گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»؛ هفته گذشته سینمای ایران با اخبار متفاوتی همراه بود اولین خبر اینکه؛
«سومین سپیده دم» روایت تاریخی از حماسه جوانان ایرانی است
با انجام بازنویسی فیلمنامه فیلم سینمایی «سومین سپیده دم» به کارگردانی مرتضی هرندی و تهیه کنندگی مجتبی هنرمند با موضوع یک واقعه تاریخی جلوی دوربین میرود.
مرتضی هرندی نویسنده و کارگردان درباره فیلم «سومین سپیده دم» که پروانه ساخت آن مدتی است صادر شده گفت: سومین سپیده دم یک فیلم سینمایی ملی محسوب میشود و قصه ای تمام ایرانی دارد.فیلم به حماسه سازی چند جوان در زمان حمله متفقین که بر اساس آموزه های اسلامی و اعتقادیشان و بصورت خود جوش و بر خلاف فرمان رضا شاه شکل گرفته ، پرداخته و امیدوارم با توجه به تم جذاب و ملودرام عاشقانه داستان در جذب مخاطب موفق باشد.
هرندی در ادامه گفت: کارهای تاریخی معمولا در جذب مخاطب توفیق چندانی نداشته از اینرو تمام تلاش خود را بر این داشتم تا فیلمنامه ای منسجم وقصه محور و وفادار براصل واقعۀ تاریخی بنویسم و بدین جهت تحقیق و نگارش فیلمنامه سومین سپیده دم با حوصله و وسواسی که لازم داشت حدود دوسال و نیم بطول انجامید زیرا از نحوۀ و جزئیات رشادت و حماسه سازی این سه جوان مطلبی کامل در دست نبود و فقط کلیات سلحشوری این جوانان در صفحات تاریخ نوشته شده از اینرو با در نظر گرفتن اتمسفر سیاسی ،اجتماعی و فضای ملتهب ایران در سال 1320 از مشاورۀ کارشناسان تاریخی و دیگر همکاران بهره گرفتم تا قصه ای جذاب و مستند آماده کنم در این کار از همکاری و مشاوره واروژ کریم مسیحی بالاخص بهره بردم.
هرندی درباره مهمترین نکتهای که دراین قصه هدف گذاری شده است گفت:در این فیلم بیشتر غفلت حکومتهایی که در گذشته از ظرفیت و پتانسیل مردم و جوانان این مرز و بوم بیبهره ماندهاند و این بیلیاقتی، آنان را به تکیه بر دولتهای پوشالی بیگانه سوق داده و در دام استکبار و استعمار همان بیگانگان گرفتار ساخته است که این خود باعث دیکتاتوری و ظلم خود حکومت ها بر ملتشان شده است. مورد توجه قرار گرفته است.
بنابراین گزارش، هم اینک بازنویسی فیلمنامه در حال انجام است و به زودی پیش تولید فیلم آغاز میشود. مرتضی هرندی ساخت آثار متعدد تلویزیونی را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده و فیلم «بدون اجازه» ساخته وی به زودی در شبکه نمایش خانگی توزیع میشود.
رئیس سازمان سینمایی «آشغالهای دوستداشتنی» را دید تا با فضای فیلم آشنا شود
قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی گفت: آقای شمقدری فیلم «آشغالهای دوستداشتنی» را دیدند تا با فضای فیلم آشنا شوند اما فیلم نیازمند گذراندن مراحل فنی به صورت کامل است.
«حسن نجاریان» قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی درباره اظهار نظر رئیس سازمان سینمایی درخصوص فیلم «آشغالهای دوست داشتنی» گفت: فیلم هنوز به صورت کامل آماده نشده است و تا آماده نشود ممکن است تدوینهای مختلف شود و روایت داستانی فیلم تغییر کند.هنوز ویژال افکت فیلم انجام نشده است. فیلم روایتهای مختلفی را دنبال میکند که به خاطر ویژگیهای داستان میتوان آن را به گونههای مختلف تدوین کرد.
قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی در ادامه توضیح داد: فیلم را آقای شمقدری دیدند تا با فضای فیلم آشنا شوند اما فیلم نیازمند گذراندن مراحل فنی به صورت کامل است. ما امیدواریم فیلم به صورت کامل در آبان ماه آماده شود و در آن زمان بتوان برای فیلم تصمیمگیری کرد.
بنابراین گزارش، رئیس سازمان سینمایی در روزهای گذشته با خبرنگار فارس پس از دیدن فیلم «آشغالهای دوستداشتنی» گفت: ایده فیلم بسیار خوب است اما استفاده خوبی از ایده نشده است.با توجه به شرایط فعلی که صاحبان فتنه خود غیرمستقیم اعتراف میکنند که در سال 88 اشتباه کردند و آنهایی که به اشتباه خود اعتراف نکردند از سوی جامعه رانده شدند به نظرم فیلمساز باید به این موضوع دقت نظر بیشتری میداشت.
