کد خبر:۲۷۰۷۰۸
با حضور سلیمی‌نمین، جمشید رسایی و علی شکوهی؛

مناظره «تبیین حقوق ملت و حکومت» در دانشگاه گیلان برگزار شد

مناظره‌ای با عنوان «تبیین حقوق ملت و حکومت» 5 مهرماه با حضور سلیمی‌نمین، جمشید رسایی و علی شکوهی در دانشگاه گیلان برگزار شد.

وی به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، جمشید رسایی، عضو جبهه مشارکت 5 مهرماه در مناظره «تبیین حقوق ملت و حکومت» در دانشگاه گیلان، با بیان اینکه چه طور می‌توانیم قانون اساسی را در جامعه اجرا کنیم، گفت: تبیین حقوق حکومت و ملت محدود به دولت نمی‌شود، حکومت فراتر از سه قوه و دولت است و ملت بخشی از جامعه هستند که در آن حوزه حکومتی زندگی‌ می‌کنند و درباره حکومت وظیفه‌ای دارند که باید انجام دهند.

 

وی گفت: ما حقوق را براساس ضوابط و قواعدی که تعریف شده دنبال می‌کنیم و تمامی قوانین باید در چارچوب قانون اساسی باشد.

 

رسایی با بیان اینکه در اجرای حکومت بزرگترین منبع ما نهج‌البلاغه می‌باشد، گفت: باید در رابطه با حق مردم در حکومت، مردم از حقوق خود آگاه شوند و حکومت نیز از طریق مختلف، مدارس، دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و صدا و سیما مردم را از حقوق‌شان مطلع کند.

 

عضو جبهه مشارکت افزود: حکومت به جای اینکه تکلیف خود را بخوبی انجام دهد بیشتر از مردم تکلیف می‌خواهد و مردم نیز همیشه در صحنه‌های مختلف حق خود را ادا می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه مردم چه در زمان هشت سال دفاع مقدس و چه در انتخابات همیشه در صحنه بوده‌اند، گفت: دولت حقوق مردم را ادا نمی‌کند و به خواسته‌های مردم کم‌توجهی می‌شود.

 

رسایی ادامه داد: امیدواریم بستری فراهم شود تا مردم بتوانند نظرات خود را ارائه دهند.

 

شکوهی، جریان شناس اصولگرا در ادامه  این مراسم با اشاره به اینکه حکومت ما حکومت اسلامی است و در ساختار آن قوانینی تعیین شده که حکومت‌کنندگان را مقید به اجرای آن می‌کند، گفت: حکومت ما جمهوری اسلامی است و جمهوریت و اسلامیت با هم جمع شده است.

 

وی گفت: بعضی‌ها بر این باورند که جمهوری و اسلامی با هم تناقض دارد؛ اما به نظر من این دو با پیش‌فرض‌هایی با هم جمع‌شدنی است.

 

شکوهی بیان کرد: ما باید بپذیریم که جمهوریت یک روش برای اداره کشور می باشد و یک راه است و مقصد نیست.

 

جریان شناس اصولگرا گفت: باید مدلی را تعیین کنیم که دینداران به روش حکومت دینی حکومت کنند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: باید بپذیریم دین برای هم زمان‌ها و مکان‌ها روش‌های ثابتی ندارد، ارزش‌ها و فکرها را باید از دین استخراج کنیم و برای اداره آن تکیه کنیم بر تجربه عام بشر.

 

شکوهی گفت: با در کنار هم گذاشتن جمهوری اسلامی به یک تجربه تازه‌ای می‌رسیم.

 

جریان شناس اصولگرا گفت: اینکه چه کسانی حکومت می‌کنند و یا چگونه حکومت می‌کنند بسیار مهم است اما لیبرالیزم می‌گوید: مهم نیست هر کس هر جور می‌خواهد حکومت کند.

 

وی افزود: در قانون ما چگونه حکومت کردن و چه کسی حکومت کند مهم است و جواب آن در قانون اساسی ما آمده است.

 

شکوهی گفت: آنچه که در حال حاضر برای جمهوری اسلامی معضل شده این است که کسانی از قانون اساسی تفسیرهای یک جانبه کردند و می‌گویند که اصل، ولایت فقیه است و باید بقیه را کنار گذاشت و آنها حتی قانون اساسی را به مشروعیت نمی‌شناسند و می‌خواهند که آن را کنار بگذارند.

