به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، میر جلیل اکرمی رئیس دانشگاه در مراسم افتتاحیه این کنفرانس ضمن خوش آمد گویی به تمامی محققان و پژوهشگران حاضر در این کنفرانس ،برگزاری اینگونه همایش ها را در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان مایه افتخار و مباهات دانسته و از آمادگی دانشگاه برای برگزاری همایش هایی در سطح کشوری وسراسری خبر داد و گفت: دانشگاه شهید مدنی آذربایجان از معدود دانشگاها در منطقه است که دارای سه آزمایشگاه متصل به شبکه آزمایشگاه های علمی ایران (شاعا) می باشد.
دبیر این همایش دکتر نادر چاپارزاده گفت: این نخستین همایشی است که با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، انجمن های زیست شناسی، فیزیولوژی گیاهی ایران و قطب علمی تنش های گیاهی دانشگاه اصفهان وحمایت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی غرب و شمالغرب کشور و دانشگاه بناب برگزار می شود.
چاپارزاده با اعلام اینکه تبادل نظر و ارتقا سطح علمی محققان و پژوهشگران از دیگر اهداف همایش است، خاطر نشان کرد: بیش از 200 مقاله علمی از 22 دانشگاه کشور به دبیرخانه این همایش ارسال و 153 مقاله پذیرش شده است که در همایش ارایه و 7 سخنران مدعو نیز به ایراد سخنرانی در موضوعات مرتبط پرداختند.
وی افزود:جنبه های فیزیولوژیکی،بیوشیمیایی و مولکولی مقاومت به تنش شوری در گیاهان،راهکار های کاربردی برای کشاورزی شور زیست ،امکان سنجی استفاده دارویی،شیمیایی،صنعتی و تجاری گیاهان در شرایط شور و به کار گیری فناوری های نوین در توسعه گیاهان مقاوم به شوری از جمله محور های این همایش هستند.
دکتر مظفر شریفی ، مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم ،تحقیقات وفناوری نیز در سخنانی در این همایش ملی از آمادگی کامل این دفتر در تسهیل و تسریع صدور مجوز فعالیت برای ایجاد مراکز و پژوهشگاه ها و گروه های پژوهشی تخصصی که توان و ظرفیت پژوهش در بحث تنش ها و به طور خاص تنش شوری را داشته باشند خبر داده و پژوهش درزمینه تنش شوری را نیاز ضروری بخش کشاورزی کشور دانست.
گفتنی است در خلال این همایش ازسایت رسمی سه مجله علمی-پژوهشی جدید وابسته به انجمن زیست شناسی ایران با عناوین (مجله پژوهش های گیاهی ،مجله پژوهش های جانوری ومجله پژوهش های سلولی و مولکولی) بهره برداری شد.