وی ادامه داد: «آشغالهای دوست داشتنی» نیاز به اصلاحاتی دارد. فیلمساز تمایل به انجام اصلاحات دارد و قرار است با همکاری مسئولین فارابی درباره اصلاح کارش اقدام نماید.
حسین محجوب جلوی دوربین «با دیگران» رفت/ تلاش برای اولین نمایش در جشنواره فجر
فیلمبرداری فیلم سینمایی «با دیگران» به کارگردانی ناصر ضمیری و تهیهکنندگی امیر سمواتی با موضوع اجتماعی در مشهد ادامه دارد و حسین محجوب مقابل دوربین قرار گرفت.
«امیر سمواتی» تهیهکننده فیلم سینمایی «با دیگران» درباره روند تولید فیلم در مشهد گفت: فیلمبرداری در شهر مشهد ادامه دارد و تاکنون حدود 35 درصد از صحنهها فیلمبرداری شده است. لیلا زارع، هنگامه قاضیانی و بابک حمیدیان تاکنون جلوی دوربین رفتند و از امروز نیز بازی حسین محجوب در فیلم آغاز شده است.
وی درباره تولید فیلم در شهرستان گفت: گروه خوب و منسجمی داریم که طبق برنامه ریزی پیش میرویم و امیدواریم فیلمبرداری فیلم اوایل شهریور به پایان برسد.
تهیهکننده فیلم «دربند» درباره مراحل فنی فیلم گفت: تدوین را پس از پایان فیلمبرداری آغاز خواهیم کرد و تلاش میکنیم اولین نمایش فیلم در جشنواره فیلم فجر باشد.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: آرزو به دلیل سقط جنین های مکررامیدخودرابه داشتن فرزند،ازدست داده و زندگی مشترک او با امیر حسین در شرایط بحرانی قرار دارد. مریم دوست و همکار او با اقدامی فداکارانه مسیر تازه ای را در برابر این زوج جوان قرار می دهد.اما آزادی یعقوب شوهر سابق طاهره از زندان زندگی انها را پیچیده می کند.
در این فیلم حسین محجوب ، هنگامه قاضیانی، بابک حمیدیان، حمیدرضا آذرنگ، لیلا زارع و... به ایفای نقش میپردازند.
ناصر ضمیری پیش از این ساخت فیلمهای کوتاه از جمله «شیر تلخ» را در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده است و توانسته نظر کارشناسان و منتقدان را به ساخته خود جلب کند.
ادامه فیلمبرداری «متروپل» در لالهزار
عباس کیارستمی با حضور در پشت صحنه «متروپل» بیست و نهمین ساخته مسعود کیمیایی در روند تولید فیلم قرار گرفت و سالروز تولدش را تبریک گفت.
فیلمبرداری فیلم سینمایی «متروپل» جدیدترین ساخته بلند سینمایی مسعود کیمیایی در لالهزار همچنان ادامه دارد.
اکثر صحنههای فیلم در سینما که توسط کیوان مقدم طراحی و آماده شده است جلوی دوربین میرود. گروه نزدیک به یک هفته است که در لالهزار مستقر شدند.
عباس کیارستمی با حضور در پشت صحنه فیلم «متروپل» هفتاد و دومین سالگرد تولد مسعود کیمیایی را تبریک گفت. کیارستمی در تعدادی از فیلمهای کیمیایی از جمله قیصر، رضا موتوری و سربازهای جمعه با کیمیایی همکاری داشته است.
این فیلم، کیارستمی با حضور در صحنه فیلمبرداری آخرین ساخته کیمیایی علاوه بر تجدید خاطرات قدیمی با علیرضا زرین دست و مسعود کیمیایی در روند تولید آخرین ساخته همکار و دوست قدیمی خود قرار گرفت.
عوامل این پروژه به مناسبت شب تولد کارگردان فیلم متروپل مراسمی در محل لوکیشن در نظر گرفته بودند که با حضور عباس کیارستمی رنگ و بوی دیگری به خود گرفت.
فیلمبرداری بیست و نهمین فیلم مسعود کیمیایی با نام موقت «متروپل» شامگاه 29 تیر ماه در تهران آغار شد. مسعود کیمیایی پیش از این در افتتاحیه فیلم اخیرش اعلام کرد: شخصیت اصلی فیلمش یک زن است چرا که دیگر مردهای فیلمهای او پیر شدهاند و در همان سینمای تخریبشده «متروپل» ماندهاند.