 

عضو هیئت تحریریه اسبق روزنامه کیهان تاکید کرد: این دو مجموعه را باید در کنار هم نگه داشت، اما این طور نیست که هر کس ولی فقیه شد هر جور دلش خواست حکومت کند نه، بلکه باید براساس قانون اساسی عمل کند.

 

وی بیان کرد: دیندار بودن و دموکرات بودن یک نوآوری دینی است.

 

 سلیمی‌نمین، تحلیلگر سیاسی در ادامه این مناظره گفت: وقتی ملت‌ها در یک جامعه‌ای کنار هم زندگی می‌کنند باید حقوق خود را به افراد مقبول واگذار کنند تا آنها بتوانند حق و حقوق‌شان را حل و فصل کنند.

 

وی گفت: در بحث نظام نیز ملت حقوق خود را به افرادی که آنها را صالح می دانند واگذاری می کنند تا به نمایندگی از آنها امور اجرایی کشور را پیش ببرند.

 

 سلیمی‌نمین تصریح کرد: در جمهوری اسلامی همه ملت ها در طول زمان خود تحولاتی را در پیش رو داشتند و باید این تحولات براساس مدل جمهوری اسلامی شفاف سازی شود و حقوق ملت ها را در ارتباط با تعیین مسئولیت ها و واگذاری جامعه به افراد مشخص شود.

 

این تحلیلگر سیاسی گفت: قانون اساسی ما یک کلیتی است که ملت براساس آن اصول و مبانی را حفظ می کند و حفظ این قانون به ولایت فقیه واگذار شده است.

 

وی گفت: ولایت فقیه است که مشخص می کند که مجریان قانون از اجرای قانون اساسی خارج نشود.

 

سلیمی‌نمین افزود: ولایت فقیه مشروعیت نظام را پاس می دارد و این مدلی است که از دوره حضرت علی(ع) تشکیل شده است هر چند جامعه امروزی قابل مقایسه با جامعه صدر اسلام نیست؛ چرا که اداره حکومت با این همه مسائل و درگیری ها به مراتب سخت تر از دوره صدر اسلام می باشد.

 

این تحلیلگر سیاسی گفت: ما در این زمینه می توانیم از نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر کمک بگیریم.

 

رسایی با بیان اینکه قانون اساسی اصول خوبی است، گفت: علاوه بر مردم و ولایت فقیه که حقوق دارند بخش های دیگری در نظام نیز حقوقی دارند و در اینجا موضوع مجلس است که وظیفه نظارت را برعهده دارد.

 

عضو جبهه مشارکت گفت: در قانون اساسی پیش بینی شده است که هر کسی سوالی دارد مطرح کند و مجلس باید پاسخگو باشد.

 

وی گفت: ملت ما در مقاطع مختلف با حضور خود در صحنه پاسخگو بوده اند و ما هم به عنوان مجریان قانون نیز باید پاسخگو باشیم و بتوانیم قانون اساسی را که 34 سال است به آن روش حکومت داری می کنیم پیشرفته اش کنیم و برای تعیین حکومت بر سر موضوع پاسخگو بودن قانون اساسی، بیشتر کار شود.

 

رسایی با بیان اینکه برای مدل حکومت کردن می توانیم از نهج البلاغه استفاده کنیم، گفت: کسانی که در چند سال اخیر حکومت در دستشان بود می توانستند بیشتر در دانشگاه ها کار کنند، اما نکردند.

 

عضو جبهه مشارکت گفت: با مرور به گذشته راهی را برای آینده می توانیم پیدا کنیم که با خطاهای کمتری مواجه شویم.

 

وی گفت: دولت نباید آرای فردی را محدود کند و باید حتی به مخالفان نیز آزادی عمل داده شود و در این رابطه در اجرای قانون اساسی باید از فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری استفاده کنیم.

 

در ادامه شکوهی گفت: نظامی که در آن انتخابات نباشد نمی تواند دموکراسی باشد باید قواعدی باشد که بتوان حاکمان را با آن سنجید.

