سرپرست جدید وزارت علوم گفت: تغییرات معاونتها و مدیران دانشگاهی در حد ضرورت خواهد بود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، جعفر توفیقی در نشست خبری امروز که در وزارت علوم برگزار شد، گفت: دستاوردهای علمی کشور را که تا کنون با همکاری دسته جمعی بدست آمده، ادامه میدهیم تا کشور را به اقتدار عمل و فناوری برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در کشور ما برنامهریزیهای خوبی صورت گرفته و امروز سند چشمانداز 20 ساله تدوین شده است.
سرپرست جدید وزارت علوم گفت: سرلوحه کار ما در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی برنامه پنجم توسعه است که باید دنبال شود؛ چرا که کشور بسیار غنی است و از نظر برنامه آنچه هست، باید پیاده سازی و اجرا شود.
توفیقی خاطرنشان کرد: مسئلهای که دغدغه علمی است، این است که مدیریت علمی را جلو ببریم و از مدیریت سیاسی پرهیز کنیم که آفت دانشگاههاست و به جز تفرقه سودی برای دانشگاهها ندارد.
وی گفت: زبان علم و کارشناسی، وحدت آفرینی و یکپارچگی ایجاد میکند و زبان سیاسی، تفرقه می آفریند که بشدت باید از آن پرهیز کرد.
سرپرست جدید وارت علوم ادامه داد: شرایط به گونهای است که هیچ کدام از فرصتها را نباید از دست بدهیم و این بستر را باید در دانشگاهها فراهم کنیم؛ اولویت کاری ما که ماده 40 قانون برنامه چهارم و ماده 20 برنامه پنجم مبنی بر اینکه باید دانشگاهها به صورت هیئت امنایی اداره شوند، است، باید اجرایی شود.
توفیقی در ادامه خاطرنشان کرد: تقویت مقالات علمی و توجه به استفاده از این مقالات، لزوم توجه به پژوهشهای کاربردی علوم انسانی، ادامه طرح آمایش سرزمین و اشتغال فارغ التحصیلان بخش ایثارگران از اولویتهای کاری ماست که باید به آنها توجه شود.
وی یادآور شد: نظام مدیریتی در دانشگاهها باید به گونهای باشد که حضور دانشگاهیان را بیشتر کند، به طوری که اختیارات به دانشگاهها واگذار شود تا بتوانند احساس مسئولیت کنند؛ همچنین دانشگاهها باید در قبال منابع و امکانات پاسخگوی مردم باشند و حداکثر مشارکت در دانشگاهها وجود داشته باشد.
سرپرست جدید وزارت علوم در خصوص تغییرات مدیران دانشگاهی و معاونتهای وزارت علوم گفت: تغییر یک ضرورت است، اما در حدی که ضروری باشد باید صورت بگیرد؛ بسیاری از معاونتها الان برای قطع همکاری اعلام آمادگی کردند و دیگر مایل به ادامه همکاری نیستند.
توفیقی خاطرنشان کرد: مطالبات جدیدی که در بحث اعتدال پیش آمده، باید در دانشگاهها نیز براساس این مطالبات تغییرات صورت بگیرد، اما این تغییرات در حد فراگیر نخواهد بود.