آخرین اخبار:
کد خبر:۲۵۳۱۰۸
برازش:

«تفسیرالاثری» 2.3 برابر بیش از تفاسیر دیگر حدیث جمع‌آوری کرده است

گردآورنده کتاب «تفسیرالاثری» گفت: در «تفسیرالاثری» 2.3 برابر بیش از تفاسیر دیگر حدیث جمع‌آوری کرده‌ام.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، صبح امروز مراسم رونمایی از کتاب تفسیر قرآن با عنوان «تفسیر الاثری» تألیف علیرضا برازش با حضور آیت الله امامی کاشانی، امام جمعه موقت تهران؛ مهندس واعظی، دبیر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ اشعری، رئیس سابق کتابخانه ملی و مسئول پروژه باغ کتاب تهران و علیرضا برازش، مولف این اثر در کتابخانه پارک‌شهر برگزار شد.


در ابتدای مراسم و پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط کریم منصوری، برازش به سخنرانی پرداخت.


وی در ابتدا به حدیثی از امام باقر (ع) اشاره کرد و گفت: امام باقر (ع) می‌فرمایند قرآن را کسانی می‌فهمند که مخاطب قرآن باشند، حال باید ببینیم مخاطب قرآن کیست؛ قطعاً پیامبر و کسانی که به ایشان نزدیک هستند مخاطبان این کتاب الهی می باشند؛ آیا این قرآن نیاز به ترجمه و بازگویی هم داشته یا نه؟ در همان زمان رسول، مردم به آیات و کلماتی می رسند که برایشان سوال بود و این سوال را با پیامبر در میان می‌گذاشتند.


برازش در توضیح این مطلب افزود: در عمر 250 ساله ائمه معصومی (ع) نیز همین‌گونه بود؛ در جامعه کبیره آمده است که ائمه مترجمان وحی هستند؛ این نوع سوال و جواب‌ها یا این نوع تعبیرها در زمان معصومین بسیار بوده است.


مدیر اسبق شبکه یک سیما در توضیح تاریخ تفاسیر روایی گفت: اگر این روایات در یک کتاب جمع شوند، معروف به تفسیر روایی می‌شوند؛ تفسیر برهان و تفسیر نور و ثقلین معروف‌ترین این‌گونه آثار هستند، اما از زمان تألیف آنها زمان بسیاری گذشته است.


وی در توضیح ویژگی‌های تفسیر خود گفت: تفسیری که جمع‌آوری کردم شبیه به تفسیر برهان، نور و ثقلین است؛ اینکه تفسیرالاثری را نوشتم به این معنا نیست که من کار بهتری از آنها انجام داده‌ام، فقط این کتاب متناسب با زمان جمع‌آوری شده است. البته در تفسیرالاثری 2.3 برابر بیش از تفاسیری که نام بردم حدیث جمع‌آوری کرده‌ام و تعداد احادیث این تفسیر به بیش از 27 هزار عدد رسیده است؛ همچنین در کتاب‌های گذشته تعداد زیادی از آیات نادیده انگاشته می‌شدند، اما در این تفسیر برای بیش از 90 درصد آیات، روایات پیدا کرده ام.


کارشناس فیلم ها و سریال‌های مذهبی در رابطه با جمع‌آوری تفسیر خود گفت: من از زمانی که کتب دیگر را تألیف می کردم در گوشه ذهنم جمع‌آوری احادیثی برای تفسیر قرآن را داشتم؛ بارها نیز احادیثی را جمع‌آوری ‌کردم تا آن که دو سال قبل مهندس واعظی به من پیشنهاد همکاری با نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را داد. در همان زمان بود که تفسیر برهان را به عنوان هدیه برای من آورد، زمانی که در مورد این تفسیر با واعظی صحبت می‌کردیم، گفتم تعداد احادیث بسیاری را برای تفسیر قرآن جمع‌آوری کرده‌ام، اما این احادیث به صورت ماده خام هستند و نیاز به پردازش دارند، بنابراین مهندس واعظی به من گفت همکاری تو با نهاد کتابخانه‌ های عمومی کشور به همین شکل باشد تا تفسیر خود را کامل کنی، من هم با حمایت‌های وی این تفسیر را در مدت دو سال کامل کردم.


برازش در پایان گفت: من مولف کتاب نیستم، مولف کتاب معصومین (ع) هستند که احادیث را بیان کرده‌اند، من تنها این احادیث را جمع‌آوری کرده‌ام. از تمام کسانی که در جمع‌آوری این کتاب به من یاری رساندند تشکر می‌کنم. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار