کد خبر:۲۵۷۱۰۴
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهاد دادگستری در مجلس :

کوچک‌زاده: زمان احمدی‌نژاد هم به پور محمدی رای ندادم/ زارع: پورمحمدی دارد تاوان مبارزه با فساد راپس می‌دهد

نمایندگان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی کار در صحن علنی مجلس به ارائه نظرات خود پرداختند.
کوچک‌زاده: زمان احمدی‌نژاد هم به پور محمدی رای ندادم/ زارع: پورمحمدی دارد تاوان مبارزه با فساد راپس می‌دهد
به گزارش گروه سیاسی« خبرگزاری دانشجو»، نمایندگان مجلس در جلسه امروز خود به بررسی صلاحیت مصطفی پور محمدی برای تصدی پست وزارت دادگستری پرداختند .
 
کوچک‌زاده (مخالف ) : زمان احمدی نژاد هم به پور محمدی رای ندادم
 
مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در مخالفت با رای اعتماد به مصطفی پورمحمدی رئیس پیشنهادی دادگستری به سخنان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در خصوص عدالت پرداخت و اظهار داشت: بنده در زمان دولت احمدی‌نژاد هم به آقای پورمحمدی رای ندادم. البته احتمال هرچند اندک وجود دارد که بعد از مباحث مطرح شده در این جلسه نظرم تغییر کند.
 
وی با بیان اینکه پورمحمدی طی سالهای بعد از جنگ قائم مقام وزیر اطلاعات و در سه سال اول دولت نهم مسئولیت وزارت کشور و در پنج سال اخیر ریاست سازمان بازرسی را به عهده داشته است افزود: رای منفی من به آقای پورمحمدی حاصل ارزیابی عملکرد او بدون اشاره به محتویات و مصادیق است. ممکن است آنچه در نظر من وجود دارد در مورد حوزه زیر نظر ایشان باشد و به خودش مربوط نیست.
 
نماینده مردم تهران خطاب به وزیر پیشنهادی دادگستری گفت: آقای پورمحمدی شما در دوره قائم‌مقام وزارت اطلاعات بوده‌اید که گسترده‌ترین فعالیت اقتصادی توسط این وزارتخانه در آن دوران بوده است .
 
کوچک‌زاده ادامه داد: علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون کار و رفاه اجتماعی در مصاحبه خود در ماهنامه صبح صفحه 29، شماره 4 در مهر 86اینچنین گفته است: "در این دوران خیلی از مسائل قبیح و ضدارزش بود که حالت قبح و ضدارزشی خود را از دست داد. حتی ما یکسری آیات و احادیث داشتیم که متعلق به زمان گذشته تلقی شد . در این دوره جامعه شاهد ظهور پدیده‌ای بود که مقام معظم رهبری با عنوان طبقه جدید و مرفه با ثروت‌های بادآورده از یاد کردند".
 
وی تاکید کرد: بنده یادآوری می‌کنم که آن دوران، همان دورانی است که دعوت‌های افراطی نظیر دعوت مردم به تبدیل نماز جمعه به مانور تجمل و دعوت بسیجی‌ها به پرهیز از جلمبربازی در خطبه‌های نماز جمعه مطرح شد و مسئول دیگر این کابینه یعنی آقای علوی آن دوره را دوره جوشش چشمه‌های پرفیض می‌دانند، البته بماند.
 
نماینده مردم تهران خطاب به پورمحمدی گفت: آقای پورمحمدی شما قائم مقام وزارت در این دوره بوده‌اید که آقای علی ربیعی در توصیف آن می‌گوید در این دوران در مدیران باورهای جدیدی به وجود آمد و یادم هست برای خرید میوه رفته بودم که دیدم ساعت 10 صبح یک وزیر با لباس گرمکن و با 3 اتومبیل بیت‌المال و چند محافظ با وسایل تنیس از ورزش بر می‌گشت.
 
کوچک‌زاده ادامه داد: آقای پورمحمدی شما در راستای جلوگیری از این رفتارهای نابودکننده عدالت و زمینه‌ساز افراط چه کردید؟ آقای پورمحمدی در همین دوران است که رهبر معظم انقلاب درباره تجمل‌، رفاه‌طلبی و اشرافی‌گری مسئولان هشدار داد. آقای پورمحمدی برای تحقق سخن رهبری درباره جلوگیری اشرافی‌گری مدیران چه اقدامی کردید؟ که البته اسناد و مدارک خلاف این را نشان می‌دهد.
 
وی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: آقای روحانی به شما می‌گویم که مکررا در سخنان خود گفته‌اید جامعه از افراط و تفریط به تنگ آمده و خواهان اعتدال است که این حرف حقی است. خدا کند که از آن اراده باطلی نشود و خدا کند این حرف حق، داس نشود.
 
 نماینده مردم تهران خطاب به روحانی اظهار داشت: می‌خواهم به استناد یک نظریه صریح علمی که وزیر شما آقای ربیعی که آن زمان‌ها انقلابی‌تر بوده، به شما عرض کنم که در اگر در جامعه افراط مشاهده می‌شود، یکی از دلایل عمده بلکه اصلی‌ترین آن به تنگ آمدن جامعه از بی‌عدالتی است.
 