 

این جریان شناس اصولگرا گفت: باید آزادی نقد قدرت وجود داشته باشد، اگر نتوان حاکمان را نقد کرد ادعای دموکراسی ما به نتیجه ای نمی رسد.

 

وی افزود: مخالف حداقل حقوقش باید رعایت شود؛ چرا که حق دو جانبه است.

 

شکوهی  افزود: حضرت علی(ع) در خطبه 216 فرموده اند: حق یک طرفه فقط برای خداست و کسانی که حق یک طرفه را برای خود قائلند ادعایی خدایی کرده اند.

 

جریان شناس اصولگرا ادامه داد: اگر حقی برای ما اتفاق نیفتد تکلیفی هم بر ما ایجاد نمی شود.

 

وی در ادامه افزود: در قانون اساسی ما بحثی به عنوان حقوق ملت آمده است و حق و تکلیف دو جانبه است؛ اما ما برای اینکه راحت تر به مخالفین خود انگ مخالفت بزنیم بدون اینکه ثابت کنیم جرمی را مرتکب شده اند آنها را مجرم سیاسی می دانیم.

 

شکوهی با اشاره به اینکه ما مجریم سیاسی نداریم همه علنی هستند، گفت: همه کسانی که در 34 سال گذشته متهم سیاسی بودند، متهم امنیتی نیز شدند و ما در این زمینه خلاف کردیم و باید از همه آنها عذرخواهی شود.

 

این جریان شناس اصولگرا در ادامه از روند برگزاری دادگاه تاج زاده و نبوی ابراز نارضایتی کرد و گفت: چرا برگزاری دادگاه ایشان به صورت علنی و به صورت هیئت منصفه نبوده و فقط با حضور یک قاضی انجام شده قطعاً قاضی نیز از قبل انتخاب شده است.

 

در ادامه این مناظره سلیمی نمین گفت: ما در صدر اسلام بیعت را هم از جانب زنان داشتیم و هم از جانب مردان؛ کسی نمی تواند حکومت را در دست بگیرد مگر آنکه آن را انتخاب کرده باشند و این حق انتخاب هم برای زنان است و هم برای مردان.

 

وی گفت: ما امروز در ارتباط با تدوین حقوق متقابل دچار کوتاهی هستیم، جریان هیات سیاسی در سه قوه در ارتباط با جرم سیاسی کوتاهی کردند.

 

این تحلیلگر سیاسی گفت: درست است که جرم های سیاسی با حضور هیئت منصفه محاکمه نشده اند؛ اما اگر بخواهیم صورت مسئله را پاک کنیم، این امری غلط است.

 

سلیمی نمین گفت: کسانی که برای تحریک جامعه عدول می کنند به جرم سیاسی مرتکب می شوند و کسانی که چنین جرمی مرتکب شده اند اگر دادگاهی با حضور هیئت منصفه برگزار شود شرایط بهتری محقق می شد و از حقوق آحاد جامعه بهتر می توانستیم، پاسداری کنیم.

 

وی افزود: کسانی که افراد را به کف خیابان ها کشاندند و با احساساتشان بازی کردند، آن خطا بود و ما نمی  توانیم از این خطاها چشم پوشی کنیم.

 

این تحلیلگر سیاسی گفت: ما در مدل حکومتی خود کوتاهی کردیم و نباید انتظار داشته باشیم که توانسته ایم همه موضوعات را با متون دینی خود منطبق و مسائل را حل کنیم.

 

سلیمی نمین گفت: باید جایگاه انقلاب اسلامی را در نظام های حاکم حفظ کنیم، حال که سعی می کنند فضای تنفسی را برای ما تنگ کنند برای این است که الگوی خاصی را می خواهیم ارائه دهیم و در این رابطه نیز گام های زیادی برداشته ایم.

 

وی ادامه داد: این فرهنگ در نظام سیاسی ما باید جا بیفتد که دولتمردان ما پاسخگوی نیازهای مردم هستند.

 

لازم به ذکر است، در ادامه این مناظره سوالاتی را دانشجویان در رابطه با فتنه 88 عنوان کردند که آقای سلیمی نمین پیشنهاد دادند جلسه ای جداگانه برگزار شود تا بتوانند به سوالات در خصوص فتنه پاسخ دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار