به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله علم الهدی امروز در دیدار با اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان کشور در دفتر امام جمعه مشهد گفت: مسئله مهم امروز برای تشکل های دانشجویی دو نکته مهم است، نکته اول که مقام معظم رهبری نیز روی آن بسیار تاکید دارند، مسئله رشد و پیشرفت علمی است.
وی ادامه داد: در این موقعیت حساس سیاسی دنیا که در واقع محور همه برنامه ریزی ها و موضع گیری های سیاسی جهان کشور ایران قرار گرفته است، موقعیت ما در برابر این تهاجم مبتنی بر اقتدارمان است و اقتدار ما، اقتدار سیاسی و نظامی نیست؛ بلکه اقتدار علمی است.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه کشور وابسته به دولت های جهان، کشور ضعیفی شمرده می شود، افزود: اگر ما توانستیم به عنوان یک شخصیت برتر علمی کشور خود را مطرح کنیم، یک کشور مقتدر به حساب می آییم؛ اما کشوری که از لحاظ نظامی در سطح بالایی قرار دارد، اما برای گذران زندگی خود وابسته به جهان است این کشور، کشور ضعیفی است؛ زیرا این وابستگی او را تضعیف میکند.
جایگاه و بستر رشد علمی در کشور دانشگاه ها هستند
حجت الاسلام علم الهدی با بیان اینکه جایگاه و بستر رشد علمی در کشور مراکز علمی ما هستند، افزود: تشکل های ارزشی و دانشجویی باید کاری کنند که در عرصه علم هر روز قوی تر از گذشته شویم، اگر نیروهای که در این تشکل ها فعالیت می کنند، بتوانند در جایگاهی از دانشگاه قرار بگیرند که موجب تأثیرگذاری بر محوریت آن دانشگاه باشد، آن گاه ما موفق خواهیم بود.
وی حفاظت و پاسداری از اصول خود در نوسانات مختلف سیاسی را نکته مهم دوم دانست و اظهار داشت: آن طور نیست که حاشیه سیاست همیشه به نفع نیروهای ارزشی بچرخد و یا اینکه همواره در حوزه سیاست بگوییم در مقابل جریان های مختلف تنها جریان ارزشی و دینی باید همیشه حاکم باشد.
جمهوریت و اسلامیت دو جزو تشکیل دهنده کشور ایران است
عضو شورای خبرگان رهبری در ادامه جمهوریت و اسلامت را دو جزو تشکیل دهنده کشور دانست و گفت: جمهوریت در کشور ما یعنی عدم ثبات قدرت های سیاسی، در جامعه ما زیربنای سیاست زمانی که بر مردم سالاری استوار باشد؛ به این معناست که قدرت ها و حوزه ها و جریان ها در قالب یک جریان ثابت باقی نخواهند ماند.
وی جریان های حاکم در کشور را در حال نوسان دانست و افزود: در عرصه مردم سالاری، جریان ها و قدرت ها مدام در حال نوسان هستند که اولین اثری که این اتفاق می گذارد از سوی تشکل ها و افرادی که صاحب این جریان هستند.
متولی ارزش های دینی در حوزه دانشگاه و آکادمیک تشکل های دانشجویی هستند
آیت الله علم الهدی در ادامه متولیان ارزش های دینی در دانشگاه ها را تشکل های دانشجویی دانست و افزود: اگر این تشکل ها بتوانند اصول خود را حفظ کنند و در هر شرایطی اصول و مبانی خود را پیش ببرند، حاکمیت با آن اصول و مبانی خواهد بود.
وی تصریح کرد: ما در دوران های گذشته در نوسان های سیاسی و موقعیت های ارزشی ولایت فقیه را در شرایط مختلفی می دیدیم.
امام جمعه مشهد با تاکید بر شکل گیری ولایت فقیه از سوی امام(ره) بیان داشت: امام(ره) با اینکه موسس نظام جمهوری اسلامی ایران و ولایت فقیه را پایه گذاری کرد؛ اما در زمان خود ایشان نوسانات بسیاری ولایت فقیه را در بر می گرفت.
عضو خبرگان رهبری آغاز شدن تقابل با اصل ولایت فقیه را فتنه 88 دانست و اظهار داشت: در فتنه 88 تقابل با اصل ولایت فقیه شروع شد و در کمال صراحت و وقاحت اصل ولایت فقیه را مورد هتاکی قرار دادند.
امام جمعه مشهد، پایمردی جریان های ارزشی در درگیری های سال 88 را موجب تثبیت جایگاه ولایت فقیه دانست و ابراز داشت: در همه نوسانات سیاسی، جریان ها و مدیران امروزه باید با این اصل بسازند و این به دلیل پایمردی جریان های ارزشی در خصوص مسئله ولایت فقیه در زمان درگیری های سال 88 است.
