به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی نیکزاد در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران گفت: اکنون 48 هزار و 160 کیلومتر جاده اصلی، فرعی، بزرگراه و آسفالته روستایی و نیز راه آهن در حال احداث است.
وی ادامه داد: در دولت نهم و دهم 101 هزار و 450 کیلومتر جاده در سراسر کشور آسفالت شد. به عبارتی دیگر انقلاب در حوزه آسفالت جاده ها، 570 برابر کارکرد داشته است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: پیش از آغاز کار دولت نهم و دهم در مجموع 66 بیمارستان در کشور احداث شده بود، اما در دولت دکتر احمدی نژاد، در مجموع 110 بیمارستان در سطح کشور احداث شده است.
نیکزاد به آخرین وضعیت احداث واحدهای مسکونی در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: زمانیکه معاون اول رییس جمهور در بازدید خود از این مناطق اعلام کرد واحدهای مسکونی مورد نیاز در این مناطق طی دو ماه ساخته خواهد شد، خیلی ها به این سخن ایراد گرفتند.
وی ادامه داد: به همت دست اندرکاران و برنامه ریزی های انجام شده، طی سه ماه در مناطق زلزله زده این استان، 10 هزار واحد مسکونی، 10 هزار واحد دامی و 10 هزار کانکس به بهره برداری رسید.
نیکزاد سپس با اشاره به روند احداث مسکن مهر یادآور شد: اکنون 12 میلیون نفر از جوانان کشور در آستانه ازدواج قرار دارند و برای آنها به شش میلیون دستگاه واحد مسکونی نیاز داریم.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، در پرژوه مسکن مهر قرار است دو میلیون و 180 هزار واحد مسکونی احداث و به متقاضیان واگذار شود که به یاری خداوند بزرگ تاکنون یک میلیون و 180 هزار واحد آن تحویل شده و امیدوارم یک میلیون واحد مسکونی دیگر آن با 70 درصد پیشرفت فیزیکی تا پایان سال 92 به متقاضیان تحویل شود.
وی با بیان اینکه اکنون 600 مسجد در پروژه های مسکن مهر توسط وزارت راه وشهرسازی در دست ساخت قرار دارد، افزود: پروژه مسکن مهر، کاری ماندگار از دولت دکتر احمدی نژاد است تا متقاضیان مسکن با 25 میلیون وام قرض الحسنه و چهار درصد بهره بانکی صاحب خانه شوند.
نیکزاد همچین تاکید کرد: همزمان با اجرای پروژه های مسکن مهر در سطح کشور، دولت به تکمیل زیر ساخت ها و رو ساخت های مورد نیاز این پروژه ها از جمله تامین آب، برق، فاضلاب، گاز و مخابرات اهتمام ویژه ای دارد.
وی ادامه داد: تا سال 84 فقط 127 هزار واحد مسکونی در روستاها مقاوم سازی شده بود، اما طی هشت سال گذشته مقاوم سازی دو میلیون و 120 هزار واحد مسکونی روستایی در دست اقدام قرار گرفت که تاکنون یک میلیون و 600 هزار واحد آن مقام سازی شده است.
وی یادآورشد: در سر شماری سال 85، فقط 3/17 میلیون خانوار در شهر روستا وجود داشتند و برای آنها در مجموع یک میلیون و 600 هزار واحد مسکونی در کشور وجود داشت.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در سر شماری سال 90 این رقم به 2/21 میلیون خانوار افزایش یافت که برای آنها 21 میلیون و 600 هزار واحد مسکونی در کشور وجود داشت یعنی طی پنج سال در مجموع 400 هزار واحد مسکونی بیش از تعداد خانوارهای موجود کشور ساخته شده بود.
به گفته نیکزاد، پیش از سال 84، صنعتی سازی ساختمان های کشور فقط 5/2 درصد بود، اما اکنون صنعتی سازی ساختمان ها در کشور به بیش از 43 درصد افزایش یافته است.
وی بر ادامه ساخت و ساز در کشور تاکید کرد و افزود: مسکن و حمل ونقل دو موتور محرکه اقتصاد ملی هستند زیرا اکنون بیش از دو میلیون نفر در 103 رشته مرتبط در بخش مسکن کشور مشغول فعالیت هستند که اگر این بخش با مشکلی مواجه شود، تعداد شاغلین در این بخش کاهش خواهد یافت و این به نفع کشور نخواهد بود.
نیکزاد با اشاره به آخرین وضعیت حوادث جاده های کشور نیز گفت: تا سال 84، سالانه 19 هزار و 89 نفر در جاده های کشور تلف می شدند، اما علیرغم سه برابر شدن وسایط نقلیه و نیز با تمهیداتی که اندیشیده شد در سال 91 تلفات حوادث جاده ای کشور به 13 هزار و 95 نفر کاهش یافت.
وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه کاهش سالانه 10 درصد تلفات جاده ای پیش بینی شده است، افزود: با همت دست اندرکاران و برنامه ریزی های انجام شده، اکنون شاهد کاهش 15 درصدی تلفات جاده ای در کشور هستیم.
وی به ظرفیت بنادر کشور نیز اشاره کرد و گفت: در سال 84 ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور 114 میلیون تن بود، اما در دولت های نهم و دهم این ظرفیت به 184 میلیون تن رسیده است؛ ضمن اینکه ظرفیت بنادر کانتینری کشور با افزایش چهار برابری از یک میلیون و 800 هزار کانتینر، به هفت میلیون و 100 هزار کانتینر رسیده است.
نیکزاد درمورد میزان ترانزیت کالا از راه های مواصلاتی کشور به کشورهای همسایه نیز توضیح داد: در سال 84 میزان ترانزیت کالا در سطح کشور در مجموع پنج میلیون تن بود اما در دولت های نهم و دهم این میزان به 11 میلیون و 700 هزار تن رسید و اکنون میزان جابجایی مسافر در سطح کشور توسط وسایط نقلیه عمومی به بیش از 273 میلیون نفر افزایش یافته است.
وی با اشاره به تعداد ناوگان هوایی کشور، افزود: در سال 84 در مجموع 121 فروند هواپیما در ناوگان هوایی کشور وجود داشت، اما طی خدمات دولت نهم و دهم این تعداد هواپیما به 224 فروند رسید.
یکهزار و 282 واگن مسافری کشور به یکهزار و 779 واگن افزایش یافت. 11 هزار و 400 اتوبوس نیز به 19 هزار دستگاه و تعداد کامیون های کشور نیز با 18 هزار و 900 دستگاه دو برابر شده است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طی هشت سال گذشته دو هزار و 500 کیلومتر خط آهن در کشور احداث شده، گفت: این در حالیست برای اتصال تمام استان های کشور اکنون احداث هشت هزار کیلومتر خط آهن جدید در دست اقدام قرار گرفته است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در سال 57 فقط 200 کیلومتر از روستاهای کشور راه آسفالته داشتند، اما در سال 84 این میزان به 54 هزار و 994 کیلومتر و اکنون به 101 هزار و 450 کیلومتر رسیده که این نشان می دهد راه های اسفالته روستایی کشور 570 برابر شده است.