روانشناس و استاد دانشگاه با اشاره به اینکه ما باید 10 «هرگز» را در زندگی خود به کار ببندیم تا زندگی خوبی داشته باشیم گفت: این 10 هرگز ...
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، انوشه شب گذشته در نشست دانشجویی رو در رو که با حضور دانشجویان دانشگاه یزد در سالن هلال احمر یزد برگزار شد، با اشاره به میزان توجه انسان به خود گفت: بسیاری از ویژگی ها را باید برای خود بیابیم تا بتوانیم شاد زندگی کنیم.
وی با اشاره به اینکه ما باید 10 «هرگز» را در زندگی خود به کار ببندیم تا زندگی خوبی داشته باشیم، افزود: این 10 هرگز شامل این موارد است: هرگز در مورد موقعیتی که خود در آن نبوده اید، قضاوت نکنید، هرگز تحت کنترل و تاثیر پول، گذشته و مردم نباشید، هرگز خانواده و احساسات و صداقتتان را فدای چیزی نکنید، هرگز فرصت کم را با سرعت زیاد جبران نکنید، هرگز با مشت گره کرده نمی توان دست کسی را گرفت، هرگز با انگشت کثیف عیوب مردم را اشاره نکنید، هرگز با آدم های کوچک نمی توان کارهای بزرگ کرد، هرگز از رودخانه ای که خشک شده به خاطر گذشته اش سپاسگذاری نمی شود، هرگز در یک زمان دنبال دو خرگوش نکنید، هرگز از جلو به یک گاو و از عقب به الاغ و از هیچ سمتی به آدم احمق نزدیک نشو و بدان که نادان را از هر طرفی بنویسی نادان می شود.
این روانشناس تصریح کرد: آدرس موفقیت در زندگی بزرگراه توکل، بلوار آرامش خیابان صبوری، میدان عمل، مجتمع انگیزه، واحد پشتکار پلاک 20 ، منزل صداقت است و آدرس شکست نیز بزرگراه بدبینی، بلوار حقارت، خیابان توهم، میدان شعار، بن بست چکنم، مجتمع یاس طبقه زیر زمین منزل فلاکت است که سعی کنید آدرس موفقیت ار پیش بگیرید.
انوشه خاطرنشان کرد: ما در قرآن و نهج البلاغه بهترین و برترین پندها و اندرزها و نکات روانشانسی را داریم که با مراجعه به آنها می توان بهترین روانشناس را درس داد و هم اینکه از آن برای درمان بسیاری ازبیماری های روانی کمک گرفت.
وی افزود: اولین رمز موفقیت که قران نیز بر آن تاکید کرده، وحدت است و در این راستا انسانی که در درون خود به وحدت نرسیده است، هرگز با انسان های دیگر به وحدت نخواهد رسید.
این روانشناس ادامه داد: ما برای رسیدن به وحدت باید چهار صلح با طبیعت، با مردم، با خود و با خداوند را پشت سر بگذاریم که برای آن نیز بنا به قول امام علی(ع) چهار دیوار علاقه، عناد، عقیده و عادت را در هم فرو ریزیم تا بتوانیم به این چهار صلح برسیم.
انوشه گفت: در ادامه نیز برای فروریختن این چهار دیوار باید نادانی، ناتوانی، نگرانی و نیازمندی را در راس مبارزات خود قرار دهیم.
وی بیان کرد: برای رسیده به زندگی سالم پیش شرط های اساسی لازم است که غلبه بر خود به جای قضاوت بر دیگران، اولین مورد آن است و باید توجه داشت که ما خیلی فرصت قضاوت در مورد دیگران نداریم و عیب جویان نیز بیشترین گم کردگان راه هستند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: دومین پیش شرط و ویژگی آن که در قرآن نیز بارها به آن تاکید شده، صداقت و پرهیز از دروغگویی است؛ زیرا که دروغگویی ضربه مهلکی به وجود انسان می زند.
