دبیر کل مجمع بیداری اسلامی با اشاره به استقبال کشورهای اسلامی از همکاری با ایران گفت: این امر نیازمند یک اراده جمعی است تا تحقق یابد.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی اکبر ولایتی دبیر کل مجمع بیداری اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی برچگونگی تصویب قطعنامه 598 گفت: قطعمنامه 598 شامل 8 ماده است که در بند ماده هفت آن به کمک کشورهای داوطلب به دو طرف ایران و عراق اشاره می کند که بتواند به بازسازی خدمات ناشی از آسیب های جنگ بپردازد.
وی ادامه داد: در بند هشت این قطعنامه ذکر شده است که یک سازمان و تشکیلات به منظور همکاری بین هشت کشور حوزه خلیج فارس تشکیل شود تا این کشورها بتوانند با همکاری با یکدیگر از بروز تنش و اختلاف در کشورها جلوگیری کنند.
ولایتی با بیان اینکه این یک سیستم پیشگیری از وقوع جنگ در منطقه است این دو بند عملی نشده و هر چند مقدمات آن فراهم شد به نتیجه نرسید.
وی با اشاره به بند شش این قطعنامه اظهار داشت: بعد از مدت ها تلاش دستگاه دیپلماسی ایران در راستای اجرای بند شش، ما شاهد بودیم که دبیر کل سازمان ملل خاویر سکویا در آن زمان تلاش بسیاری کرد تا یک کمیته بین المللی حقوقی در این زمینه تشکیل شد تا متجاوز معرفی شود.
وی با بیان آنکه این امر بعد از دو سال به نتیجه رسید اظهار داشت: بعد از دو سال تلاش دستگاه دیپلماسی رژیم بعثی عراق متجاوز شناخته شد که در متجاوز شناخته شدن اجرایی شدن بند شش تاثیر بسزایی داشت و این از مهمترین بندهایی بود که از طرف امام امت مطرح شد و مورد نظر جمهوری اسلامی ایران بود که شرایط ما تعیین متجاوز و عقب نشینی آن بود.
وی ادامه داد: این کار بعد از دو سال تلاش دیپلماتیک توسط دبیر کل سازمان ملل عنوان شد و این یک برگ برنده و نشان مهمی از مظلومیت ملت ایران بود که مورد تجاوز قرار گرفته بود.
ولایتی اضافه کرد: سرانجام مذاکرات صلح پیروزی در دفاع مقدس و پیروزی ملت ایران بود.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل گفت: این پیروزی توسط دبیر کل شورای امنیت مطرح شد و هر 15 عضو شورای امنیت این گزارش را تایید کردند وتنها مورد بند هفت بود که اشاره می کرد کشورهای داوطلب برای بازسازی آسیب های جنگ باید به کشورهای درگیر در جنگ یعنی ایران و عراق کمک کنند که ما امیدواریم که با پیگیری های به عمل آمده این موضوع به نتیجه برسد.
وی در پاسخ به سوالی در زمینه اینکه چرا بند هفت اجرایی نشد تصریح کرد: در هر صورت اجرای این بند نیاز به تلاش منطقه ای و بین المللی دارد من یقین دارم کشورهای منطقه از همکاری با ایران استقبال می کنند و این موضوع نیاز به تلاش مضاعف دارد و قابل تحقق است و امیدوارم این امر صورت بگیرد.