کوچک‌زاده تاکید کرد: آقای آملی‌لاریجانی، آقای روحانی! کسی که در دوران اوج‌گیری به بی‌توجهی به عدالت اجتماعی قائم مقام وزارت اطلاعات بوده و در دوره حضورش در وزارت کشور و سازمان بازرسی به مقوله حافظ نظام یعنی عدالت بی‌توجهی داشته، نمی‌تواند وزیر خوبی برای کابینه ضد افراط و خواهان اعتدال باشد. زیرا بسیاری از افراط‌ها زاییده بی‌عدالتی است. چه نام جنبش اصلاحات بر آن بگذاریم، چه سبز یا فتنه، انحراف، حرکت‌های افراطی در حرم حضرم امام، حضرت معصومه یا حرم امام رضا. مردم طبق فطرت بیمار نیستند که حرکت‌های افراطی انجام دهند.
 
در این هنگام سیدشریف حسینی عضو هیئت رئیسه مجلس خواستار دادن تذکری شد که لاریجانی از او درخواست کرد که صحبتش را از تریبون هیئت رئیسه با او مطرح کند.
 
رئیس مجلس بعد از صحبت با شریف حسینی خطاب به کوچک‌زاده گفت: شما در مخالفت با آقای پورمحمدی باید صحبت کنید، اما در سخنان خود درباره یک وزیر دیگر هم سخنانی را مطرح می‌کنید. گاهی اگر راجع به کلیات دولت صحبت می‌شود، می‌توان این‌گونه حرفها را مطرح کرد، اما شما برای مخالفت با وزیر دادگستری وقت گرفتید و راجع به وزیر دیگری صحبت می‌کنید که این اشتباه است.
کوچک‌زاده نیز اظهار داشت: صحبت‌های من منطق افراد حاضر در دولت است.
 
وی همچنین تاکید کرد: ممکن است نام افراط در دوره‌های مختلف تغییر پیدا کند و این نام‌ها را خود افراطیون درست می‌کنند.
 
نماینده مردم تهران خطاب به وزیر پیشنهادی دادگستری اظهار داشت: آقای پورمحمدی کارنامه شما در دوران وزارت کشور و سازمان بازرسی مقابله با بی‌عدالتی نبوده است. آقای رئیس‌جمهور اگر می‌خواهید ریشه افراط کنده شود و اعتدال برقرار شود آن را به صورت جدی پیگیری کنید.
 
عزیزی(موافق ) : پور محمدی مورد اعتماد رهبری است
 
در ادامه جلسه امروز مجلس شورای اسلامی، عبدالرضا عزیزی نماینده شیروان به عنوان موافق حجت الاسلام پورمحمدی وزیر پیشنهادی دادگستری، با اشاره به سخنان کوچک‌زاده مخالف پورمحمدی و خطاب به وی گفت: جناب آقای کوچک زاده چرا حماسه سیاسی بزرگی که مورد تایید مقام معظم رهبری بود را سعی می‌کنید با حرف‌های تلخ‌تان به کام ملت شریف تلخ کنید.
 
این نماینده مجلس ادامه داد: این حرف‌ها را باید زمانی که خاوری دزد 3 میلیاردی از این مملکت فرار کرد، می‌زدید ولی آن موقع حرفی به زبان نیاوردید و چیزی نگفتید.
 
عزیزی افزود: در 8 سال گذشته دولت 600 هزار میلیارد دلار نفت فروخت در حالیکه 2 میلیارد دلار سهم خانواده شهدا  12 سال است که پرداخت نمی‌شود. با وجودی که  220 هزار شهید و 400 هزار جانباز و آزاده به آن نیازمندند، انتظار داشتیم که شما با سخنانتان  از حق خانواده شهدا دفاع می‌کردید که این کار را نکردید.
 
نماینده مردم شیروان خطاب به کوچک‌زاده  خاطر نشان کرد: شما در این نطق بیشتر به عنوان مخالف وزیر راه و تعاون صحبت کردید و از این وقت در مخالفت با این وزیر که از جانبازان 8 سال دفاع مقدس است استفاده کردید.
 
وی با اشاره به سوابق پورمحمدی تصریح کرد: همه ما پیشینه اجرایی آقای پورمحمدی را می‌دانیم و دوست و دشمن نظام اسلامی وی را مدیری موفق می‌داند، سابقه مدیریتی او که تمام دوران انقلاب را در برمی‌گیرد، از جوانی آغاز می‌شود و تا اکنون ادامه دارد. در این سالها حتی یک لحظه عمر او از حضور در صحنه‌های اجرایی و حساس خالی نبوده است، دوستان او را معتمد نظام می‌دانند و دشمنان کینه او را به دل دارند.
 
عزیزی با اشاره به برخی از توانایی‌های مدیریتی و سوابق اجرایی پورمحمدی گفت: توانایی‌های پورمحمدی بسیار بیشتر از حوزه مسئولیتی است که برای او پیشنهاد شده است.
 
وی افزود: پورمحمدی از خانواده‌ای خوشنام ، شناخته شده و پرآوازه و انقلابی است و از نوادگان آیت الله حائری یزدی استاد حضرت امام و از بنیانگذاران حوزه علمیه در عصر جدید است و همه او اراده و تعلقات او را به آرمان های دینی و انقلابی و مقام معظم رهبری می‌دانند و این مسئله نیاز به شرح ندارد.
 
