به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم بازگشایی هنرستان های کشور با حضور علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت ارشاد، سیداحسان قاضی زاده هاشمی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و برخی مدیران هنرستان های کشور در هنرستان هنرهای زیبا برگزار شد.
این مراسم در دو بخش در هنرستان هنرهای زیبای دختران و پسران به صورت مجزا برگزار گردید.
در ابتدای این مراسم که در هنرستان هنرهای زیبای دختران برگزار شد زهتابیان، مسئول هنرستان دختران با تبریک آغاز سال جدید برخی افتخارات سال گذشته این هنرستان را برشمرد.
سپس قاضی زاده هاشمی به سخنرانی پرداخت. وی گفت: در هنرستان هنرهای زیبا یک فصل همدلی در بین مسئولان شاهد بوده ایم تا آنجا که سال گذشته آثار هنری 60 ساله هنرستان را به نمایش گذاشتند و تمامی اساتید شاخص و قدیمی این هنرستان در نمایشگاه حضور داشتند.
قاضی زاده در پایان گفت: امسال شصتمین سال بازگشایی هنرستان در کشور است، اما صدسال از تأسیس هنرستان موسیقی می گذرد. اواخر همین امسال جشن صدسالگی هنرستان موسیقی را با حضور آقای مراد خانی برگزار خواهیم کرد.
سپس مرادخانی به سخنرانی پرداخت. وی در ابتدا ضمن تبریک به هنرآموزان، به والدین آنها نیز تبریک گفت که جوانانی را برای هنر و فرهنگ تربیت کرده اند.
وی ادامه داد: در آموزش و پرورش معمولا از لفظ تعلیم و تربیت استفاده می شود، در حالی که باید این دو کلمه را برعکس به کار برد. به خصوص در مدارس هنری تربیت مقدم بر تعلیم است زیرا شما هنرمندانی می شوید که جامعه به شما به عنوان یک جامعه مرجع نگاه می کند. شما کسانی هستید که خیلی کارها می توانید انجام دهید، از جمله هنر کشور را می توانید دوام ببخشید.
معاون امور هنری وزارت ارشاد افزود: شما با کارهای که دارید غیر از اینکه می توانید به پایداری هنر کمک کنید به معرفی هنر کشورمان در عرصه بین الملل نیز می توانید کمک برسانید. شما سفیران فرهنگی ما هستید. بزرگی می گفت ایران یک کشور نیست یک تمدن است. دروازه تربیتی جهان هنر است.
مرادخانی در پایان گفت: موفقیت شما بیشتر از آنکه خود شما را خوشحال کند معلمان شما را خوشحال خواهد کرد. یادم است وقتی در دانشگاه قبول شدم معلمم بیشتر از من خوشحال بود و مدام دنبال من می گشت تا خوشحالیش را با من تقسیم کند. امیدوارم وقتی وارد کار شدید بتوانید سفیران خوبی در عرصه بین الملل برای فرهنگ و هنر کشورمان باشید.
سپس بخش دوم مراسم در هنرستان هنرهای زیبای پسران برگزار شد. در این مراسم کمالی، مدیر هنرستان پسران، رویایی، دبیر شورای فنی هنرستان کمال الملک و قاضی زاده هاشمی به سخنرانی پرداختند.
پس از هاشمی مرادخانی صحبت های خود را در خصوص هنرستان بیان کرد. وی در ابتدا گفت: گاهی به بچه های هنرستان غبطه می خورم، زیرا آن زمانی که به کار هنری علاقه داشتیم چنین امکاناتی وجود نداشت. در آن زمان من به کارهای هنری بسیار علاقه داشتم تا اینکه یکی از دوستان به من گفت: انجمن خوشنویسان در یکی از خیابان ها تهران وجود دارد تو می توانی به آنجا بروی. من هم در آن زمان که زمستان بود با دوچرخه به سمت انجمن خوشنویسان حرکت کردم و با تلاش بسیار توانستم آنجا را پیدا کنم. تلاش فراوانی آنجا کردم تا موفق شدم مجوز دوره عالی خوشنویسی را دریافت کنم.
مرادخانی افزود: چند سال بعد پس از مدت ها کار در نقاشی، در یکی از مسابقات این رشته اول شدم. پس از آن با سختی های زیادی دنبال هنر عکاسی رفتم اما ای کاش در آن زمان مثل امروز فرهنگستان های بودند که این مسائل را به ما یاد دهند.
مرادخانی در پایان گفت: معروف است که می گویند اگر کسی خودش دوچرخه نداشت حتما برای فرزندش دوچرخه تهیه می کند. من هم در گذشته دنبال این گونه آموزش ها بودم اما وجود نداشت من تلاش می کنم آنچه که نداشتم را در این هنرستان ها برای شما تهیه کنم.
لازم به ذکر است؛ هنرستان هنرهای زیبا قدیمی ترین هنرستان کشور است که امروز با حضور مرادخانی در این هنرستان زنگ شروع به کار هنرستان های کشور نواخته شد.