آیت الله علم الهدی در ادامه به عناصر معارضی که به دنبال قرار گرفتن در جایگاه قدرت هستند، اشاره کرد و افزود: بسیاری از عناصر معارضی که امروزه در جریان قدرت قرار می گیرند، همان عناصر معارضی بودند که زمانی ولایت فقیه را زیر سوال می بردند؛ اما امروز شعار ولایت فقیه می دهند.
آیت الله علم الهدی به دولت اصلاحات در گذشته اشاره کرد و افزود: در دولت اصلاحات در همان مراحل اولیه یک تهاجم و هتک حرمت و موضع گیری بسیار شدیدی در مورد مسئله ولایت فقیه شروع شد.
وی ادامه داد: روزنامه سلام در آن زمان در مقاله ای که به تفسیر جامعه مدنی و جامعه ولایی می پرداخت، آورد: تمام آزادی ها، استقلال ها، توسعه و رشد علمی، توسعه و رشد فکری، حفظ اصول انسانی از خواص جامعه مدنی و دیکتاتوری، استبداد، زورگویی و پیامدهای منفی برای مردم جزو خواص جامعه ولایی است.
آیت الله علم الهدی با ابراز انزجار از بیان چنین نکاتی در خصوص ولایت فقیه افزود: یک روزنامه رسمی کشور در آن زمان به راحتی این اهانت را کرد و کسی نبود که بگوید بالای چشم ما ابرو است و آن فردی که آن مقاله را نوشت امروز به عنوان یک عنصر فراری در غرب به سر می برد.
امام جمعه مشهد ابراز داشت: این را باید بپذیریم که اصل ولایت، یک اصل تثبیت شده است و باید از خود بپرسیم که چه شده است هر عنصری امروزه در هر جایگاهی قرار بگیرد، ناچار است دم از حمایت ولایت فقیه بزند.
وی در تکمیل بیان خود گفت: مردم، گروه ها و جریان های ارزشی بعد از حادثه انتخابات ریاست جمهوری در دور دهم در 9 دی طوری ایستادگی کردند که این اصل با این استحکام تثبیت شد.
نوسان های سیاسی در کشور با اصول ما بازی می کنند
آیت الله علم الهدی در ادامه با بیان اینکه اگر ما از اصول خود کنار بکشیم، شکست خورده خواهیم بود، گفت: این را باید بدانیم ما اگر از اصول خود کنار بکشیم و یا به بیان مقام معظم رهبری خجالت بکشیم و از اصول خود حمایت کنیم این اصول به تدریج از بین خواهد رفت.
دروازه دانشگاه ها تنها راه بازگشت افراد بایکوت شده سیاسی به اجتماع ایران هستند
امام جمعه مشهد با بیان اینکه نفوذ در دانشگاه ها تنها راه بازگشت افراد بایکوت سیاسی به اجتماع ایران است، ادامه داد: تنها عرصه ورود برای معارضان برای برگشت به اجتماع ایران راه دانشگاه است، افراد بایکوت شده سیاسی این را می دانند و دانشگاه را تنها دروازه ورود خود برای بازگشت دوباره خود می بینند.
آیت الله علم الهدی ادامه داد: افراد بایکوت شده و معارضین اگر بتوانند بر دانشگاه ها مسلط شوند و چهره های عقب رانده خود را در دانشگاه ها مشغول کنند، راهی پیدا می کنند تا دوباره اهداف شوم خود را پیگیری کنند.
وی با اشاره به رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی روحانی بیان داشت: وزیری که برای دانشگاه ما گذاشتند، از سوی مجلس رد شد، اما آمدند آن را سرپرست این وزارتخانه قرار دادند، آن ها می خواهند از این طریق با نفوذ در دانشگاه ها، خواسته های خود را کاملاً به صورت یک حرکت جمعی در بیاورند و از این طریق با تشکیل اجتماعات براساس اصول خود بتوانند بر اوضاع تسلط پیدا کنند.
امام جمعه مشهد با هشدار به تشکل های ارزشی در کشور بیان داشت: اینجاست که کار برای تشکل های ارزشی بسیار مهم میشود که از اصول خود تعدی نکنند.
به کارگیری عملیات روانی بر علیه نظام، راهکار نفوذ معارضین به لایه های مختلف کشور است
آیت الله علم الهدی در تشریح راه های نفوذ معارضین در بدنه نظام ابراز داشت: اینها در ابتدا نمی آیند از اصول ارزشی نسبت به اصول ارزشی اعلام جنگ کنند؛ بلکه با سوژه عملیات روانی آن تشکل را مورد هدف قرار می دهند و به شکلی که یک خواهر و یا برادر ارزشی در دانشگاه رویش نشود اعلام کند عضو یک تشکل ارزشی است.
