به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، نصرت قائمی صبح امروز در نشست خبری کنگره بین المللی «غدد و متابولیسم کودکان ایران» در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در خصوص علت بیماری تیروئید در نوزادان گفت: مصرف دارو مادر برای این بیماری در نوزادان تاثیری ندارد و هورمون خود کودک باید فعال شود؛ اگر تیروئید جنین فعال نشود باعث کم کاری تیروئید و عقب ماندگی ذهنی در کودک میشود.
وی در بیان اینکه چرا غربالگری با وجود هزینه سنگین انجام میشود، افزود: با توجه به اینکه ممکن است با انجام ندادن این آزمایشها یک بچه عقب مانده ذهنی به وجود بیاید و تا آخر عمر این بیماری با وی همراه باشد؛ انجام غربالگری و پیشگیری از این بیماری لازم است تا از این مورد پیشگیری شود.
قائمی از برگزاری ششمین کنگره بین المللی «غدد و متابولیسم ایران» در مشهد خبر داد و گفت: در این همایش 350 متخصص در زمینه بیماری کودکان حضور دارند.
تست غربالگری راه حل جلوگیری از ابتلا کودکان به بیماری متابولیسم و غدد است
اشراقی، فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه این نوع بیماریها درمانهای موثر دارند و خوش آینده هستند به اهمیت این مسئله و جدی بودنش تاکید کرد.
وی در خصوص بیماری پیکاری افزود: این بیماری عموما جزو شایع ترین بیماریهاست که به خاطر مسائل ژنتیک به وجود میآید و ماحصل آن بالا رفتن فنیل آلانین در بدن است و به همان میزان هم صدمه هوشی بالا میرود و در نهایت روابط عصبی مغز کم میشود و به هوش صدمه می زند که مهمترین آن متمایل شدن رنگ چشم به سمت آبی، دانه دانه شدن پوست، تشنج، اختلال حرکتی و پیش فعالی است.
فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان راه حل این آسیب را تست غربالگری دانست و در این باره گفت: اگر با تست غربالگری علائم را تشخیص دهیم عاقبت خوبی خواهد داشت و بعد از تشخیص، مشخص خواهد شد که دوره درمان، مادام العمر است یا طی سه سال انجام میگیرد.