او درباره دلیل انتخاب سینما «متروپل» به عنوان لوکیشن اصلی فیلمش نیز گفت: این سینما تاثیر بسیاری بر روحیه من گذاشت و آرام آرام به سمت سینمای از دست رفته، خیابان از دست رفته و محله از دست رفته، رفتیم و این کمک زیادی به من کرد.
مهناز افشار، محمدرضا فروتن ، پولاد کیمیایی، ساعد سهیلی، شقایق فراهانی و سحر دولتشاهی از بازیگران اصلی فیلم هستند و تقریبا 10 نفر از بازیگران هم از مدرسه آزاد بازیگری هستند که بخشی از اینها، افراد پشت دوربین را تشکیل میدهند.
علیرضا زریندست به عنوان فیلمبردار، ششمین فیلمی است که با مسعود کیمیایی همکاری میکند. برای صدا اسحاق خانزادی در کنار مسعود کیمیایی قرار گرفته و سعید ملکان اولین تجربه همکاری با این کارگردان را دارد.
نتیجه رسیدگی اعتراض وزارت ارشاد در مورد دستور موقت اوایل هفته مشخص میشود
مشاور حقوقی سازمان سینمایی با اشاره به ایراد دادگاه از سمت وی در مورد پرونده وزارت ارشاد گفت: از آنجا که دادخواست خانه سینما علیه وزارت ارشاد تنظیم شده بود، دادگاه به سمت اینجانب ایراد گرفت که از طریق وزارت ارشاد مشکل مرتفع شد.
«بهزاد ابتهاج» مشاور حقوقی سازمان سینمایی درباره پرونده دادخواست خانه سینما مبنی بر فاقد وجاهت قانونی مجمع عمومی 19 تیرماه گفت: در خصوص پرونده مطروحه از طرف خانه سینما توضیح این نکته ضرورت دارد که دادخواست مربوطه به طرفیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنوف مورد نظر درباره دستور موقت برای جلوگیری از ثبت و تشکیل مجمع عمومی صنوف یاد شده در روز 19 تیر تقدیم گردیده است.
وی در ادامه توضیح داد:در مورد این دادخواست با توجه با اینکه تمامی اختیارات و مسئولیتهای وزارت ارشاد در حوزه سینما عملا به سازمان سینمایی منتقل میگردد، اینجانب به نمایندگی از سازمان سینمایی مبادرت به ارایه مدارک مربوط به شعبه محترم 27 مجتمع قضایی شهید بهشتی نمودم و همانگونه که پیش بینی میشد مدارک مربوط به تعطیلی دائم خانه سینما در پرونده وجود نداشت.دادگاه هم بر اساس همین عدم اطلاع دستور موقت فعالیت مجمع عمومی 19 تیر را صادر کرده بود.پس از رویت مدارک تعطیلی خانه سینما حکم دیگری صادر خواهد شد.
ابتهاج در ادامه گفت:نکتهای که وجود داشت و باعث شد دادگاه شکایت ارشاد را موقتا نپذیرد این بود که دادگاه پس از مطالعه لایحه مربوطه به لحاظ اینکه دادخواست علیه سازمان سینمایی تقدیم نشده بود به سمت اینجانب ایراد گرفته که در مورخه 7/5/92 موضوع از طریق دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هماهنگ شد تا با اعطای نیابت به سازمان سینمایی اشکال مربوطه مرتفع گرددو دادگاه درباره لغو دستور که تقاضای سازمان سینمایی است روز شنبه یا یکشنبه اعلام نظر خواهد کرد.
دادگاه قطعی پرونده مهرماه خواهد بود
ابتهاج در ادامه درباره دادگاه قطعی این پرونده گفت: وقت رسیدگی پرونده 10/7/92 است که جهت پرداختن به ماهیت اصلی دعوا انجام خواهد شد. پرونده نسبت به اصل اختلاف خانه سینما مدعی شده مجمع عمومی فاقد وجاهت قانونی است و دادخواست بر ابطال مجمع عمومی 19 تیر دادند و دادگاه قبل از ورود به ماهیت پرونده دستور موقت مورد اعتراض را صادر کرده است.
مشاور حقوقی سازمان سینمایی در ادامه تاکید کرد: توصیه اینجانب به طرفین دعوا این است که با سعه صدر و بدون پرداختن به حواشی در جهت رفع مشکل خانه سینما تلاش عاقلانه بنمایند.
بنابراین گزارش، دادگاه دستور موقت فعالیت مجمع عمومی 19 تیر را صادر کرده است. در این حکم آماده است که مجمع عمومی دارای آثار نیست. البته هر شخصی میتواند برای هر کاری درخواست دستور موقت به دادگاه ارایه دهد.