آیت الله علم الهدی به شرایط ابتدایی انقلاب اشاره و تصریح کرد: در گذشته قبل از پیروزی انقلاب دانشگاه ها کانون بی دینی بودند، نظام شاهنشاهی، انگلیس و آمریکا منشاء حاکمیت بی دینی را دانشگاه ها قرار داده بودند تا آنجا که استادی مانند حداد عادل در دانشگاه ها در هنگام قضا شدن نماز ظهر و عصر خود به دنبال جایی می گشت که کسی او را نبیند؛ زیرا در آن زمان نمازخواندن حرکتی صددرصد ضد ارزشی بود و اگر می دید یک استاد در حال نماز خواندن است، او را برکنار می کرد.
عملیات روانی در مبانی فکری بالاترین راه جهت مسلط کردن هر جریانی است
آیت الله علم الهدی در ادامه با بیان اینکه هر جریانی اگر بخواهد وارد عرصه سیاسی- اجتماعی این کشور شود، تنها با یک اسلحه وارد می شود، گفت: امروزه هر جریانی بخواهد به قدرت دست پیدا کند از اسلحه عملیات روانی استفاده می کند.
وی افزود: یک استاد که می خواهد افکار غلط خود را در ذهن دانشجو نهادینه کند، ابتدا می آید مبانی مخالف خود را سرکوب و سپس مبانی باطل خود را ترویج می کند، عملیات روانی در مبانی فکری بالاترین راه جهت مسلط کردن هر جریانی است.
امام جمعه مشهد افزود: جریان های که امروز می روند داخل دانشگاه ها ابتدا می آیند حرکت های مسئولان قبل از خود را تا آنجا که می توانند سرکوب می کنند و بعد به عنوان نتیجه گیری حرکت های باطل خود را به تثبیت می رسانند و این دقیقاً بعد از آن است که آن حرکت های قبلی را کاملاً سرکوب کرده اند.
عضو خبرگان رهبری به تلاش های دکتر شریعتی در دانشگاه علامه طباطبایی اشاره و تاکید کرد: برخی افراد بودند که در دانشگاه ها بسیار خوب کار می کردند و در توسعه فیزیکی، فکری و رشد علمی بسیار کوشا بودند از جمله دکتر شریعتی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی.
دکتر شریعتی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی از زحمت کشان رشد علمی در کشور است
وی با اشاره به اینکه در زمان آمدن ایشان این دانشگاه هفت دوره دکترا بیشتر نداشت؛ اما امروزه به 70 دوره افزایش پیدا کرده است، گفت: این دانشگاه در حال حاضر 700 نفر هیئت علمی دارد، چندین خوابگاه دانشجویی مجهز به تمام تجهیزات مختص خواهران و 2000 کلاس مخصوص خواهران جهت ایجاد مسئله تفکیک جنسیتی است؛ اما ببنید چگونه زحمات این فرد را تبدیل به هیچ کرده اند.
آیت الله علم الهدی ساختن یک چهره منفی از دکتر شریعتی را همان عملیات روانی دانست و افزود: اینها این چهره علمی را به شکلی ساختند که گویا نه تنها هیچ کاری نکرده است؛ بلکه دانشگاه را از بین برده است به شکلی که حتی کسانی که به وسیله ایشان عضو هیات علمی این دانشگاه شده اند، جرات نمی کنند بگویند گزینش شده در زمان ریاست دکتر شریعتی بوده اند.
وی شناسایی عناصر فتنه در دانشگاه علامه طباطبایی را از دیگر زحمات دکتر شریعتی دانست و افزود: در حال حاضر که شخصیت دکتر شریعتی را دارند به شکل منفی جلوه می دهند، معارضینی که او شناسایی و از دانشگاه اخراج کرده است را در صورت موفقیت بر سر کار می آورند و این همان نتیجه گیری است که با عملیات روانی می توان به آن دست پیدا کرد.
بزرگترین سلاح کاربردی جهت پیشبرد اهداف شوم شیطانی عملیات روانی است
امام جمعه مشهد با بیان اینکه بزرگترین سلاح کاربردی که جهت رسیدن به اهداف شوم شیطانی همان عملیات روانی است، افزود: شما دانشجویان باید بیدار باشید و نگذارید این عملیات ها شکل بگیرد و پس از آن در صورت شکل گرفتن با کمال قاطعیت باید مقاومت کنید.
