به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا قزوه در مراسم بزرگداشت استاد شهریار که امروز در حوزه هنری برگزار شد با اشاره به سخن شفیعی کدکنی گفت: شعار به معنای شعر ناب است شاید در زمان پیش از انقلاب شعر ناب را معنای دیگر تلقی میکردند اما شعر ناب شعری است که از ضمیر مردم برخواسته باشد و این امر در شعرهای شهریار مشاهده میشود.
وی ادامه داد: شهریار با شعر حرکت میکند و صداقت را در شعرهای وی شاهد هستیم. سوز و گداز شعرهای شهریار تحت تأثیر غزلهای سعدی است در واقع اگر 14 پله داشته باشیم که جایگاه سعدی و حافظ آخرین پله شعر فارسی باشد به عقیده من شهریار به پله چهاردهم نزدیک میشود.
قزوه با اشاره به اینکه متأسفانه در دنیای امروز غرب سحر را به معنی جادو در ادبیات پیش میبرد عنوان کرد: ادبیاتهایی که ترجمه شده و وارد مرز ما میشود از جنس سحر و جادو است اما جنس ادبیات شهریار ادبیات معجزه و قرآن است. متأسفانه ادبیاتی که درفیلمهای هالیوود و غرب به چشم میخورد از جنس جادو است اما نقطه مقابل این ادبیات ادبیات معجزه و وحی و قرآن است. ادبیات شهریار ادبیات قرآن بود.
وی ادامه داد: معتقدم راز موفقیت تمام قلههای شعر فارسی ادبیات معجزه وحی و قرآن است که شعر شهریار از این موضوع برخوردار بود.
قزوه شهریار را پدر ادبیات فارسی دانست و ادامه داد: البته شاعرانی که لقب پدر فارسی به خود بگیرند تعدادشان بسیار کم است پدران واقعی ادبیات فارسی کسانی بودند که پشتوانه مکتبی داشته، شاعرانی را پرورش میداده و اهل دستگیری بودند من معتقدم شهریار با وحی، قرآن، الهیات، روح و فضاهای معنوی مأنوس بود.