قویتن «بازگشت» را در کویر جلوی دوربین برد
فیلم سینمایی «بازگشت» به کارگردانی و تهیهکنندگی علی قویتن در کویر جلوی دوربین رفت و فیلمبرداری فیلم همچنان ادامه دارد.
«علی قویتن» کارگردان و تهیهکننده درباره روند تولید فیلم توضیح داد: فیلمبرداری فیلم را با انجام پیش تولید حدود یک ماه، 17 خردادماه آغاز کردیم و برنامهریزی برای فیلمبرداری فیلم حدود 90 روز به طول خواهد انجامید. تاکنون حدود 40 درصد از بخش های فیلم فیلمبرداری شده است.
وی درباره لوکیشن فیلم توضیح داد: بخش اعظم صحنههای فیلم در کویری میان دامغان و طبس جلوی دوربین میرود و حدود 20 درصد از فیلم در تهران می گذرد. به مناسبت لیالی قدر از 16 ماه مبارک به گروه استراحت دادیم و به زودی برای ادامه فیلمبرداری راهی کویر طبس خواهیم شد.
قویتن درباره داستان فیلم توضیح داد: در واقع این فیلمنامه ادامه سینمای مستقل خودم است و مضمون دینی دارد. فیلم داستان مردی است که برای رسیدن به حقایقی به دل طبیعت سفر میکند و در این سفر که به جستجوی موضوع مورد نظر خود می پردازد، دختری نیز با او همراه می شود.
وی درباره نگارش و تحقیق فیلم سهراب سپهری توضیح داد: قبل از اینکه تصمیم بگیرم زندگی سهراب سپهری را بسازم، فیلمنامه «بازگشت» را نوشته بودم. پروژه «سهراب» نیاز به زمان بیشتری دارد و به همین دلیل فیلمبرداری آن نیز به زمستان موکول شده است.
در این فیلم علی قوی تن،شهرزاد بختیاری، محمد جواد سلطانی به ایفای نقش های اصلی میپردازند.
تصویربرداری «از گهواره تا ماه» همچنان ادامه دارد
تصویربرداری فیلم «از گهواره تا ماه» با نگاهی به زندگی شهدای دفاع مقدس از جمله شهید دوران، همت، همتی، چمران و ... همچنان ادامه دارد.
«سعید چاری» کارگردان درباره روند تولید فیلم توضیح داد: فیلم شامل چند بخش است که هر بخش مربوط به یکی از سرداران شهید کشور است. فیلم با جنگهای تاریخی شروع میشود و به سال 42 و زمان دستگیری حضرت امام میرسد و سپس به 31 شهریور 59 میپردازد که آغاز جنگ تحمیلی است و در نهایت دوران دفاع مقدس و زمان حال را در این فیلم مرور میکنیم.
وی در ادامه تاکید کرد: شکلگیری فیلمنامه و طرح از موزه دفاع مقدس آغاز شد و نگارش آن توسط ثنا صادقی انجام شد. فیلمنامه به گونهای طراحی شده است که نشان دهیم در هر زمانی که به کشور ایران حمله شده است ما دفاع کردیم و ما آغاز کننده جنگ نبودیم.
چاری در ادامه افزود: بخشهایی از فیلم جلوی دوربین رفته است. تاکنون بخشهای مربوط به شهید همت که درباره عملیات خبیر است به اتمام رسیده است و در حال تصویربرداری بخشهای مربوط به شهید همتی و عملیات مروارید هستیم.
سینماها با اکران زودهنگام عیدفطر رونق یافت
اکران عید فطر 92 از 9 مرداد در سینماهای کشور با نمایش فیلمهای «هیس! دخترها فریاد نمیزنند»، «فرزند چهارم»، «دهلیز» و «جا بجا» شروع شده و این فیلمها گیشههای سرد سینما را رونق بخشیدهاند.
اکران عید فطر هر ساله یکی از مهمترین فصلهای نمایش فیلم های ایرانی در سینماها محسوب می شود و از اینرو تهیهکنندگان و تولیدکنندگان آثار از خیلی زودتر به این زمان برای اکران فیلمهایشان فکر میکنند به همین دلیل عمدتا فیلمهایی در این فرصت روی پرده میروند که به لحاظ گیشه بتوانند با استقبال بهتری نسبت به دیگر فیلمها روبرو شوند.
امسال نیز با تصیمیم شورای صنفی نمایش قرار شد اکران عید فطر یک هفته زودتر و پس از پایان ایام عزاداری شهادت امام علی (ع) آغاز شود. با توجه به این موضوع اکران چهار فیلم از میان پنج اثر که قراردادشان در گروههای سینمایی به ثبت رسیده است از چهارشنبه 9 مرداد ماه در سینماهای تهران و شهرستانها آغاز شد.