این نماینده مجلس گفت: پورمحمدی سال‌ها در دفتر مقام معظم رهبری خدمت کرده است که این نشان دهنده تولا و تبرای وی نسبت به آرمان‌های انقلاب است و نشان می‌دهد که او مورد اعتماد نظام و شخص مقام معظم رهبری است. سپردن مسئولیت‌های کلان به او ضمن ثابت کردن توان مدیریتی‌اش قبل از هر چیز به مورد اعتماد بودن او تایید می‌کند.
 
عزیزی خاطرنشان کرد: فعالیت‌ طاقت فرسای او در بخش خارجی وزارت اطلاعات و همچنین سکان داری همراه با توفیق هدایت وزارت کشور به عنوان دستگاهی که مسئولان عالی رتبه کشور از جمله مقام معظم رهبری بر آن نظارت دارد، آقای پورمحمدی را در جایگاهی قرار داده است که همراه با اعتماد و پذیرش همراه بوده است و می‌دانیم برخی از فعالیت‌های او مفتخر به تقدیر مقام معظم رهبری از ایشان شده است.
 
وی با اشاره به مراتب علمی پورمحمدی گفت: مراتب علمی پورمحمدی عمدتا زیر پوشش سابقه اجرایی او مخفی مانده است. تحصیلات منظم علوم دینی در سال‌های جوانی و تدریس و حضور در محفل فقهی و اصولی مرحوم آیت الله آقامجتبی تهرانی از جمله مراتب علمی است.
 
 این نماینده مجلس با بیان اینکه حضور پورمحمدی در میادین مدیریتی و اجرا محدود به حوزه کاری نبوده است، گفت: تمایل او به ساختارسازی ،‌کارشناس محوری مهمترین ویژگی اوست و توجه به طراحی و برنامه ریزی محصول همین نگاه ساختارسازی پورمحمدی است.
 
وی تاکید کرد: همکاران او در وزارت اطلاعات کشور و سازمان بازرسی کل کشور که نام برخی از آنها در فهرست کابینه دولت یازدهم است، تایید می کنند که حضور پورمحمدی در مدیریت اجرایی او را از واقعیت پنهان در لایه‌های اجرایی غافل نکرده است و او در انتخاب همکاران خود نیز به این مسئله توجه دارد.
 
عزیزی با بیان اینکه پورمحمدی به دلیل نوع فعالیت‌ها و مسئولیت های خود تاکنون حجم عظیمی از اطلاعات را در اختیار داشته است، گفت: نگهبانی از این حجم عظیم اطلاعات و اسیر غوغاسالاری نشدن از ویژگیهای اخلاقی اوست که نشان دهنده اوج صبر و تحمل اوست که هم ویژگی اخلاقی است و هم نشان دهنده اوج تحمل و پاسداری از نظام مقدس اسلامی است.
 
این نماینده مجلس ادامه داد: کشور ما در این شرایط به مدیرانی بی حاشیه،‌ عاقل و مصلحت فهم احتیاج دارد و بزرگترین خواسته مردم و رهبری نیز از مدیران همین مسائل است که معتقدیم وزارتی مانند دادگستری که  رسالتش حفظ حقوق شهروندی و نگرانی برای اجرای عدالت است، چه کسی بهتر از آقای پورمحمدی است  که حاشیه سازی   و غوغاسالاری را بر انجام وظیفه ترجیح نداده است و بزرگترین دغدغه مجلس التزام و توجه به قانون است. یادمان نرفته که در سایه بی قانونی ها و سرپیچیدگی ها که مجلس در برابر آن موضع گرفت، پورمحمدی به عنوان مسئول سازمان بازرسی چگونه فعالیت کرد.
 
وی تاکید کرد: آبرومندی و وقاری که لازمه شخصیتی هر مدیری در جمهوری اسلامی است، در کارنامه پورمحمدی به خوبی هویدا است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، این نماینده مجلس افزود: تاکید همیشگی او بر شفافیت،‌ سلامت اداری، مبارزه با فساد و نظارت دستگاه‌ها بر مجموعه خود نشان دهنده احترام قانون در نگاه و روش پورمحمدی است و این چیزی است که نمایندگان به جز این از وزرا انتظاری ندارند.
 
نماینده شیروان با بیان اینکه پورمحمدی بستر ساز و ایده آفرین است، به یکی از سخنان مقام معظم رهبری در مورد مسئولان اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب فرمودند " توقف نداشتن و تلاش نکردن برای کسب محبوبیت باید ویژگی مسئولان قرار گیرد ،‌کارنامه وزیر پیشنهادی برای وزارت دادگستری وجود این دو خصیصه را هویدا می‌کند. اندیشیدن به کار و ناآرامی برای انجام وظیفه در مرام و روش آقای پورمحمدی او را مصداق این کلام رهبری کرده است .
 
عزیزی ادامه داد: در شرایط فعلی کشور به مدیرانی نیاز داریم که بیش از هر چیز به کار فکر کنند و اگر جسارتی دارند در کار خرج کنند. قطعا حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی که سابقه وزارت کشور با آن گستردگی را در سابقه خود دارد، در مدیریت وزارت دادگستری موفق خواهد شد. رها کردن موقعیت فعلی در سازمان بازرسی کل کشور نیز نشان می‌دهد حضور او در مجلس به انگیزه کسب قدرت نیست و انشاالله نمایندگان مجلس با رای بالا به شایستگی‌های او تاکید خواهند کرد.
 
