به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ضیافت افطاری با اهالی چاپ، نشر و اصحاب قلم که شب گذشته در تالار وحدت برگزار شد، با اشاره به مساله معافیت کتابفروشان از پرداخت مالیات، گفت: این مسئله سال های زیادی است که در جامعه مطرح بوده ولی در بعضی مواقع انجام و در گاهی نیز متوقف می شد و نظارت کافی بر روی آن انجام نمی گرفت؛ این مسئله بارها در دولت دهم مطرح و پیگیری شد تا اینکه در جلسه آقای قدیانی با رییسجمهوری معافیت کتابفروشان از پرداخت مالیات به تصویب رسید و از سوی سازمان مالیاتی کشور نیز نهایی شد.
وی با بیان اینکه امیدواریم این مسئله باعث افزایش تعداد کتابفروشی ها در کشور شود و شاهد در دسترس بودن کتاب برای همگان باشیم، ادامه داد: هالی قلم و نشر از اینکه در خدمت فرهنگ، علم و دانشاند، باید به خود ببالند؛ چرا که این قشر از جامعه به دلیل فراهم کردن زمینههای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برای یک جامعه بسیار ارزشمند هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کتاب بوستان معرفت، خورشید بیغروب و پیوند میان گذشته و حال است، اظهار داشت: کتاب قلعهبام معرفت، دوست ماندگار و زنجیره آگاهی به شمار میآید؛ با این حال هر چقدر درباره اهمیت کتاب سخن بگوییم نمی توان عظمت و بزرگی آن را بیان کنیم.
حسینی اضافه کرد: معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در طی این چند سال همواره در راستای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی گام برداشته است؛ چون ما معتقدیم هر اندازه تولید کتاب و توسعه نشردر کشور بیشتر انجام شود؛ جامعه به سوی آگاهی و توسعهیافتگی بیشتر پیش می رود.
وی با بیان اینکه در دولت دهم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیتهای بیشماری با هدف رشد و پویایی جامعه صورت گرفته است، گفت: از آن میان میتوان به تشکیل کارگروه فرهنگ و هنر در همه استانها اشاره کرد؛ ایجاد چنین کارگروه هایی باعث ایجاد جهش در فعالیتهای فرهنگی کشور شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: با وجود همه کمبودها و محدودیتها تلاش کردیم همه برنامههای فرهنگی مانند نمایشگاه کتاب تهران، نمایشگاههای کتاب استانهای سراسر کشور و هفتههای فرهنگی را برگزار کنیم؛ علاوه بر آنها مقدمات استفاده از صندوق توسعه ملی نیز فراهم شده است؛ این صندوق پشتوانه ای محکم برای بخش خصوصی در حوزههای مختلف به خصوص در حوزه چاپ و نشر به شمار می رود.
حسینی در ادامه با بیان اینکه تهیه لایحه مالکیت معنوی از دیگر اقدامات وزارت ارشاد در دولت دهم بوده است، افزود: این موضوع در 150 جلسه اصلی و فرعی در کمیسیون لوایح بررسی و پیگیری شد و دستگاه ها و موسسات نظرات خود را ارائه کردند؛ امیدواریم در روزهای پایانی دولت دهم، نتیجه نهایی اخذ و این لایحه به مجلس شورای اسلامی فرستاده شود.
وی با بیان اینکه سعی کردیم اعطای مجوز به نشریات را بروز کنیم، در حالی که در گذشته افراد برای اخذ مجوز باید چندین سال در نوبت می ماندند، اظهار داشت: در بحث اعطای مجوز به کتاب نیز اینگونه است و باید مجوزها بروز باشد. مجوز بعضی کتابها بصورت روزانه واصل می شود ولی برای برخی از کتاب ها یک هفته و بعضی نیز حداکثر 45 روزه مجوز صادر می شود؛ ما سعی می کنیم این وضعیت بهبود یابد.
وزیر ارشاد در همین زمینه ادامه داد: معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با کمک اداره کتاب و کتابخوانی این وزارتخانه تلاش می کنند تا هر چه زودتر تکلیف کتابهای بلاتکلیف را مشخص کنند؛ در این راستا کتابهایی را که روزانه واصل میشوند، به سرعت در فرآیند بررسی قرار میگیرند و تکلیف آنها مشخص میشود؛ با این حال تحقق این امر همکاری ناشران و نویسندگان را میطلبد.
حسینی با بیان اینکه در کتاب ها نمی توانیم مرزهای اخلاقی اعتقادی و منافع ملی را نادیده بگیریم، اظهار داشت: گاهی اوقات یک کلمه و یا یک جمله می تواند مسئله ساز شود؛ نباید در کتاب هایمان به اقوام و طوایف و اقشار مختلف مردم توهین شود؛ البته آزادی بیان جای خود را دارد ولی باید حرمت افکار، اندیشه ها و اقشار مختلف جامعه حفظ شود.
علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه مراسم گفت: برگزاری جشنوارههای مختلف مانند جلال آلاحمد، پروین اعتصامی، کتاب سال، کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، کتاب فصل و برپایی آیینهای تجلیل از مفاخر و اندیشمندان فرهنگ و هنر از جمله دستاوردهای وزارت ارشاد در 4 سال گذشته بوده است.
وی با اشاره به دیگر اقدامات وزارت ارشاد در طول چهار سال اخیر افزود: در طول 4 سال اخیر به خصوص سال های 90 و 91 اعطای درجه هنری به بیش از 90 نفر از شعرا و نویسندگان، نمایشگاههای کتاب و برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سراسر استانهای کشور از جمله برنامه های وزارت ارشاد بوده است.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد اظهار داشت: برگزاری جشن ورود صنعت چاپ به ایران، شرکت در نمایشگاههای بین المللی کتاب، چاپ و انتشار 69 هزار عنوان کتاب در سال 1390 و 64 هزار عنوان کتاب در سال 1391 از دیگر فعالیتهای وزارت ارشاد به شمار می رود.
اسماعیلی در پایان خاطر نشان کرد: تمام فعالیت های انجام شده در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد با همکاری اتحادیه ناشران و کتابفروشان، شرکت تعاونی ناشران قم، انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی، انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان، مجمع ناشران اسلامی، اتحادیه چاپخانهداران تهران، تعاونی لیتوگرافان، تعاونی چاپخانهداران تهران و .... انجام شده؛ ما توانستیم با همدلی و همکاری آنها و حمایتهای مستمر حسینی، وزیر ارشاد به وظایف خود عمل کرده و بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و کتابخوانی را محقق سازیم.
گفتنی است، در این مراسم مصطفی محدثی خراسانی و عباس براتی پور به شعرخوانی پرداختند؛ همچنین اتحادیه چاپخانهداران مشهد، اتحادیه صحافان و لیتوگرافان و اتحادیه ناشران قم از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به پاس زحمات چند ساله وی با اهدای هدایایی قدردانی کردند.