به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، حمید صافدل با اشاره به برگزاری سلسه جلساتی با هیئت رئیسه کنفدراسیون صادرات، تشکلهای صادراتی، دستگاهها و سازمان های دولتی ذیربط تصریح کرد: در پی دستور مهندس نعمت زاده سلسه جلسات متعدی طی هفته اخیر با هیئت رئیسه کنفدراسیون صادرات، تشکلهای صادراتی، دستگاهها و سازمان های دولتی ذیربط بمهنظور بررسی مشکلات برگزار شد.
وی افزود: موارد بررسی شده در زمینه احصاء قوانین و مقررات ناظر بر بهبود فضای کسب و کار، تامین مالی، هدفمند کردن حمایت ها و مشوقهای صادراتی و توسعه و تجهیز زیرساختهای صادراتی بوده است.
صافدل با اشاره به اینکه بخشی از موضوعات مطروحه توسط کنفدراسیون صادرات به شکل کلی و عمومی مطرح گردیده بود جلساتی با هیات رئیسه آن کنفدراسیون بمنظور تعیین مصادیق و ارائه راهکارهای عملی پیشنهادی در این سازمان تشکیل و اهم موارد در قالب بیش از 16 عنوان ذکر شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به اهم محورها و چالش های فراروی صادرات که در جلسات مورد بررسی و کنکاش قرار گرفت اشاره و خاطر نشان کرد: پراکندگی مراجع تصمیم گیری در حوزه تجارت خارجی، لزوم برگشت ارز حاصل از صادرات جهت بهرهمندی از مشوقها و معافیت مالیاتی، رفع محدودیتهای سیاسی به ویژه با بازارهای پیرامونی، ناچیز بودن میزان تسهیلات صادراتی از سوی شبکه بانکی کشور از ان جمله است.
وی همچنین ادامه داد: ممنوعیت و محدودیت اقلام صادراتی، مشکلات بانکی و ال سی، لزوم اخذ گواهی استاندارد اجباری جهت صادرات برخی محصولات، ماده 3 قانون ارتقاء کیفی تولید خودرو و سایر تولید صنعتی وآیین نامه اجرایی اجرایی مربوطه، تشویق ها و حمایت های مالی غیر مستقیم از صادرات و ... نیز از دیگر مشکلاتی بود که با همفکری صاحبنظران بخش خصوصی و تشکل ها تبیین و راهکارهای پیشنهادی برون رفت از وضعیت موجود تدوین شد.
به گفته صافدل، بخشی از تغییرات و رفع مشکلات صادراتی موافقت دولت را میطلبد که در همین زمینه وزارتخانه در حال رایزنی و ارائه پیشنهادات خود می باشد.