ابوترابی‌فرد(موافق ):پور محمدی مدیر موفق وبا کوله باری از تجربه است
 
محمد حسن ابوترابی فرد  نماینده مردم تهران و نایب رئیس مجلس در نطقی به عنوان موافق پورمحمدی وزیر پیشنهادی دادگستری با آرزوی توفیق برای حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور اظهار داشت: امیدوارم دولت تدبیر و امید و رئیس جمهور محترم در انجام وظایف خود موفق باشند و در این مقطع حساس از تاریخ انقلاب اسلامی شاهد عالی ترین سطح تعامل و همکاری قوای سه گانه به خصوص نهاد قانون‌گذاری و دستگاه اجرایی در راه اهداف نظام اسلامی و امام که امروز درکلام و منش رهبری تجلیلی یافته است باشیم.
 
ابوترابی فرد افزود: براساس ماموریت های موضوع فصل 11 قانون اساسی مسئولیت ایجاد و تصویب هماهنگی ارتباط دولت و وزارتخانه‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی با قوه قضاییه در راستای کاهش عناوین مجرمانه و قضازدایی به منظور ارائه خدمت به نظام دادرسی و قضایی کشور توسط دستگاه‌های اجرایی با هدف تضمین عدالت، گسترش و مشارکت و تدقیق جایگاه و حیطه نظام دادرسی و نظام شهروندی به عهده وزارت دادگستری است .
 
این نماینده مجلس افزود: به طور قطع یکایک همکاران ما بر این حقیقت اذعان دارند که حجت الاسلام پورمحمدی به عنوان استاد حوزه و دانشگاه و یک مدیر کارآزموده با کوله باری از تجربه انباشته شده در حوزه‌های امنیتی ، اجرایی و قضایی یکی از شایسته ترین افراد با شناخت مناسب از دو حوزه قضایی و اجرایی برای این ماموریت مهم  است.
 
وی تاکید کرد: براساس ماده 137 قانون اساسی هر یک از وزیران مسئول وظایف خاص خویش در برابر رئیس جمهور و مجلس هستند و در اموری که در هیات وزیران به تصویب می رسند مسئول تصمیمات دیگران نیز هست پیام این اصل این است که وزیر نه تنها در حوزه مسائل خودبلکه  در سایر مسائل باید صاحب نظر باشد.
 
نایب رئیس مجلس با بیان اینکه حضور پورمحمدی در دولت سطح تصمیم سازی را در نهاد دولت ارتقا می‌بخشد، گفت: شخصیتی که بتواند مسائل قضایی، امنیتی ، سیاسی ومسائل گوناگون کشور را با اشرافی به  این حوزها  نظرات صریح و شفاف خود را دهد حضورش موجب کارایی نهاد دولت می‌شود.
 
وی در پایان گفت: بنده از این منظر حضور برخی از وزرا مانند چیت‌چیان، رحمانی فضلی و حجت الاسلام علوی و دوستان دیگر در نهاد قانون گذاری را در ارتقای سطح تصمیم سازی دولت بسیار مغتنم می‌دانم، زیرا از این منظر گمان می‌کنم حضور حجت الاسلام پورمحمدی در دولت موجب افزایش کارایی دستگاه اجرایی می‌شود.
 
بهمئی (موافق ):جلوگیری از بروز فساد از خصایص پور محمدی است
 
شمس‌الله بهمئی نماینده مردم رامهرمز در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز پارلمان در موافقت با حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی وزیر پیشنهادی دادگستری، اظهارداشت: بر اساس قانون، مردم از هر قوم و قبیله‌ای که باشند، از حقوق یکسان برخوردارند. لذا بر دولتمردان لازم است تا بستر لازم را برای تحقق حقوق مردم فراهم کنند.
 
وی با بیان اینکه نقش و جایگاه دادگستری فوق‌العاده با اهمیت است، گفت: مردم در انتخابات 24 خردادماه با خلق حماسه سیاسی و انتخاب رئیس جمهور پیام‌های فراوانی را به مسئولان کشور به خصوص قوه مقننه دادند و در واقع از نمایندگان‌شان در مجلس خواستند تا از رئیس‌جمهور و کابینه‌اش دفاع کنند.
 
نماینده مردم رامهرمز همچنین گفت: وزارت دادگستری به عنوان مسئول تنظیم روابط بین قوه مجریه و قوه قضائیه وظایف خطیری را برعهده دارد و من معتقدم یکی از بهترین انتخاب‌های آقای روحانی معرفی آقای پورمحمدی به عنوان وزیر دادگستری بود که می‌تواند از پس این وظیفه خطیر بربیاید.
 
بهمئی خاطر نشان کرد: سابقه درخشان ایشان نشان می‌دهد که حضور پرافتخاری در عرصه‌های مختلف داشته است و از نظر عملکرد نیز کارنامه موفقی دارد به خصوص در سازمان بازرسی که فعالیت ایشان یک برگ زرینی در پرونده آقای پورمحمدی است.
 
وی افزود: جلوگیری از بروز فساد، جلوگیری از انعقاد قراردادهای غیرقانونی، جلوگیری از رانت‌خواری و ... از جمله فعالیت‌های چشم‌گیر و پرافتخار آقای پورمحمدی در سازمان بازرسی بود. همچنین وی عنایت خاصی به حقوق اساسی مردم دارد.
 
