به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، حسن خسرو جردی رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی در نشست خبری در محل این اتحادیه ضمن تبریک به دولت جدید گفت: همانگونه که در دولت قبل ما خود را موظف به همکاری می دانستیم در این دولت نیز تمام تلاش خود را جهت کمک به دولت در این وضعیت حساس اقتصادی انجام خواهیم داد و از آقای زنگنه همانند آقای قاسمی حمایت خواهیم کرد.
وی از برخوردهای برخی بخش های نفتی با این اتحادیه در دولت قبل گلایه کرده و گفت: برخی از رئیس زیرمجموعه های نفتی ما را به عنوان رقیب خود می دانند و بنابراین در مسیر همکاری این اتحادیه با وزارت نفت سنگ اندازی می کردند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت افزود: در دورهای گذشته ما در جهت دور زدن تحریم ها و رفع مشکلات راهکارهایی را ارائه دادیم که یکی از این راهکارها احداث پالایشگاه های کوچک در داخل و خارج از کشور بود.
خسروجردی گفت: در زمینه احداث پالایشگاه های کوچک ما با دعوت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی که حاضر به شراکت شده اند توانستیم تعدادی از آنها را به مرحله افتتاح برسانیم و هم اکنون نیز در حال فعالیت هستند.
وی افزود: ما حتی به عنوان کمک به سرمایه گذراران داخلی و خارجی به آنها پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم بایکدیگر را داده ایم.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت گفت: اگر چه نگاه من اینگونه است که صحنه دیپلماسی کشور یک دیپلماسی امید بخش است اما اوضاع اقتصادی و سیاسی دنیا را طوری نمی بینم که غربی ها بخواهند به ما امتیاز بدهند.
خسروجردی افزود: در صحنه چانه زنی بین المللی غربی ها تا مدت های زیادی تحریم ها را ادامه خواهند داد و دست از تحریم بر نخواهند داشت بنابراین ما باید در بخش خصوصی و دولتی به گونه ای رفتار کنیم که بتوانیم گام های مثبت برداریم.
وی گفت: امروز اروپا استاندارد برخی کالاهای خود را بالا برده تا ما به آن ورود نکنیم و این مسئله بسیاری از صنایع ما را با مشکل مواجه کرده است.
خسروجردی تامین مالی بخش تولید کشور را از دیگر مشکلات این بخش برشمرد و گفت: بسیاری از بنگاه ها به دلیل نداشتن سرمایه در گردش با نیمی از ظرفیت خود مشغول به فعالیت هستند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت یکی از راه های رفع مشکل تامین مالی را احداث پالایشگاه های کوچک در کشورهای دیگر است که تامین مالی این پالایشگاه های بر عهده هر دو کشور خواهد بود اما بیشتر سهام آن در اختیار طرف خارجی خواهد بود.
وی گفت: در این زمینه جانمایی احداث 9 پالایشگاه در خارج از کشور انجام شده است که از این تعد 6 پالایشگاه در آفریقا و 3 پالایشگاه در دیگر نقاط جهان است.
خسروجردی به توقف عملیات سواپ نفت اشاره کرد و گفت: ما امیدواریم در دولت جدید سواپ نفت دوباره آغاز شود چرا که به عنوان نمونه با وجود اینکه روزانه 800 هزار بشکه نفت به تولید قزاقستان اضافه شده اما به دلیل حضور شرکت های آمریکایی در این مکان و احداث سکو و مخزن های 170 هزار تنی کار برای سواپ نفتی ما سخت شده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت همچنین به ساخت پالایشگاه های کوچک در کشور اشاره کرد و گفت: هم اکنون 11 پالایشگاه در داخل کشور در دست احداث است که دارای ظرفیت های 2 و 5 و 10 و 20 هزار بشکه ای هستند.