به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»،استاد حسن رحیم پورازغدی در جمع دانشجویان شرکت کننده در دومین دوره آموزشی طرح ضیافت رسانه که در پردیس دانشگاهی شهید عباسپور برگزار شد، افزود: رسانه های ارزش گرا باید بتوانند مطالبات حق و گفتمان صحیح انقلاب را از موضع ضعف به جایگاه قدرت ببرند و در این راستا باید مواضعی تهاجمی و طلبکارانه داشته باشند. با توجه به اینکه حق و حقیقت ارزش های الهی اند و پشتوانه ای منطقی دارند.
وی با ذکر حدیثی از پیامبر اکرم(ص) گفت: جامعه ای که نظارت و انتقاد به ارزشها را فراخواند و جلوی حمله به منکرهای (سیاسی، اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی)علامت سوال گذاشت، مطمئن باشید اولا اشرار برآن جامعه حاکم می شوند و دوما دعای هیچکس طبق فرموده پیامبر به خدا نمی رسد.
رحیم پور در ادامه بیان کرد: خداوند به زنان و مردان مومن ولایت داده امر به معروف و نهی از منکر کنند و نسبت به فضای اجتماعی، دانشگاه ، محله ، جامعه و حتی فضای بین المللی مسئول باشندو هرکس در حوزه ای که می تواند اعمال موضع کندو نسبت به دیگران منفعل نباشد.
این استادحوزه و دانشگاه اضافه کرد:در 10 -20 سال اخیراتفاقاتی در حوزه رسانه ای رخ داده که در تاریخ سابقه نداشته و وقتی انفجار رسانه ای می شود وابزار رسانه ای در دسترس عامه مردم قرار می گیرد،ابزاری که تا پیش از این در دسترس حکومت ها نیز نبوده است، این فضای جدید هم فرصت و هم تهدید است.
این عضوشورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در فضای کنونی جهان هرکسی با ابزار جدیدتر و اخباری پرمحتواتر وارد شود موفقتر است،خاطرنشان کرد: رسانه می تواند حق را باطل و باطل را حق جلوه می دهد و جای عدل و ظلم را عوض می کند.
وی با اشاره به اینکه جبهه دوگانه رسانه ای در پیش رو داریم که دشمنان در این نبرد پیشرو، مجهز و حرفه ای هستند بیان کرد: غربیها از 120 سال گذشته کار رسانه ای راشروع کرده اند و ما بعد از انقلاب با مشکلات و محدودیت های زیاد کار را آغاز کرده ایم .
رحیم پور در ادامه به محتوای عرضه شده، روش بیان اخبار به عنوان مهمترین ابزاری که در کار رسانه ای مورد تو جه است اشاره کرد و گفت:زمان و مکان عرضه خبر و مخاطب شناسی نیز از عناصر مهمی هستند که بایددر آنها دقت زیادی کرد و حتی لحن بیان مطلب هم از اهمیت ویزه ای برخوردار است.
این استادحوزه و دانشگاه تصریح کرد: رسانه ها بصورت دیکتاتوری انحصاری درخدمت سرمایه داری صهیونیستی هستندو دیالوگ درآن برقرار نیست و مونولوگ هستند.
رحیم پوراذعان کرد: دراین نوع رسانه سانسور زیاد انجام می شود و از بین هزاران اتفاق 10 مورد را انتخاب و بقیه را حذف می کنند وآن ده خبر را طوری مهندسی می کنندکه با منافع اقتصادی، سیاسی و اجتماعی شان همخوانی داشته باشد.
این استادحوزه و دانشگاه با بیان اینکه آنها با اخبارشان درپی ایجاد ادراک خاص درمخاطب هستند، افزود: درچند دهه اخیر اتفاقاتی در حوزه معرفت شناسی و حوزه علوم انسانی و اجتماعی افتاده که نشان می دهد در دوره مدرنیته در دوسه قرن اخیر منکر حقیقت الهی شده اند آنها معتقد بودندحقیقت چیزی جز واقعیات مادی نیست.
رحیم پور اضافه کرد: درگفتمان پسامدرنیسم افکار را به سمت شکاکیت و نسبی گرایی بردند و معتقدند حقیقت قطعی که قابل درک باشد اصلا وجود ندارد چه مادی و چه غیر مادی و حتی حقیقتی هم که در مدرنیته طرح کرده بودندرارد کردندوگفتند هرکس به تناسب سوابق، ذهنیات و علایقش حقیقت را می سازد.
این عضوشورای عالی انقاب فرهنگی با بیان اینکه در عرصه رسانه دیالوگ نداریم، تصریح کرد: نقددر مواضع نیست و بلکه نسخه مونولوگ در گفتمان خاص، سفید، مذکر، سرمایه دار الیت با گرایش سرمایه داری از غرب ساخته شده است و آنها در عرصه های سیاسی زن را به شرط برهنگی و ابزار بودن آوردند و او رادر رسانه و سینما شهروند درجه 2 و کالانشان می دهند.
رحیم پوربا استناد به آیات قرآن گفت: در درون گفتمان مذکر و مردسالارانه فرهنگ قرآنی در عرصهاحتماعی که یکی از ابعادش رسانه است، خداوند می فرماید مذکر و مونث نداریم و آنها که ایمان و عمل صالح دارند برترند و جنسیت هیچ نقشی ندارد و منطق قرآن منطق انسانی است.
وی بیان کرد: یک رسانه لائیک از منظر سکولاریستی به حقایق می نگرد و خبرها را گزینش و پالایش می کند و با تفسیر مادی خبر را بیرون می دهد اگر قبلا این کار را انکار می کردند اما هم اکنون آن را تصیح می کنند.
به گفته وی، در غرب مواضع شخصی و کمپانیتولیدکنندگان خبر در گزینش و پالایش مهم است. آنها رسانه ای که برای دانستن مردم ساخته شده را با تکنیک هایی برای ندانستن مردم به کار می برند و عملا کاری می کنند و موضوعی را انتخاب می کنند تا موضوعات مهم دیگر فراموش شود.
وی با بیان اینکه انفجار آزاد اطلاعات اصلا وجودندارد ، افزود: رسانه های قدرتمند جهت دار غربی اطلاعات راکاملا محدود کنند و گفتمان و افکار خودشان را برجهان حاکم می کنند.