این نماینده مجلس در پایان تاکید کرد: آقای پورمحمدی در برنامه خود تاکید کرده که توجه ویژه‌ای به ارتقای وضعیت و شان کادر قضایی دارد و همچنین به هماهنگی بین دولت و مجلس و قوه قضائیه اهتمام خواهد داشت. بنابراین از نمایندگان مجلس می‌خواهم تا برای افزایش روابط بین مجلس و وزارت دادگستری رای اعتماد بالایی را به آقای پورمحمدی بدهند.
 
 تذکر آئین‌نامه‌ای نماینده تهران
 
احمد بخشایش‌اردستانی نماینده مردم اردستان در مجلس در جلسه علنی نوبت بعدازظهر در جریان مخالفت با رای اعتماد به حجت‌الاسلام پورمحمدی خطاب به یکی از نمایندگان که خواستار تذکر شده بود، گفت: "خودتان در این پرونده بودید بنشینید" که این نماینده خواستار اعتراض و تذکر نسبت به صحبت‌های بخشایش‌اردستانی شد.
 
بعد از پایان سخنان بخشایش‌اردستانی علی لاریجانی رئیس مجلس گفت: ما متن صحبت‌های آقای بخشایش را بررسی کردیم و ظاهرا در صحبت‌های وی حرف‌هایی به آقای هاشمی زده شده بود مبنی بر اینکه "خودتان در این پرونده بودید بنشینید" که این توهین به حساب می‌آید و آقای هاشمی حق پاسخ دارند.
 
بعد از سخنان لاریجانی سیدمهدی هاشمی نماینده مردم تهران در بیان تذکر خود اظهار داشت:‌ ضمن درخواست پیگیری این موضوع، خدا را شاکر هستم از اینکه فرصتی پیش آمد تا از مطالبی که در تخریب حجت‌الاسلام پورمحمدی مطرح شد دفاع کنم. به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌ وی افزود: بنده از شما (رئیس مجلس) نیز گلایه دارم که ماده 24 آیین‌نامه را رعایت نکردید. زمانی که ایشان (احمد بخشایش) در موضع سخنرانی بود، بنده بلند شدم تا تذکر دهم، اما ایشان علم و غیب نداشت که بداند من می‌خواهم راجع به چه چیزی صحبت کنم ولی به من گفت که بنشین سرجایت. در این هنگام لاریجانی خطاب به هاشمی گفت: حرف آقای بخشایش نادرست بود و نباید می‌گفت.

هاشمی در ادامه گفت: اینکه حرفشان نادرست بود بحث جدا است، اما اینکه به من می‌گویند بنشین درست نبود.
 
لاریجانی نیز در ادامه گفت: بله حق نداشتند بگویند که هاشمی در پاسخ به لاریجانی گفت: شما باید همان موقع به ایشان تذکر می‌دادید.
 
نماینده مردم تهران در ادامه افزود: ایشان در صحبت‌های خود به عنوان معاونت عمرانی وزارت کشور اشاره کردند که در آن زمان بنده تصدی آن را بر عهده داشتم و هیچ مشکلی وجود نداشت و در آنجا ضمن اینکه بودجه دولتی بود، ذی حساب مسئول تطبیق مقررات با قوانین بود و اگر مسئله‌ای بود و یا باید مانع می‌شدند فرم خلافی امضا می‌شد تا این دستور اجرا شود. دوستانی که در کارهای اجرایی هستند به طور کامل به این موضوع اشراف دارند.
 
هاشمی تصریح کرد: موضوعی که امروز در مجلس مطرح شد ناشی از یک معامله سیاسی است و می‌خواهند شخصیت حجت‌الاسلام پورمحمدی را تخریب کنند. فردی که امروز اینجا حضور دارد و توانسته هماهنگی دو قوا کسب کند و ما برای هماهنگی قوه سوم جمع شده‌ایم تا رای اعتماد را به ایشان بدهیم. لذا نباید این فرصت به راحتی از دست دهیم.
 
وی تاکید کرد: حجت‌الاسلام پورمحمدی فردی با تجربه‌های علمی و عملی بوده و شناخت دقیقی از امور کشور دارد. کسی که وزارت کشور را با تجربه بالای خود اداره کرده می‌تواند به راحتی تصدی وزارت دادگستری را به عهده داشته و این کارها نباید برایش محلی از اعراب داشته باشد. لذا بنده خواهش می‌کنم ضمن پیگیری موضوع رای قاطع و بالایی به پورمحمدی داده شود.
 
علی لاریجانی رئیس مجلس بعد از پایان تذکر سیدمهدی هاشمی گفت: دوستان در بیان مطالب خود دقت کنند، چرا که وقت کمی داریم و الان به دلیل این موضوع توقف کردیم.
 
زارع(موافق ):پور محمدی دارد تاوان مبارزه با فساد راپس می دهد
 
رحیم زارع نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی عصر امروز چهارشنبه در موافقت با وزیر پیشنهادی دادگستری اظهار داشت: یکی از مخالفین در سخنان خود گفت که در دوران آقای پورمحمدی در سازمان بازرسی قرارداد دو میلیارد تومانی بسته شده است که بنده به عنوان یکی از افرادی که در سازمان بازرسی در خدمت آقای پورمحمدی بوده‌ام، این را می‌گویم که قرار شد در سازمان بازرسی افرادی‌که بر روی این کار مسلط بودند، قوانین کشور را تنقیح کنند. بنابراین قراردادی به میزان 2 میلیارد تومان و با امضای حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد برای تنقیح قوانین کشور با سازمان بازرسی بسته شده بود.
 
