حجت الاسلام والمسلمین علوی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» گفت: ائمه هدی(ع) چراغان هدایت راه بشر و الگوی بشری زندگی ما هستند، سیره و تقریر هر کدام از آنها برای ما همچون چراغ هدایتی است که می توانیم فرازمانی و فرامکانی از آنها بهره ببریم به عبارتی دیگر سیره زندگانی اهل بیت(ع) معطوف به زمان و مکان خاصی نیست چرا که آنها قانون قاموس هستی هستند.
وی ادامه داد: این بزرگواران زیباترین چهره های زندگی بشری و ارزش های حیات بشری را در احوالات حیاتشان به نمایش گذاشتند و از همه بالاتر تصویری است که امام حسین(ع) از زندگانی خود نشان دادند.
علوی در همین زمینه افزود: امام صادق(ع) فرموده اند مثل ما اهل بیت(ع) برای شما مردم همانند یک کشتی است که با سوار شدن بر آن شما از این ناملایمات و تلاطم های که در هستی است غرق نخواهید شد.
در بین ما تندروترین کشتی های که شما را به نتیجه می رساند کشتی نجات وجود زیبایی امام حسین(ع) است به عبارتی دیگر آموزه های که در زندگی امام حسین(ع) وجود دارد می تواند منتج به تربیت انسان مسئول و آزاد در مقابل قیود شیطانی زندگی بشر باشد.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: در واقع باید آمیزه های حیات بشری امام حسین(ع) را مانند مقاومت در برابر بلایا، پایداری بر ارزش ها و غیره را برای زندگی و حیات امروزی الگو قرار دهیم که در مقابل هیچ ظالمی سر تعظیم فرو نیاوریم همانطور که امام حسین(ع) بارها در طول زندگی شان حتی به قیمت جان شریف خود حاضر نشدند در مقابل ظلم سر تعظیم فرود بیاورند این امر می تواند برای تعالی انسان مفید باشد اگر انسان های با چنین ویژگی های تربیت نمائیم با تحقق مدینه فاضله انسانی فاصله چندانی نخواهیم داشت.
وی گفت: امام حسین(ع) از یک خواستگاه فطری درون ما برخوردار است درست است که امام حسین نماد بیرونی یا یک واقعه تاریخی در زمان محدود روز و ایام عاشورا است اما از آنجا که با فطرت آمیختگی دارد بعد از گذشت سالیان سال می بینیم که آتش واقعه عاشورا هنوز از حرارت نیافتاده است به طوری که امام صادق(ع) در این زمینه می فرماید از قتل حسین(ع) داستان وجود نازنین سیدالشهداء یک آتش و گرمای برپا شده که به سردی نمی گراید و آن چیزی که باعث سردنشدن آن می شود فطرت انسان ها و خصلت های فطری انسان است به همین خاطر امام حسین(ع) در زندگی ما همیشه جاودان است.
حجت الاسلام علوی گفت: نمی توانیم به صورت قطعی بگوییم سبک زندگی امام حسین(ع) را صددرصد رعایت کرده ایم یا خیر در واقع معتقدم باید قشر جوان و دانشجو را به سمت سبک زندگی امام حسین(ع) حرکت و سوق دهیم.
به عبارت دیگر هر چه قدر بتوانیم گوشه گوشه های زندگانی حسینی را به خوبی نمایش دهیم نسل جوان و دانشجو نسبت به آن کشش قلبی و درونی داشته و به سمت آن هدایت می شوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) از مظاهر خوبی ها در عالم است و از طرفی دانشجو به خوبی ها میل فطری دارد بنابراین فقط کافی است هادیان سیاسی و دینی ما تصویر امام حسین(ع) را درست و واضح به نمایش بگذارند و چه خوب است که ما سالم و بدون عیب مروج تصویری از سبک زندگی امام حسین(ع) باشیم و فکر می کنم همین کفایت کند.