مقاومت نیروهای ارزشی، مقاومت مُتشکلانه باشد
وی با بیان اینکه در عین تشکل، مقاومت کنید، گفت: مهم این است که محیط دانشگاه در دست شما باشد، این تسلط سیاسی و فکری در فضای دانشگاه بسیار اهمیت دارد، فضای ارزشی دانشگاه را از آن خود کنید با با آمدن هر نوع جریانی بر روی کار توان دفاع و حفظ اصول را داشته باشید.
امام جمعه مشهد با توجه به انتخابات پیش رو در اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان کشور گفت: سعی کنید افرادی از میان برادران و خواهران مقاوم را انتخاب کنید تا در انتخابات خود موفق باشیم.
وی ادامه داد: هستند افرادی که متدین و دیندار باشند؛ اما نرمش خاصی دارند که به صورت منعطف می شوند و این صفت خوبی نیست.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه انسان باید در همه شرایط موقعیت خود را حفظ کند، اظهار داشت: درست است که انسان باید در شرایط مختلف انعطاف داشته باشد و خود را با شرایط سازگار کند؛ اما مقاومت یک صفت بسیار بالا و خوب برای یک مدیر محسوب میشود.
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه مقاومت با یکدنده گی متفاوت است، ابراز داشت: منعطف بودن چیز خوبی است؛ اما مقاومت از آن بسیار بالاتر است و باید دانست مقاومت با یکدندگی و یک بعدی بودن متفاوت است، روی اصول باید مقاوم بود.
عضو خبرگان رهبری با هشدار نسبت به انتخابات افراد منعطف در سرپرستی تشکل های دانشجویی گفت: افرادی که خیلی اهل انعطاف هستند، اگر روی کار بیایند موفق نمی شویم، در اصحاب امیرالمومنین علی(ع) افرادی مانند کمیل بن زیاد که اشخاص معنوی و بسیار عبادت گر بودند زیاد بود؛ اما امیرالمومنین(ع) از آن ها در مسئولیت های خاص استفاده نمی کرد.
آیت الله علم الهدی با اشاره به بیان مولا علی(ع) در خصوص مردان جنگی گفت: امیرالمومنین علی(ع) در پاسخ افرادی که از ایشان سوال می کردند که چرا برخی اصحاب دیندار را در مسئولیت ها استفاده نمی کنید، فرمودند: برای من هرکسی مالک اشتر نمی شود و «للحروب الرجالُ» و این یعنی اینکه عرصه های جنگی، آدم خاص خود را می طلبد و هرکسی نمی تواند مرد جنگ باشد.
امام جمعه مشهد بیان داشت: تشکل های دانشجویی و آکادمیک باید به این مهم توجه کنند که برای حفظ مبانی خود در عرصه برخورد با اصول دیگر باید یک نیرویی را در راس تشکل قرار دهند که از عهده این کار برآید، شخصی که توان برخورد اصول خود با اصول دیگر را داشته باشد، فردی که می گوید صلوات بفرستید تا دعوا حل شود به درد ما نمی خورد.
آیت الله علم الهدی در ادامه به تشکیل جامعه اسلامی دانشجویان در ابتدای انقلاب اشاره کرد و افزود: مسئله جامعه اسلامی دانشجویان زمانی به وقوع پیوست که مبانی دینی در دانشگاه ها در کما به سر می برد و انجمن اسلامی در دانشگاه ها منحرف شده بود و این انجمن در استخدام جریان های لائیک بود و نیروهای متدین نیز نیروهای بی مأمن بودند.
وی ادامه داد: در تاسیس انجمن اسلامی دانشجویی یک عده افراد خاص دخالت داشتند که نفوذی در کشور نداشتند؛ اما با وجود اینکه تعدادشان کم بود، این تشکل را در دانشگاه تهران تاسیس کردند.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه با شکل گرفتن جامعه اسلامی دانشجویی در کشور ترمزی برای توسعه انحرافات کشیده شد، تصریح کرد: انحرافات سیاسی و مخالفت های که در آن زمان وجود داشت به محض پیدایش جامعه اسلامی دانشجویی ترمزی در برابرش کشیده شد، متوقف کردن بسیاری از حرکت های مخالف توسط این انجمن شکل گرفت و جامعه اسلامی دانشجویی در نهایت موجب شکل گیری بسیج دانشجویی شد.
علم الهدی با بیان اینکه دانشجویان این تشکل باید با قدرت به صیانت از ارزش های اسلامی بپردازند، ابراز داشت: در توسعه، ترویج و پایداری از اصول انقلاب اسلامی مقاومت شوید و تلاش کنید تا بتوانید در این مسیر نبض دانشگاه ها را به دست گیرد و فضای دانشگاه را تحت هر شرایطی فضای اسلامی و ارزشی بسازید.