وی همچنین خاطر نشان کرد: در مورد دو مبلغ 20 و 10 میلیارد تومان نیز باید بگویم بنده زمانی که در سازمان بازرسی بودم در ابتدا تردید داشتم اما وقتی مدیریت آقای پورمحمدی را دیدم، متوجه ایجاد یک نشست سازمانی، تحول و ساماندهی در این سازمان شدم. همچنین آقای پورمحمدی به دلیل اهمیتی که به کارمندان خود می‌داد، با مبلغ 20 میلیارد تومان یک زمین 18 هکتاری برای تهیه مسکن کارمندان وزارت کشور  اختصاص یافت. آیا این یک اختلاس است؟ آیا درست است که چنین تهمت‌هایی که ثابت نشده در تلویزیون بگوییم؟
 
 این نماینده مجلس همچنین تصریح کرد: مبلغ 10 میلیارد تومان نیز برای خرید اتوبوس داده شده است و این پور در جیب آقای پورمحمدی که نرفته است. بنابراین این موضوعات و تهمت‌هایی که ثابت نشده نباید مطرح شود.
 
زارع یادآور شد: در سخنان مخالفان مطرح شد که افراطی‌گری در دوران آقای پورمحمدی بوده است که من می‌خواهم به کسانی‌که این را می‌گویند تاکید کنم که خود را با سال 76 و 84 مقایسه کنند که چه افراطی‌گری‌هایی پیش آمد؛ بنده سربازرس سازمان بازرسی‌ بوده‌ام و شاهدم که یک معاون وزیر یک خانه در یاخچی‌آباد داشت و یک شبه در همین دولت گذشته ویلاهای چندهزار متری در نیاوران خرید. آیا از ابرثروتمندانی که تازه تولید شده‌اند، خبر دارید؟
 
وی با بیان اینکه حجت‌الاسلام پورمحمدی هر کجا که بود، دایر‌ة‌المعارف مبارزه با فساد بود، گفت: وقتی‌که آقای پورمحمدی برای وزارت دادگستری پیشنهاد شد تمام رسانه‌های بیگانه مخالفت کردند بنابراین این فرد دوست نظام و سرباز ولایت است که حالا دارد هزینه مبارزه خود با فساد را پس می‌دهد.
 
نماینده مردم آباده تاکید کرد: از دوستی که بحث پرونده 3 هزار میلیاردی را مطرح کرد، می‌پرسم که چه کسی قبل از کشف پرونده آریا مصاحبه کرد و گفت که من به گروه آریا هشدار می‌دهم؟ چه کسی در اسفند 89 جلوی پذیره‌نویسی بانک آریا را گرفت؟  همچنین آن دولتمردی که در پرونده بیمه ایران آن اختلاس‌ها را داشته و اکنون مصاحبه می‌کند و علیه چنین شخصیتی که صهیونیست‌ها و انگلیسی‌ها مخالف آمدنش به کابینه هستند، خوراک تهیه می‌کند، باید پاسخ دهد که پول آن بیمه بین چه کسانی تقسیم شد؟
 
زارع با بیان اینکه در دوره پورمحمدی اقدامات بسیار زیادی برای مبارزه با فساد انجام شد که پرونده 3 هزار میلیاردی یکی از آنها بود، گفت: اما دیدید که در مناطق آزاد به هیئت مدیره خود پاداش می‌دهد و وقتی دستگاه نظارتی جلوی آن را می‌گیرد، می‌گوید پدر من پولدار است و یک چک می‌دهد، در کدام دولت اتفاق افتاد که حالا برخی دوستان سنگ آن دولت را به سینه می‌نند؟
 
وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: آقای پورمحمدی اکنون دارد تاوان مبارزه‌های خود با فساد را پس می‌دهد. همچنین رانت خواران و مفسدان داخلی از پورمحمدی دل‌چرکین هستند و از نام وی هراسان هستند و دست‌هایی که توسط پورمحمدی از بیت‌المال کوتاه شده، امروز برای انتقام‌جویی همدست بیگانگان شده است و با دروغ و تزویر برای آنها آتش تهیه می‌کند.
 
پورمحمدی:تهمت های من به خاطر پافشاری بر عدالت است /مثل برخی برای خود خط قرمز بیان نکردم  
 
وزیر پیشنهادی وزارت دادگستری در صحن علنی مجلس با اشاره به پرونده شکایت دولتی‌ها از خودش گفت: من بازجویی شدم و مثل آنها که خط قرمز گذاشتند و اجازه بازجویی ندادند، رفتار نکردم.
 حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی وزیر پیشنهادی دادگستری، عصر امروز در صحن علنی مجلس در دفاع از برنامه‌های خود با بیان اینکه خدا را سپاس می‌گویم از اینکه در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که در آن معنویت، خداخواهی، حق‌طلبی، ایثار و شهادت‌طلبی موج می‌زند و رمضان گذشته شاهد مدعای من است.
 
