به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، از مشهد حجتالاسلام آل هاشم امروز در مراسم افتتاح مسجد امام حسن مجتبی (ع) در پایگاه پدافند هوایی شمال شرق ارتش جمهوری اسلامی ایران در خصوص جایگاه مسجد گفت: اسلام به ساختن اماکن فرهنگی و عبادی بویژه مسجد عنایت خاصی دارد.
وی ادامه داد: نخستین گامی که پیامبر اکرم (ص) در آماده سازی و زیرساختی نظام اسلامی برداشت، تاسیس مسجد به عنوان پایگاه ارتباط با خدا و خلق خدا و مرکز رسیدگی به امور دنیا و آخرت بندگان بود.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با الگو دانستن قرآن به آیات متعدد در خصوص مسجد اشاره کرد و افزود: در آیات قرآنی مسلمانان به ایجاد پایگاه های معنوی و ساختن مراکز عبادی تشویق میشوند و به بیان آداب و بهره گیری از مساجد و آثار سازنده دنیوی و اخروی آن بسیار پرداخته میشود که یکی از این موارد تاسیس مسجد است.
آلهاشم ساختن مسجد را از فرمایشات مهم نبی اکرم (ص) برشمرد و بیان داشت: پیامبر اکرم (ص) آنچه از کارهای نیک انسان پس از مرگش بر آن بسیار تاکید میکردند ساختن مسجد و به جا گذاشتن بنایی از خود بود که در آن مسلمانان به امور دینی خود بپردازند.
وی مسجد سازی را یک برکت بزرگ دانست و بیان داشت: از جمله آیات و روایات بسیار که در خصوص مسجد وجود دارد ساخت مسجد در جادهها و در کنار مراکز مهم امور مردم است مسجد برای ما آن قدر برکت دارد که در قرآن بر این مهم تاکید شده است.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش آبادانی مسجد را نشان جوانمردی دانست و افرود: امیرالمومنین (ع) میفرماید: مروت و جوانمردی در شش چیز است که یکی از آنها آبادسازی در مساجد است.
آلهاشم به فرمایش رسول اسلام (ص) در خصوص روشن نگاه داشتن چراغ مسجد اشاره و تصریح کرد: رسول اکرم (ص) فرمودند: کسی که در یکی از مساجد چراغی میافروزد تا زمانی که نور در آن چراغ وجود دارد فرشتگان پیوسته برای آن دعا میکنند.
وی ادامه داد: برداشتن غبار و خاک روبی از مسجد نیز بسیار ارزشمند است آنچنان که رسول الله (ص) فرمودند: کسی که مسجد را جارو و پاک و تمیز کند خداوند در برابر آن برایش ثواب آزاد کردن بنده ای را مینویسد و خاک مسجد مهریه حوریان بهشتی است.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش دستورات اسلام در خصوص مسجد را عالی عنوان کرد و افزود: دین اسلام دستورات بسیار زیبایی دارد؛ اگر براساس آن عمل کنیم زیباتر از این دین و زندگی مسلمان در دنیا وجود نخواهد داشت.
آل هاشم در ادامه به آداب شهروندی در خصوص مساجد اشاره کرد و گفت: همسایگانی که نزدیک مسجد هستند بدانند که تا 40 خانه از چهار طرف همسایه مسجد هستند، خدایی نکرده در این میان کسی نباشد که صدای اذان را بشنود و به مسجد همسایگی خود نرود.
وی مسجد را پایگاه انقلاب دانست و گفت: هیج مکانی اثرگذارتر و با قداستتر از مسجد وجود ندارد انقلاب اسلامی ما بر مدار مسجد شکل گرفته است و مساجد پایگاههای انقلاب هستند.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش ادامه داد: اهمیت مسجد در آنجاست که امام (ره) از زمان ورود به ایران در سال 57 تا زمان رحلتشان 580 بار در خصوص مسجد در سخنرانیهایشان تاکید کردند از جمله اینکه ایشان فرمودند: ما از توپ و تانک نمیترسیم؛ اما از خالی شدن مساجد هراس داریم.
آل هاشم در پایان مساجد را مرکز مبارزه با بدعتها دانست و گفت: 95 درصد از شهدای دفاع مقدس از دل مساجد به جبههها اعزام شدند و در این مساجد مبارزه با بدعتها و ظلمها را آموختند؛ پس باید مراقب باشیم تا فرزندانمان در مسجد رشد کنند و اعتقادات خود را در این اماکن عقیدتی شکل دهند.