بیرانوند در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، از طرح احداث ورزشگاه خرم آباد یا دهکده المپیک سابق با 30 پروژه ورزشی به عنوان بزرگترین طرح ورزشی در استان لرستان نام برد و بیان داشت: این طرح جزو مصوبات سفر دوم هیات دولت نهم به لرستان در سال 1387 است که قرار بود با صرف 60 میلیارد تومان اعتبار در سال 1392 در فضایی به مساحت 262 هکتار به بهره برداری برسد؛ اما با این حال با گذشت پنج سال تنها سه پروژه شامل استادیوم 15 هزار نفری، سالن دو و میدانی سرپوشیده و یک سالن ورزشی آن وارد فاز احداث شده اند.
وی افزود: اگر چه برآورد مالی برای احداث این ورزشگاه 60 میلیارد تومان بوده است؛ اما متاسفانه به دلیل به دراز کشیده شدن عملیات احداث آن اگر شرایط اقتصادی بر همین روال باقی بماند برای تکمیل این ورزشگاه 120 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مدیر فنی و اجرایی اداره کل ورزش و امور جوانان لرستان با اشاره به اخذ کمیسیون ماده 215 و تخصیص شش میلیارد تومان از منابع ملی در سال مالی 91 به ورزشگاه بزرگ خرم آباد تصریح کرد: در حال حاضر استادیوم 15 هزار نفری این ورزشگاه دارای 47 درصد پیشرفت فیزیکی است و تا کنون 9 میلیارد و 500 میلیون تومان برای احداث آن هزینه شده است.
بیرانوند از انعقاد قرارداد تکمیل استادیوم 15 هزار نفری ورزشگاه بزرگ خرم آباد به ارزش 17 میلیارد تومان خبر داد و گفت: سالن سرپوشیده دو و میدانی این ورزشگاه حدود 65 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و تا کنون حدود هفت میلیارد تومان نیز برای این سالن هزینه شده است؛ اما با این حال عملیات احداث این سالن حدود دو سال است که متوقف شده است.
وی اعتبار مورد نیاز برای احداث سالن سرپوشیده دو و میدانی این ورزشگاه را سه میلیارد تومان اعلام کرد و بیان داشت: قرار شده است که اعتبار تکمیل این سالن که در غرب کشور نمونه است امسال تخصیص پیدا کند؛ ولی از میزان اعتباری که قرار شده است اختصاص یابد اطلاعی نداریم.
مدیر فنی و اجرایی اداره کل ورزش و امور جوانان لرستان از سالن چند منظوره غیرمسابقاتی به عنوان دیگر پروژه اجرا شده در این ورزشگاه نام برد و گفت: این پروژه با صرف 400 میلیون تومان اعتبار 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
بیرانوند از سالن اسکواش، سالن تیراندازی، خانه والیبال و بسکتبال، سالن چند منظوره جانبازان و معلولان، خانه شطرنج، سالن چند منظوره بانوان، سالن بوکس و کشتی، سالن چند منظوره 2000 نفره، سالن چند منظوره 5000 نفره، استخر سرپوشیده مسابقاتی، سالن ژیمناستیک، زمین تنیس مسابقاتی و غیر مسابقاتی و زورخانه مسابقاتی به عنوان بخشی از 26 پروژه ورزشی اجرا نشده در ورزشگاه بزرگ خرم آباد نام برد و تصریح کرد: ایجاد تاسیسات زیربنایی از مشکلات اساسی این ورزشگاه بزرگ است که باید برای تامین آنها اقدام شود.
وی از اختصاص یک میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار برای احداث سالن ژیمناستیک این ورزشگاه خبر داد و افزود: با مشخص کردن زمین مورد نیاز عملیات احداث این پروژه امسال آغاز می شود.
مدیر فنی و اجرایی اداره کل ورزش و امور جوانان لرستان از فقدان آب شرب و غیر شرب، سیستم دفع فاضلاب، فقدان پست برق و شرایط نامناسب توپوگرافی منطقه به عنوان مشکلات اساسی این ورزشگاه نام برد و گفت: برای تامین آب مورد نیاز این ورزشگاه با توافقاتی که با شرکت آب منطقه ای لرستان صورت گرفته باید 10حلقه چاه در پایین دست ورزشگاه حفر شود.
بیرانوند افزود: پیش بینی شده است که برای تامین آب مورد نیاز استادیوم 15 هزار نفری ورزشگاه خرم آباد امسال یک حلقه چاه حفر شود و با این حال تا بحال اقدامی صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: به دلیل شرایط توپوگرافی محل احداث این ورزشگاه و ناهموار بودن زمین آن حدود 360 هزار متر مکعب برای محوطه سازی و احداث پارکینگ در این منطقه خاکبرداری صورت گرفته است.
مدیر فنی و اجرایی اداره کل ورزش و امور جوانان لرستان با بیان اینکه ورزشگاه بزرگ خرم آباد در صورت بهره برداری می تواند به عنوان کمپ تیم های ملی پذیرای تیم های ورزش از سراسر کشور و جهان باشد، گفت: پروژه های تعریف شده در این ورزشگاه مختص به ورزش های مدال آور است.
بیرانوند به اولویت دولت یازدهم برای تکمیل طرح های نیمه کاره اشاره و ابراز امیدواری کرد که اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل این ورزشگاه تامین شود.
وی در ادامه به وجود 30 پروژه ورزشی نیمه کاره در سطح استان لرستان اشاره کرد و بیان داشت: عملیات احداث این پروژه ها در دولت دهم آغاز شده است.
مدیر فنی و اجرایی اداره کل ورزش و امور جوانان لرستان گفت: این پروژه ها شامل سالن های چند منظوره، استخر شنای دورود و پلدختر، استادیوم 5000 نفره دورود و سالن مسابقات 5000 نفره خرم آباد است که برای تکمیل آنها 55 میلیارد تومان اعتبار از منابع ملی و استانی نیاز است.
بیرانوند خاطرنشان کرد: سرانه فضای ورزشی در لرستان در حال حاضر 50 سانتی متر است که اگر تمام پروژه های ورزشی در استان اجرا شوند این سرانه به 1.5 متر می رسد؛ این در حالی است که در برنامه پنجم توسعه این سرانه دو متر است.