قربان خسروی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گرگان، گفت: نگاه به تحولات اخیر نشان می دهد سقوط مرسی و اخوان، یک پروژه از پیش تعیین شده بود، گروه هایی که از این باب سود می برند، اکنون خود را در زاویه پنهان قرار داده اند.
وی افزود: آمریکا و رژیم صهیونیستی از مهمترین گروه های مخالفند. رهبران تاثیر گذار عرب همچون عربستان و قطر نیز خود را از این ماجرا کنار کشیده اند.
رئیس دانشگاه پیام نور گالیکش خاطرنشان کرد: به نظر می رسد با قدرتی که اخوان و اسلامگراها دارند در صورت عدم مخالفت ارتش و نظامیان و عدم سرکوب اخوان، این گروه بتواند در آینده سیاسی مصر موثر باشد و بار دیگر به صحنه باز گردد و این منوط به نگه داشتن مردم در صحنه سیاسی و اعتراضات است.
اخوان باید همچون حاکمیت های گذشته در تعقیب سیاست های اسلامگرایانه باشد
خسروی تصریح کرد: به نظر می رسد مشکل بتوان تصور کرد که بزودی کفه ترازوی قدرت به نفع اخوانی ها سنگین تر شود.
این تحلیل گر سیاسی افزود: اخوان باید در صورت سرکوب نشدن از طرف مخالفان همچون سنوات و حاکمیت های گذشته به فکر اصلاح سیاست های خود و تعقیب سیاست های اسلامگرایانه باشد و دوستان و دشمنان خود را بخوبی بشناسد.
انتخابات آتی زمان مناسبی برای تجدید نظر اخوان المسلمین است
وی گفت: انتخابات آتی پارلمانی و ریاست جمهوری زمان مناسبی برای تجدید نظر در افکار و انتخاب راههای مناسب است، شاید با پشتوانه مردمی و اسلامگرایان انقلابی، بتوان بار دیگر این سنگینی را به نفع اسلامگرایان برگرداند.
این تحلیل گر سیاسی عملکرد محمد مرسی در دوران حاکمیت یکساله بر مصر و سیاست های دوگانه در عرصه سیاست داخلی و خارجی و نگاه مثبت به دشمنان از جمله رژیم صهیونیستی علیرغم اهداف آرمانی اسلامگرایان مصری و اتخاذ سیاست های غیر اصولی در بیشتر مواقع و خالی شدن زیر پای مرسی از جانب حمایت کنندگان دیروز را دلایل شکست مرسی برشمرد.
اخوانی ها به خودی خود قادر به ادامه حیات سیاسی نیستند
خسروی ادامه داد: خروج اخوانی ها بستگی تام به حضور مردم در صحنه و پایداری آنها دارد. اخوانی ها به خودی خود قادر به ادامه حیات سیاسی نیستند.
وی افزود: اخوانی ها بارها از طرف حکومت های سابق مورد حمله و قلع و قمع قرار گرفته اند. اکنون نیز حتی ندای جدایی دین از سیاست از دهان برخی از آنها شنیده می شود، آنها باید اسلامگراهای انقلابی را در هر صورت همراه خود نگه دارند تا بتوانند بار دیگر در صحنه سیاسی حاضر شوند.
رئیس دانشگاه پیام نور گالیکش بیان داشت: البته با پیشینه مبارزاتی اخوان المسلمین این وضع جدی به نظر نمی رسد، اما کارنامه مدیریتی خوبی هم برایشان ثبت نمی شود؛ مگر اینکه مردم خواهان جدی آنها باشند.
ارتش امروز مصر، از زمان نامبارک قوی تر نیست
خسروی افزود: ارتش اگر چه از قدرت بالایی برخوردار است؛ اما از زمان مبارک قوی تر نبوده و در این زمان خود را در مقابل مردم قرار نمی دهد.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین ایستادگی سرسختانه مردم می تواند نظر ارتش را ملایم تر کند؛ اگر چه سیاست های ارتش موثر بوده و مخالفان را تقویت می کند.
مهم ترین نوع مشروعیت دولت ها، مشروعیت مردمی و داخلی است
رئیس دانشگاه پیام نور گالیکش بیان داشت: مهمترین نوع مشروعیت یک حکومت مشرو عیت مردمی و داخلی است این نوع از مشروعیت است که به حکومت قدرت می بخشد، مصر به دنیای اسلام وابسته است و دنیای اسلام هم به مردم مسلمان وابسته اند.
خسروی گفت: این مردم مصر و مردم مسلمان هستند که باید عیار سنجش مشروعیت داخلی و بین المللی مصر باشند؛ وگرنه سران مرتجع عرب و آمریکا و اروپا و رژیم صهیونیستی اولین حمایت کنندگان از غاصبان حکومت هستند.