مدیر مسئول نشریه دانشجویی سمر با بیان اینکه بودجه 99 درصد از نشریات دانشجویی به صورت شخصی تامین میشود گفت: به نظر میرسد ...
علی قجری در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه اولین مشکلی که در زمینه انتشار نشریات با آن روبرو میشویم بودجه است گفت: بحث مجوز و نظارت بر فضای نشر انتشار و توزیع از مشکلاتی است که در هر دانشگاهی بر اساس قانونهای وضع شده از محدودیتهایی برخوردار است.
وی ادامه داد: نشریه سمر به صورت مکتوب و الکترونیکی چاپ میشود و هر دو از کارایی خاص خود برخوردار است در طی سالهای مختلف که فعالیت خود را آغاز کردیم این مسئله از سوی مسئولین مطرح شده که نشریه به صورت مجازی یا مکتوب ارائه گردد قرار شد به هر دو صورت نشریه ارائه و بازخوردها را دریافت کنیم در نهایت هر دو نشریه مخاطبان خاص خود را دارند.
قجری در همین زمینه افزود: به عنوان مثال مخاطبین مکتوب نشریه راغب به استفاده از نشریه در فضای الکترونیکی نیستند چرا که اکثر مخاطبین نشریه الکترونیکی غالبا خارج از فضای دانشگاه بوده و یا ارتباطی کمتری با دانشگاه دارند حتی افرادی از شهرستان و یا استانهای دیگر جزو مخاطبین نشریه الکترونیکی سمر هستند البته این نشریه در دانشکده و تا حدالامکان در سایر دانشگاهها به صورت مکتوب توزیع میشود.
مسئول بسیج دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت: به نظر میرسد در حال حاضر با توجه به فضای کمی حاکم در بازار نشریات الکترونیکی جذابیت بیشتری دارد به این خاطر که طبیعتا برای جذابیتدهی در این نشریات دست تولیدکننده بازتر است به عبارت دیگر در فضای مکتوب اگر یک کار گرافیکی بسیار قوی صورت گیرد در صورتی که چاپ مرغوب نباشد طبیعتا کار دیده نخواهد شد این در حالی است که در فضای مجازی استفاده از این المانها هیچ گونه محدودیتی ندارد.
قجری ادامه داد:بالا رفتن هزینه چاپ و کاغذ برای کسانی که درفضای رسانهای دانشجویی فعال هستند تبدیل به یک مسئله جدی شده است به طوری که این قضیه باعث گردیده اکثر نشریات دانشجویی به سمت فضای الکترونیکی روی آورند و یا از حجم و تعداد نشریات مکتوب خود بکاهند البته ما هم به تبع این مسائل این صرفهجوییها را در اندازه، حجم و کمیت کارمان اعمال کردهایم.
مدیر مسئول نشریه علمی پژوهشی سمر با بیان اینکه در مرحله اول برای تامین بودجه معاونت فرهنگی دانشگاه مسئول است اظهار داشت: طبیعتا در مرحله اول معاونت فرهنگی دانشگاه وظیفه دارد به این مسائل رسیدگی کند اما از آنجایی که این معاونت یک سیستم کارآمد در حوزه بودجه و رسیدگی ندارد عملا به هیچ جایی نخواهد رسید.
قجری عنوان کرد: تقریبا 99 درصد از کسانی که در زمینه دانشجویی فعال هستند بودجه را به صورت شخصی تامین میکنند البته بخش بسیار کمی از بودجه نشریه ما از سوی دانشگاه تامین میشود اما چون نشریه ما یک نشریه تشکلی است در فضای تشکل هم مقداری بودجه در اختیار ما قرار میگیرد بخشهای دیگر کمکهایی است که از سوی نهادهای فرهنگی، مجموعههای دولتی مانند ارشاد، سازمانها و یا ارگانهای دیگر دریافت میشود البته همیشه از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری به فضای دانشجویی کمکهایی صورت گرفته اما در اصل بودجه دریافتی از سوی دانشگاه خواهد بود که البته بسیار ناچیز است از این رو در حال حاضربحث تامین بودجه اصلیترین مسئلهای است که نشریات دانشجویی با آن روبرو هستند.
وی در همین زمینه افزود: به عنوان مثال برای دریافت بودجه از یک سازمان باید وقت قابل توجهی را اختصاص به این داد که از یک سازمان به سازمان دیگر و به ارگانهای مختلف برای دریافت بودجه اقدام کنیم که شاید پس از یک مدت زمان طولانی بودجه ناچیزی دریافت شود و به عنوان مثال فقط بتوان با آن در حد یک یا دو نشریه مکتوب منتشر کرد.