وی افزود: وقتی انسان این فضای مجلس را می‌بیند و وسواس، حساسیت، دقت بر آرمانها و باورها سرمایه‌های ملت، امنیت و نیازهای جدی مردم را می‌نگرد، این یک ارزش است. باید خدا را سپاسگزار باشیم که این همه خدمتگزار امین، صالح و پرتلاش که در کشور کوشش می کنند و سپاس بیشتر که در این راه گام بر می‌داریم .
 
وزیر پیشنهادی دادگستری تصریح کرد: روزی که برای رای اعتماد وزارت کشور به مجلس آمدم، خیلی در مجلس سروصدا شد و روز دیدنی و تاریخی بود. یک روز دیگر نیز برای پرونده 3 هزار میلیاردی به مجلس آمدیم که آن روز هم عجیب بود. امروز که به مجلس برای استراحت آمدم و انتظار داشتم فضایی آرام ببینم، اما با شنیدن حرف منتقدان مسایلی از سال 59 به یادم آمد که در سمینار قضات و دادستانها در دیوان عالی کشور، من به عنوان دادستان چند شهر خوزستان در این سمینار بودم.
 
پورمحمدی افزود: ما خدمت شهید بهشتی رفتیم و یکدفعه دیدیم که از پایین همان کسانی که روز گذشته در مراسم 14 اسفند در چمن دانشگاه تهران آن ماجرا را آفریدند، پشت دیوار ساختمان دادگستری آمدند و شعار مرگ بر بهشتی سر می‌دادند که ساختمان را می‌لرزاند.
 
وی با بیان اینکه بهشتی را مظهر اشرافیت و حافظ آن بود، گفت: اما این شهید آرام سکوت کرد. ما متشنج بودیم که چرا او حرف نمی‌زند و او فرمود "إِنَّ اللَّهَ یُدَافِعُ عَنِ الَّذِینَ آمَنُوا".
 
وزیر پیشنهادی دادگستری با طرح این پرسش که آیا ما حامی اشرافیت بودیم، گفت: وقتی یکی از نمایندگان در صبح این حرفها را زد با خودم فکر کردم چه بگویم؟ گفتم که همین برخورد با بهشتی بود که به من چیزهای زیادی یاد داد. از همان‌هایی که برای سایت‌های ماهواره‌ای مطلب تهیه می‌کنند. ترسیدم آن عزیز هم همین شعارهای سوپر انقلابی را سر می‌داد و امروز این سرنوشتش است. رفتم امروز نماز ظهر را در سازمان خواندم و برای این منتقد بین نماز ظهر و عصر 2 رکعت نماز خواندم و دعا کردم برای او و خودم که عاقبت‌به‌خیر شویم و منحرف نشویم.
 
پورمحمدی با اشاره به اظهارنظر یکی از نمایندگان مبنی بر اینکه پورمحمدی در دوران وزارت کشورش در مقابله با فساد چه کرده است، گفت: این بی‌عدالتی و فساد کجا اتفاق افتاده؟ من ناظر دولتی بودم که شما دوست شفیقش بودید. آیا شما معتقدید که در دولت گذشته فساد و بی‌عدالتی بوده است که من در مقابلش سکوت کردم؟ شما که همچنین باوری ندارید. آیا دولت گذشته فاسد بود؟ اگر این باور را دارید، من تمام اتهاماتم را می‌پذیرم و باید تاوانش را بدهم. تاوانش هم همین است که شما مرا به استنطاق بکشید.
 
وی افزود: عدالت‌خواهی و ایستادن تاوان دارد و تاوانش را باید بدهیم. منتقد دیگری گفت تو چرا وزارت کشور را رها کردی. اگر کارت درست بود دنبال چه می‌گردی؟ خودشان گفتند ما بیرونش کردیم ولی شما می‌گویید برای چه آنها را ترک کردید.
 
وزیر پیشنهادی وزارت دادگستری با بیان اینکه روند انتخاب وزیر دادگستری خودش یک پروژه شد که نمی‌خواهم به آن بپردازم، تصریح کرد: واقعا عدالت تاوان دارد و باید تاوانش را داد. 10 روز است که بنده کاندیدای وزارت شده‌ام. 50 ماهواره و سایت و رزنامه و رادیو علیه من مطلب می‌نویسند و از آقای رئیس‌جمهور خواسته‌اند معرفی من را پس بگیرد و از شما نمایندگان خواسته‌اند به من رای ندهید.تمام مدافعان آزادی حقوق بشر و غیره. متاسفم که 10 روز است خوراک برای ماهواره‌ها آماده کرده‌اید، ولی من افتخار می‌کنم که پس از 33 سال مورد غضب رادیوهای بیگانه هستم.
 
پورمحمدی با اشاره به رسانه‌هایی همچون رادیو زمانه،دویچه‌وله، رادیو اروپای آزاد و ... که علیه او کار کرده‌اند، گفت: من افتخار می‌کنم که بر مواضع، آرمان‌ها و اصول انقلاب ایستاده و مورد غضب و خشم دشمنان هستم و خوشحالم که دولت یازدهم در این فضای بحث و این جریان سالم انقلابی حضور دارد و بر مواضع خود پای می‌فشارد. دوست نداشتم دوستان در خصوص ضد اشرافیت و این مسائل وارد شوند، ولی اگر می‌گفتند برای چه آمدی و چه می‌خواهی بکنی، مساله تفاوت می‌کرد.
 
