به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ علی جنتی در مراسم تودیع و معارفه معاونین فرهنگی مطبوعاتی و پارلمانی که صبح امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد گفت: این جلسه به عنوان تکریم جمعی از معاونین وزارت که در طول سال های گذشته باتلاش و سخت کوشی فعالیت های فرهنگی هنری و مطبوعاتی کشور را هدایت می کردند و نیز معارفه معاونین جدید مطبوعاتی حقوقی و پارلمانی و فرهنگی برگزار شده است.
دولت تدبیر و امید با شعارهای که رئیس جمهور در دوران مبارزات انتخاباتی اش مطرح می کرد مورد تأیید اکثریت مردم ایران قرار گرفت و طبیعتا برخی از این شعارها در حوزه فرهنگ بود.
من هم در برنامه های که در مجلس تقدیم کردم راهبردها و برنامه های را در زمینه توسعه فرهنگ و هنر تثبیت و تقویت ارزش های اسلامی در کشور و حمایت از همه فرهیختگان و هنرمندان اصحاب فکر و ارباب قلم و نیز همه کسانی که در حوزه فرهنگ و ادب و هنر تلاش می کنند اعلام کردم.
وی ادامه داد: در طول مدتی که این مسئولیت بر دوش من است باید تلاش کنم به این برنامه تا جایی که شرایط کشور اجازه می دهد و در حد توانم است جامع عمل بپوشانم و طبیعتا در این راستا باید از عناصر و شخصیت های بهره گرفته شود که بتوانند این برنامه را پیش ببرند.
جنتی افزود: از بدو حضور در وزارت ارشاد حوزه های مختلف را ارزیابی کردم و تلاش های که در این حوزه ها به همت دوستان انجام شده را بر مبنای یک گزارش خواندم و چالش های را که با آنها روبه رو بودم و نیز برنامه های که در دست اجرا داشتند مطالعه کردم در طول دو سال گذشته این همکاران تلاش های زیادی در جهت گسترش فرهنگ کشور داشتند و از همه آنها تشکر می کنم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تغییراتی که تا کنون حاصل شده به معنای ناسپاسی و قدرنشناسی از کسانی که زحمت کشیده اند نیست همواره در همه جا از تلاش ها و سخت کوشی که معاونین داشتند تشکر کردم و امروز هم از همه آنها تقدیر می کنم. کلیپی که در این مراسم از محمدزاده پخش شد نشان دهنده تلاش و کوشش وی طی سی ماه گذشته بود که سیاست های درستی را اتخاذ و دنبال کرد.
وی با اشاره به اینکه احساس می کنم نیاز است در حوزه مطبوعاتی خون جدیدی جاری شود ابراز داشت: از این رو از حسین انتظامی که شخصیتی فرهیخته و آشنا با رسانه بود و به عنوان کسی که در طول این دو سه دهه گذشته همواره همراه و همگام با مطبوعات بود جزو اصحاب رسانه محسوب می شود و مقبولیت خوبی به جمع اصحاب قلم و رسانه داشته است دعوت کرده ام این مسئولیت را بپذیرد.
وی در طول چند دوره گذشته به عنوان نماینده مطبوعات در هیئت وزارت مطبوعات مشغول به کار بوده که این امر نشان دهنده اعتماد به وی است.
جنتی در این زمینه افزود: با توجه به سیاست ها و برنامه های انتظامی که در راستای دولت یازدهم است در این دوره با همکاری تمامی افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند تلاش می کنیم فضای بهتری را برای نشریات کشور فراهم کنیم. در گذشته آقای محمدزاده در جهت تهذیب و توسعه مطبوعات قدم برداشته و در این دوره تلاش می شود در جهت توسعه کیفی مطبوعات فعالیت های صورت گیرد. خوشبختانه امروزه در همه استان های کشور حداقل از یک روزنامه برخوردار هستیم و نشریات تخصصی و عمومی به صورت ماهنامه و یا فصل نامه و ... در سراسر کشور منتشر می شود.
جنتی تصریح کرد: آنچه که باید به آن توجه کرد کیفیت نشریات و ارتقاء سطح آن است در هیئت نظارت بر مطبوعات با همکاری اعضا تلاش می کنیم جهت گیری را تقویت کنیم که به جای توسعه کمی و بالا بردن آمار و ارقام به تقویت کیفی بپردازیم معمولا نشریات با مشکلات مالی روبه رو هستند و از آغاز به کارشان درخواست های مالی دارند که تحت این شرایط بدیهی است باید به تقویت کیفی بپردازیم.
وی در خصوص معاونت پارلمانی و امور مجلس وزارت ارشاد گفت: در حوزه پارلمانی بعد از تغییراتی که در ساختار سازمانی اش ایجاد شده به عنوان معاونت حقوقی پارلمانی و هماهنگی امور استان ها به فعالیت می پردازد که سه مسئولیت و وظیفه سنگینی بر دوش دارد یکی از وظایف این معاونت برقراری ارتباط نزدیک با مجلس و نمایندگان آن، انتقال دیدگاه های آنها به وزارت و پیگیری مسائل و مشکلات آنها است حوزه حقوقی جزو مواردی است که ضعف های بسیاری را در آن دیدم که در اظهار نظرها و چه در تهیه و تدوین برخی از لوایح که باید از طرف وزارت برای ایجاد تسهیلات به دولت و مجلس عرضه شود. به خصوص در بخش ارتباط موافقت نامه های فرهنگی که جزو وظایف این معاونت محسوب می شود.
