جرم معترضان کنونی در کف خیابانهای قاهره و دیگر شهرهای مصر، دریافت حق قانونی خود یعنی احترام به آرای خود است و جرم صدها کشته شدهی چهارشنبه خونین مصر، سردادن فریاد دموکراسی است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه های فارس مواضع خود را در بیانیه ای تحلیلی نسبت به حوادث مصر اعلام کردند.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
«ما از آنچه که در مصر میگذرد، نگرانیم؛ گمان وقوع جنگ داخلی در مصر، با کارهایی که دارد میشود روز به روز تقویت می شود و این فاجعه است»؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی.
حوادث خونین چهارشنبه و روزهای اخیر مصر قلب هر انسان آزادهای را در جهان به درد میآورد. ارتش آمریکایی مصر و پلیس خون آشام قاهره در اقدامی نابخردانه که نسبتی با منافع کوتاه مدت و بلند مدت متحدان نداشت، به روی مردم آتش گشودند و صدها نفر را به خون خود غلتاندند. اما به راستی گناه این افراد چه بود؟
پس از انقلاب 25 ژانویه 2011، اسلامگرایان و در رأس آنها اخوانالمسلمین مصر توانستند در سه فرآیند کاملا دموکراتیک یعنی انتخاباتهای پارلمانی و ریاست جمهوری و رفراندوم قانون اساسی جدید به پیروزی دست یابند. اگرچه نمیتوان از ضعفها و کاستیها و جهتگیریهای بعضا غلط رئیسجمهور منتخب گذشت؛ اما سخن از صندوق رأی و انتخابات و رأی مردم در شرایط پیچیده مصر، از همه چیز بالاتر است. مخالفان دولت که شامل نیروهای سکولار، لائیک، لیبرال و حامی مبارک و گروههای اندکی از اسلامگرایان بودند، ماهها در کف خیابانها علیه رئیس دولت دست به تظاهرات زدند، بدون آنکه کسی علیه آنها حتی یک گلوگه شلیک کند. این اعتراضات نهایتا در یک کودتای رسانهای در 30 ژوئن که تلاش داشت جمعیت مخالفان دولت را به دروغ بالغ بر 20 میلیون نفر القا کند، زمینه ورود ارتش را فراهم کرد و ارتش در یک کودتای بدون خونریزی، مرسی را از ریاست جمهوری خلع کرد.
بله، جرم معترضان کنونی در کف خیابان های قاهره و دیگر شهرهای مصر، دریافت حق قانونی خود یعنی احترام به آراء خود می باشد . جرم صدها کشته شدهی چهارشنبه خونین مصر، سر دادن فریاد دموکراسی است. اگر سابق بر این، اسلامگرایان در کشورهای عربی به غلط به عنوان عناصری تندرو و مخالف دموکراسی معرفی میشدند، حالا خوی دیکتاتوری نشات گرفته از توطئههای آمریکا در ارتش مصر خودنمایی کرده و به جرم دموکراسی خواهی خون مردم را میریزد.
قطعا بزرگترین پیروز بحران کنونی مصر، رژیم صهیونیستی است. جنبش تمرد مصر که در مخالفت با آرای مردم سبقت را از همه ربوده و حتی کشته شدن صدها نفر را نیز توجیه میکند، اگرچه ادعای ضد صهیونیستی دارد؛ اما به منافع اسرائیل از بحران مصر، نیز بی توجه نیست. اینکه ایهود باراک، وزیر جنگ سابق اسرائیل به طور صریح خشنودی خود را از حوادث مصر اعلام میکند و از مردم جهان میخواهد که از فرمانده ارتش مصر حمایت کنند! باید مخالفان مرسی بدانند که حمام خون راه انداختن در مصر یعنی تزریق خون به اسرائیل.
امام خمینی، رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران سالها قبل فرموده بودند: «آن روزی که آمریکا از ما تعریف کند، باید عزا گرفت.» این جمله برای ما ایرانیها یک شاخص است، دقیقا همان چیزی که این روزها مصریها به آن نیاز دارند؛ اما …
مصری که به لحاظ تمدنی آنقدر بزرگ است که خود مصریان آن را «ام الدنیا» میدانند و در جهان اسلام نیز خصلتهای منحصر بفردی دارد، نباید به این حال و روز میافتاد؛ اما استکبار جهانی که بزرگترین دشمن خود در کشورهای عربی را، صندوقهای رای میپندارد که در هر انتخاباتی این اسلامگرایان هستند که از دل آن بیرون میآیند، با طراحی توطئهای دقیق و پیچیده، مصر و سایر کشورهای عربی را دچار بحران داخلی کرد.
ما دانشجویان بسیجی دانشگاه های استان فارس، همانند تمامی آزادی خواهان جهان، ضمن همدردی با ملت مصر و محکوم کردن رخدادهای خونبار در این سرزمین متمدن، حوادث بوجود آمده را تلخ و برای اسلام زیانبار دانسته و نقش کودتا در مقابل رای مردم را نوعی دیکتاتوری ظالمانه توسط ارتش به دستور و هدایت آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی و نوعی ارتجاع به دوران دیکتاتوری قبل از انقلاب می دانیم و بر این اساس اولویت اول، احترام به آرای مردم و بازگشت به حاکمیت قانون و توقف کشتار مردم توسط ارتش می دانیم.
ارتش و پلیس مصر باید به وظیفه ذاتی و احسن خود یعنی حفظ تمامیت ارضی و نگهبانی و حراست از جان و مال و ناموس مردم عمل کند؛ چراکه گرفتار شدن به خود، تهدید تمامی ارزش های ملی و دینی است.
حفظ عزت مصر، تاکید بر ارزش های اسلامی در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی، قرار گرفتن ملت مصر در کنار جریان مقاومت اسلامی و مبارزه با صهیونیسم بین الملل و ایجاد همبستگی با جهان اسلام و وحدت و هم افزایی همه گروه ها و جریان ها راه حل نهایی مصر برای رهایی از توطئه هایی است که امروز در این کشور جریان دارد.
در پایان خطاب به علما دینی و نخبگان سیاسی و دانشگاهیان مصر بیان می کنیم که خود را از انزوا خارج و در هدایت افکار عمومی مردم و تبیین پشت پرده این کودتا و حاکم کردن فضای عقلانیت بکوشند.