انوشه خاطرنشان کرد: ما برای هر بخش از بدن خود غذاهایی لازم داریم، مثلا پنج نیاز اساسی برای بدن، پروتئین، چربی، کربوهیدرات، ویتامین ها و املاح است؛ اما در این راستا روح انسان نیز به پنج غذای اعتقاد، اعتماد، عشق، اراده و هدف است و جالب اینجاست که بدانید هر کدام از غذای اولی بعدی را می سازد و تنها راه سد آنها نیز چاقی مفرط، بی خوابی، و افسردگی است.
وی افزود: هیچ انسانی حق افسردگی ندارد و باید شاد زیست؛ زیرا که پیامبر اکرم(ص) نیز می فرمایند شاد باشید و در شاد بودن دیگران نیز سهیم باشید و بدانید که اگر نمی توانید تمام دنیا را فرش کنید با به پا کردن کفش می توانید بسیاری از مشکلات را بکاهید و دید خود را نسبت به جهان اطراف مثبت کنید.
این روانشناس با اشاره به اهمیت توجه به دنیای اطراف و خوش بینی نسبت به زندگی گفت: بسیاری از رختخواب های راحتی هستند که خواب راحتی ندارند؛ چرا که همه چیز دست تو است و هر روز صبح را به دور از ناامیدی با زبانی شکرگو آغاز کنیم.
انوشه تصریح کرد: ما چهار نوع خانواده متلاشی، متزلزل، متعادل و متعالی داریم که هر کدام از انها دارای ویژگی هایی هستند و در این راستا اگر خانواده ای سه ضلع اقتصاد، اخلاق و دین و آموزش را به یک اندازه داشته باشد، حتما متعالی خواهد بود و در صورتی که یکی از این اضلاع نبود، خانواده متلاشی می شود و در هنگامی که هر کدام از دیگری متفاوت بود، خانوده متزلزل است.
وی تصریح کرد: در صورتی که انگشت مدیریت شما به اندازه دو میلیمتر جابه جا حرکت کند، بسیاری از انحرافات را در پیش خواهد داشت و امروز نیز در جامعه ما نداشتن یک قدم و دانسته های نادرست، هزار قدم ما را به انحراف می کشاند.
این روانشناس و استاد دانشگاه تصریح کرد: آنچه ما در جامعه خودمان از مدیریت و تربیت می دانیم، به مراتب خطرناک تر از آنچه نمیدانیم است.
انوشه خاطرنشان کرد: خداوند متعال سه امتحان نیت، میزان تلاش و صبر در برابر مصیبت ها و معصیت را در برابر ما قرار داده است که در بخش نیت، باید بدانیم که دست بالای دست بسیار است و در صورتی که نیت خراب شود، همه چیز را نیز در جهت آن خراب خواهیم دید.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت توکل افزود: توکل یعنی کار خدا را به خدا واگذار کنیم و ما نیز کار خود را انجام دهیم و توجه داشته باشیم که امروز اگر بیچارگی داریم به دلیل بی توکلی ما است و توهم نیز توکل را از بین خواهد برد.
این استاد دانشگاه گفت: ما نباید برای دعاهای خود پیله کنیم؛ زیرا که من معتقدم بسیاری از گرفتاری های امروز ما به دلیل پیله کردن به خدا در رابطه با استجابت دعا است و تاوان دعاهای اجابت شده خود را می دهیم.
انوشه گفت: وظیفه شما دانشجویان اعمال مدیریت، کنترل و سرکوب در جای خود است؛ چرا که بسیاری از فاجعه هایی که ما با آنها درگیر هستیم به دلیل عدم استفاده درست از این سه مولفه است و در صورتی که آنها را بشناسید و در جای خود استفاده کنید، حتما کارهای خود را به خوبی پیش خواهید برد.
چطور ميشه استاد انوشه رو دعوت کنم دانشگاهمون؟