جنتی با بیان اینکه اداره و هماهنگی امور استان ها و ادارات کل ارشاد و استان ها باید در این حوزه ساماندهی شود عنوان کرد: باید نظارت به عملکرد اینها صورت گیرد احساس کردم در این حوزه باید تغییراتی انجام شود که قوی تر از گذشته حرکت کند. البته همه کسانی که در این مجموعه تلاش کردند همین هدف را دنبال کردند و ما هم ادامه دهنده این راه و هدف خواهیم بود البته با تغییر این حوزه ها سعی می کنیم این معاونت را قوی تر کنیم. امیدوارم معاون جدید بتواند وظیفه ارتباط و همکاری با مجلس را به خوبی ایفا کند. همچنین امید دارم با حضور ایشان بتوانیم در راستای اهدافی که در برنامه هایمان داریم با شتاب بیشتری حرکت کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه معاونت فرهنگی از زحمات علی اسماعیلی صمیمانه تشکر کرد و گفت: با اینکه قبل از انتصابم به عنوان وزیر ارشاد با ایشان آشنا نبودم اما در طول همین مدت وی را فردی سخت کوش و پر تلاش دیدم اما معتقدم در این حوزه بیش از سایر حوزه ها نیاز به تقویت کیفی داریم یکی از دغدغه های اصلی ام همیشه حوزه فرهنگی بوده و به ویژه آنچه که در حوزه کتاب و مکتوب کشور می گذرد یکی از سوالاتی است که در طول 50 روز گذشته با آن مواجه بودم.
وی ادامه داد: در طی این مدت همیشه با این سوال از سوی خبرنگاران روبه رو بودم که معاون فرهنگی چه کسی خواهد بود و من در جواب گفته ام که این معاونت حساسیت فوق العاده ای دارد از این رو باید فرد فرهیخته و آشنا به مبانی اسلامی و یک شخص حوزی و دانشگاهی و مورد قبول اهل قلم برای این حوزه انتخاب نمایم. افراد مختلفی انتخاب شدند و از میان 15 نفری که واجد شرایط بودند طی مطالعاتی که داشتم در نهایت به این نتیجه رسیدم که جناب آقای سیدعباس صالحی گزینه مناسبی است و تمامی ویژگی های که به دنبالش هستم در وی دیدم. صالحی دائما با اهل کتاب ارتباط داشته اقدام به انتشار نشریه حوزه کرده است و در تمامی فعالیت های پژوهشی نام وی دیده می شود. علی رغم بسیاری از مشکلات شخصی که داشت این حوزه را پذیرفت. امیدوارم با حضور ایشان و همکاران فرهیخته دیگری که در این زمینه مشغول به کار هستند بتوانیم این حوزه را که بخش سنگینش مربوط به چاپ و نشر و فرهنگ مکتوب در کشور می شود اداره کنیم.
جنتی ادامه داد: موظف هستیم از ارزش های دینی و هویت ملی مان صیانت کنیم و برای کسانی که می خواهند در این حوزه قلم بزنند فضا را باز نماییم این حوزه از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است. طی روزهای اخیر جمعی از اصحاب قلم طی نامه ای که برای ما نوشته اند درخواست حذف سانسور را داشته اند ما طبق قوانین موجود نمی توانیم این کار را انجام دهیم بر مبنای قوانینی که تصویب شده این موضوع جزو وظایف ما محسوب می شود در واقع ما نمی توانیم اجازه دهیم هر کتاب چاپ شود و غذاهای مسموم در اختیار این نسل نوپا قرار گیرد البته در حوزه کتاب های دینی مشکل چندانی نداریم فقط بخشی از مشکل ها به کتاب های کاذب برمی گردد. همچنین در حوزه کتاب های علمی و علوم پایه از مشکل زیادی برخوردار نیستیم و عمده مسائلی که مورد بحث است به حوزه کتاب کودک و نوجوان و کتاب داستان برمی گردد.
وی ادامه داد: ما باید طبق قانون عمل کنیم و در این راستا باید موارد خلاف قانون اصلاح شود گاهی برخی از داستان ها قابل اصلاح نیستند نکته ای که باید به آن توجه شود این است که باید در چارچوب قانون عمل کنیم نه براساس دلایل شخصی در گذشته اشکالاتی به کتاب ها گرفته شده که به عقیده من خیلی بی ربط است معتقدم اگر قرآن هم دست بعضی ها می افتاد ممیزی می شد.
وی گفت: کتاب ها باید توسط افراد فرهیخته، دانشمند واهل نظر در رشته مربوط به کتاب مورد بررسی قرار گیرد درحوزه کتاب کودکان صاحب نظرانی داریم که در این حوزه از سابقه بالایی برخوردارند و خودشان را نشان داده اند اگر مشکلات مالی داریم و به این دلیل کتاب را به چند نفر افراد نابلد و یا دانشجو برای بررسی واگذار می کنیم معتقدم که باید مشکلات مالیمان را حل کنیم و کتاب ها را در اختیار صاحب نظران قرار دهیم.
جنتی گفت: امیدوارم با حضور عباس صالحی برخی از اشکلاتی که در گذشته وجود داشته برطرف شود و از ارزش های فرهنگی و دینی مان صیانت کنیم و تعصب های بی جا به خرج ندهیم همچنین با روی گشاده به قانون و طبق آن عمل کنیم متأسفانه نوع برخوردی که در دوره گذشته با ناشران شده است دارای اشکالاتی است که باید برطرف شود. به عنوان مثال یک ناشر کتابی دارد که غیرقبل چاپ است که باید بررسی شود این کتاب مورد تأیید جمهوری اسلامی است اما معاونت آن را نمی پذیرد آیا این موضوع واقعا در شأن ما است؟ باید در این سیاست ها تجدید نظر کنیم و فضای را ایجاد نماییم که اصحاب قلم بتوانند به تولید علم و اندیشه پرداخته و آن را به صورت مکتوب درآورند.
جنتی در پایان سید مهدی مظاهری را به عنوان مشاور ارشد خود اعلام کرد.