وی به داستان 500 میلیون تومان و تنقیح قوانین اشاره کرد و گفت: تنقیح قوانین 40 سال است که روی زمین مانده است. حالا در طول فعالیتم در سازمان بازرسی یازده یا دوازده برنامه از پنجاه برنامه این موضوع را حاضر کرده‌ایم و امیدواریم دوستان بعدی هم به سرعت این روند را ادامه دهند.
 
وزیر پیشنهادی وزارت دادگستری با اشاره به مقاومت چند ساله‌اش در سازمان بازرسی، تصریح کرد: بسیاری به من گفتند که در مورد مسائلی کوتاه بیایم وگرنه چنین برخوردهایی با من صورت خواهد گرفت، اما من بر مواضع حق و عدل ایستاده‌ام. وقتی این شاهدها مطرح شد به رییس قوه گفتم دولتی‌ها از من شکایت دارند، گفتند شکایت نیست و گزارش است، اما من گفتم همان که هست را به شعبه ارجاع بدهید. وقتی به شعبه ارجاع شد از شعبه خواستم که در مورد موضوع تحقیق کند، اما شعبه گفت که چون من قاضی هستم، نمی‌تواند حکم تحقیق بدهد مگر اینکه من کتبا این موضوع را بنویسم.
 
پورمحمدی با بیان اینکه کتبا نامه نوشتم که از من تحقیق شود، گفت: من بازجویی شدم و مثل آنها که خط قرمز گذاشتند و اجازه بازجویی ندادند و باعث شدند بسیاری از پرونده‌ها هنوز معلق باشد، رفتار نکردم.همان شعبه به مساله رسیدگی کرد و نظر قاضی و دادستان این بود که اقدامات منطبق با قانون در حوزه اختیارات و در زمان وزارت بوده و اصلا جرمی واقع نشده و الی آخر که من نمی‌خواهم وقت شما را با این مساله پر کنم.
 
وی خطاب به نمایندگان گفت: بیاییم برای عدالت بیشتر وقت بگذاریم. به خاطر مسائل سیاسی، عدالت و منافع کشور در حاشیه قرار گرفته است. مشکلات برطرف نشده و این اتفاقات به خاطر غلبه مسائل سیاسی بوده است. بیایید این فضا را تغییر دهیم. عدالت را واقعی و جدی بگیریم.
 
وزیر پیشنهادی دادگستری با اشاره به این مساله که اختیارات وزارت دادگستری و وزیر دادگستری در قانون مشخص نشده است، خاطرنشان کرد: از کارهایی که باید انجام شود، تبیین اختیارات وزارت دادگستری است. همچنین باید مشخص شود که چه کسانی باید به مجلس پاسخگو باشند. ما حق سوال را برای مجلس محترم می‌دانیم و معتقدیم به علت اینکه مجلس در راس امور است باید به آن پاسخگو باشیم و این را وظیفه خود می‌دانیم. در وزارت کشور هم نشان داده‌ام که این روحیه را داشته‌ام، بیایید فضا را هموار کنیم.
 
پورمحمدی تصریح کرد: به عنوان وزیر دادگستری اگر مورد عنایت شما باشم، برای خودم یک رسالت بزرگ‌تر قائل هستم و آن این است که وزیر عدالت، خادم عدالت و مبلغ عدالت باشم تا بتوانیم مصوبات عادلانه داشته باشیم و جلوی رانت‌خواری و بروز فساد در دولت را بگیریم و از دولت، مبارزه با فساد را شروع کنیم. فضای مبارزه با فساد را به درون دولت ببریم. حالا که به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت دادگستری معرفی شده‌ام، امیدوارم بتوانیم خودمان عامل مبارزه با فساد باشیم.
 
وزیر پیشنهادی کابینه یازدهم با اشاره به وضعیت قوه قضاییه و قضات، ادامه داد: دغدغه‌های زیادی در مورد عدالت وجود دارد و تلاش‌های بسیاری هم انجام شده اما خروجی آنچه که می‌خواهیم نیست. انتظار این است که تلاش کنیم در خدمت همکاران قضا باشیم و فضایی عادلانه بسازیم و با کمک شما قوانین عادلانه تصویب کنیم، با عدالت قضایی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی فضای عدالت بسازیم، جامعه عادل به وجود بیاوریم که این خواست بزرگ و آرمانی با همت و پشتیبانی شما و تلاش ما قابل دسترسی است.
 
وی ادامه داد:  145 نفر از نمایندگان برای دفاع از بنده به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت دادگستری نام‌نویسی کرده‌اند، که از آنها تشکر می‌کنم. از مخالفان نیز متشکرم".
پورمحمدی در پاسخ به درخواست لاریجانی برای پاسخگویی به 2 سوالی که در طول سخنرانی‌اش طرح شده بود، گفت: در مورد قراردادی که منتقدان به آن اشاره کرده‌اند باید بگویم متهمی با وزارت کشور قرارداد داشته و برای این کار پول گرفته، وارد ماجراجویی‌های سیاسی شد و کار را هم انجام نداد، تحقیقات در این زمینه در جریان است. حالا به ما گفتند که مجلس هم می‌خواهد در این زمینه تحقیق کند که ما هم اعلام کردیم که استقبال می‌کنیم.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار