به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، اولین جلسه کرسی آزاداندیشی دانشگاه ارومیه روز گذشته با موضوع «رابطه ایران و آمریکا» در سال تحصیلی جدید در سالن اجتماعات دانشکده ادبیات این دانشگاه با حضور جمعی از دانشجویان موافق و مخالف این رابطه برگزار شد که در این جلسه دانشجویان به طور آزادانه به ارائه نظرات و دیدگاه های خود در این خصوص پرداختند که در ادامه گزارش به این نظرات اشاره می کنیم.
یکی از دانشجویان طرف موافق رابطه با آمریکا با اشاره به مذاکرات اخیر رئیس جمهور ایران با اوباما و همینطور مذاکرات وزیر امور خارجه ایران با جان کری گفت: این سفر نشان داد که ما توانمند هستیم و می توانیم از موضع برابر با یکدیگر گفت و گو کنیم.
وی موفقیت در این مذاکرات را مستلزم سه اصل دانست و گفت: اصل اول شکستن تابوی مذاکره ایران با آمریکا بود که همینطور نیز شد و همانطوری که مشاهده شد زمانی که ظریف با کری دست داد، اتفاق خاصی نیفتاد.
این دانشجویی که در پشت تریبون موافق صحبت می کرد اصل دوم را رفع سو تفاهم ها برشمرد و ادامه داد: ما باید در بسیاری از مسائل با آمریکا به توافق برسیم تا بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور حل شود.
در ادامه طرف مخالف با طرح سوالی که آیا رابطه با آمریکا مشکل اقتصادی کشور را حل می کند، افزود: تقریبا همه کشورها به غیر از ایران مانند انگلیس، فرانسه، یونان و غیره با آمریکا رابطه دارند پس چرا با مشکل اقتصادی مواجه هستند؟ آیا آمریکا خودش با خودش رابطه ندارد؟ پس چرا جنبش 99 درصدی و وال استریت در این کشور شکل گرفت؟
دانشجوی موافق رابطه با آمریکا در ادامه گفت: ما نمی گوییم رابطه با آمریکا یک گرم به تولیدات کشور می افزاید یا جلوی خشک شدن دریاچه ارومیه را می گیرد؛ اما مشکل حداقل 50 ملیارد دلار پول کشور را که در بانک جهانی بلوکه شده را می توان با یک تدبیر و دیپلماسی قوی رفع کرد و وضعیت کشور را از این وضع موجود نجات داد.
وی گفت: الان ما در صنایع نفتی و گازی دچار مشکل هستیم که با مذاکره می توان این ضعیت را بهبود داد.
در ادامه این جلسه فرصتی به دانشجویان مخالف و موافق حاضر در سالن داده شد تا آنها نیز بتوانند نظرات خود را در این خصوص بیان کنند که یکی از مخالفان رابطه با آمریکا گفت: من هم طرفدار مذاکره با آمریکا هستم؛ اما زمانی که فراموش کنم به شاه پناهندگی داد، یادم بره که آمریکا با زدن هواپیمای مسافربری روی خلیج فارس کودک پنج ساله ای را غرق کرد، یادم بره که به پژاک، پ پ ک و ریگی کمک کرد تا سر برادران و خواهران شیعه و سنی مرا ببرند.
وی افزود: درست است من زمانی می نشینم با آمریکا صحبت می کنم که این ها را فراموش کنم؛ اما مطمئن باشید با این وجود باز هم آمریکا هیچگاه در موضع برابر با ما حرف نخواهد زد.
دانشجوی دیگری که در موضع موافق رابطه با آمریکا صحبت کرد، گفت: در زمان دولت احمدی نژاد 13 هزار خودروی کشنده هوگو وارد کشور شد آن هم با پول های نفت ملت ایران، در دولتی که بضم شما دولت خوب و دولت کار بود؛ اما نتیجه این شد که جان بسیاری از هموطنان در جاده ها به خطر افتاد.
وی تصریح کرد: اما در زمان رژیم سابق نیز با پول همین نفت هواپیمای اف چهارده خریداری شد که توانست ما را در جنگ هشت ساله نجات دهد حالا شما خودتان قضاوت کنید که کار کدام یک خائنانه بوده ؟
این دانشجو افزود: چرا با تدبیرهایی که در دولت احمدی نژاد اندیشیده شد، کالاهای چینی وارد کشور شد و صنعت نساجی و پوشاک ما را از بین برد؟
وی بیان داشت: الان بیشتر مردم کشور زیر خط فقر هستند و تعداد گرسنه و آمار طلاق بالا رفته و شما نباید اینقدر روی مواضع ناحق خود که مخالفت مذاکره با آمریکا است، پافشاری کنید.
در ادامه دانشجوی مخالف رابطه با آمریکا گفت: مردم یک ملت شکست را می توانند قبول کنند؛ اما تحقیر شدن را هرگز.
وی گفت: رابطه یک چیز دو طرفه است و اگر کسی بخواهد با دیگری رابطه سیاسی اقتصادی و یا فرهنگی داشته باشد باید تحقیق کند و ما زمانی که به دوره رابطه با آمریکا برمی گردیم می بینیم که کارنامه درخشانی در این زمینه وجود نداشته است؛ چرا که کودتای 28 مرداد، لایحه کاپیتولاسیون و مقاومت در برابر انقلاب اسلامی از جمله این موارد ناخوشایند رابطه بوده است.