردی و اجتماعی از دیدگاه علمای اخلاق و عرفان پرداخته‌اند که می‌تواند دستورالعمل تأدیب از منظر اسلام برای مربّیان تأدیبی و تربیتی تلقّی شده و به‌عنوان کلّیات خودسازی مورد استفادۀ طالبان سیر و سلوک قرار گیرد.


عنوان «تأدیب نفس» نیز کاملاً مطابق با اصطلاحات علمی نیست؛ چرا که نفس به‌معنای اعمّ، عام‌تر از مباحثی است که در کتاب مطرح شده و نفس به‌معنای اخصّ نیز اخصّ از موضوع کتاب است. لذا می‌توان این‌طور توجیه نمود که نفس در اینجا، بمعنای عام است که هم شامل معنای اخصّ بوده و هم شامل قلب، عقل و جوارح نیز می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار