به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، کرسی آزاد اندیشی با موضوع «سیاست خارچه چگونه باشد» شب گذشته در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار شد.
امیر حسین اکبرپور، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشجوی موافق سیاست خارجه امروز دولت در این کرسی آزاد اندیشی گفت: سیاست خارجی یک جاده دو طرفه هست و ما باید به دنبال آن باشیم که در قبال امتیازاتی که می گیریم امتیازی از دست ندهیم.
وی ادامه داد: در فضای دیپلماسی هیچ وقت دوست و دشمن همیشگی وجود ندارد و مثلا ما مدتی با عراق دشمنی و جنگ داشتیم اما الان با این کشور رابطه ای حسنه داریم؛ اما امروز بعد از 34 سال از عمر انقلاب، استکبار ستیزی جای خود را به آمریکا ستیزی داده است.
سجاد رضایی، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز و دانشجوی منتقد سیاست خارجه امروز دولت در این کرسی بیان کرد: در کرسی آزاد اندیشی ما نباید به دنبال برد و باخت باشیم و این کرسی ها مسابقات هیجان انگیز نیست؛ اما ما باید به دنبال نتیجه و خروجی مفید از این کرسی ها در فضای علمی و منطقی باشیم.
وی افزود: ما نمی توانیم با کشوری مثل آمریکا بدون ملاحظه عمل کنیم و باید به این سوالات پاسخ دهیم که چرا آمریکا خواستار مذاکره با ایران است؟ چرا تحریم ها علیه ایران کشاندن ما پشت میز مذاکره است؟ آمریکا از این مذاکرات چه می خواهد؟
محسن فروردین، عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشجوی موافق سیاست خارجه امروز دولت نیز در این کرسی گفت: سیاست خارجه باید بر اساس عزت، مصلحت و حکمت باشد و مصلحت یعنی نگاه کنیم ببینیم رابطه با یک کشور چه زمان به نفع منافع ملی ما و چه زمانی به ضرر ماست.
وی تصریح کرد:سیاست خارجه ما باید بر این مبنا و اساس پیاده شود و عزت ایران در برابر همه کشور های دنیا باید حفظ شود.
مجتبی رئیسی، مسئول بسیج دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد شیراز و نماینده منتقد سیاست خارجه دولت نیز گفت: بنده نماینده دولت فعلی، قبلی و ماقبل قبلی نیستم و به عنوان یک دانشجو از برنامه های آنها دفاع و نقد می کنم.
وی ادامه داد: ما هیچ گاه چهره رئیس جمهور را به کاریکاتور تبدیل نمی کنیم، هیچ گاه به رئیس جمهور توهین نمی کنیم، هیچ گاه چهره رئیس جمهور را به مسخره نمی گیریم و به فرموده رهبر معظم انقلاب از رئیس جمهور دفاع و حمایت می کنیم.
رئیسی افزود: تعریف نخبگان جامعه از انقلاب اسلامی با تعریف امام از انقلاب اسلامی متفاوت است و همین باعث شده است که در برخی برهه های زمانی باعث اشتباه در حرکت ها و رفتار ها شود.
اکبرپور، دانشجوی موافق سیاست خارجه امروز دولت در این کرسی گفت: در سیاست خارجی در برخی زمان ها به جای اینکه منافع ملی را اساس قرار دهیم، ایدئولوژی های خود و حزب خود را قرار داده ایم که این طرز کار ها جواب نمی دهد و امروز یک عده افراطیون در کشور هستند که می خواهند سیاست خارجه دولت قبل که بر اساس ایدئولوژی حزبی بود را ادامه دهند.
وی ادامه داد: همیشه و مذاکره و رابطه با هر کشوری نشانه دوستی نیست و باید در این مذاکرات و رابطه ها امتیازی را گرفت که در مقابل امتیازی که می دهیم چند ده برابر ارزش داشته باشد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: همان طور که مقام معظم رهبری گفتند: به این مذاکرات خوشبین نیستند و برای ما ضرری ندارد و ما می توانیم روی پای خودمان بایستم، چرا برخی دوستان از رابطه نگرانند؟
رضایی، دانشجوی منتقد گفت: آمریکا به دلیل موج ضد استکباری و ضد آمریکایی که در جهان راه افتاده است بسیار در هراس است و به دنبال این است که جلوی این موج را بگیرد.
وی ادامه داد: اینکه دولت ها و ملت ها جسارت ایستادگی مقابل آمریکا را به خود داده اند برای آمریکا بسیار سخت و او می خواهد از این برای جلوگیری ا این موج استفاه کند.
دانشجوی موافق افزود: اندیشکده های آمریکایی برگ برنده مقابله با این موج ضد آمریکایی را در رابطه با ایران دیده اند و با این حرکت می خواهند در رسانه ها به دنبال این باشند که ایران با این همه سابقه کوتاه آمد و فشار ها و تحریم ها موثر بوده است.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز گفت: اینکه بعد از مذاکرات تلفنی سردمداران آمریکایی صحبت های ضد ایرانی می کنند نشان می دهد که آمریکا هنوز همان آمریکاست و هیچ تغییری ایجاد نشده است که بخواهیم بگوییم آمریکا تغییر کرده و به دنبال مذاکره باشیم.
فروردین، دانشجوی موافق گفت: انقلابی گری و انقلابی بودن با لج بازی فرق می کند و کسی انقلابی تر است که با عقل و هوشمند تر باشد.
وی ادامه داد: مذاکره محل معامله است و مطمئنا مذاکره میدانی برای تحقق حقوق ایران است و چرا عده ای فکر می کنند که مذاکره کردن یعنی باختن؟ رابطه با آمریکا به معنای تسلیم شدن و انتخاب ایدئولوژی این کشور نیست.
رئیسی، دانشجوی منتقد نیز در این کرسی گفت: جنبش دانشجویی باید خودش تحلیل کند و نباید به جناح های مختلف وصل باشد.
وی ادامه داد: وقتی انقلاب پیروز شد، مردم به دنبال اهداف بالاتری بودند که با نامگذاری تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به انقلاب دوم، طراز انقلاب را بالا بردند و اهداف متعالی تری را ترسیم کردند.
دانشجوی منتقد سیاست خارجی دولت افزود: بعد از اینکه روحانی رای آوردند 13 نماینده کنگره آمریکا در نامه ای به اوباما خواستار رابطه با ایران می شوند و روزنامه های اصلاح طلب صبح روز بعد تیتر اول آنها همین نامه می شود اما سه روز بعد که تحریم های سنگین و به قول آمریکا یی ها فلج کننده دیگر با 400 نفر در کنگره تصویب می شود صدای روزنامه های اصلاح طلب در نمی آید؟
رئیسی گفت: دوستان تحکیم وحدت که تسخیر سفارت آمریکا را به خود منتصب می کنند آیا قضایای چند سال پیش دفتر تحکیم وحدت را فراموش کردند که خود دوستان بودند که اعتراف کردند با ضد انقلاب در تماس بودند؟
وی افزود: توهین های مکرر دولتمردان آمریکایی به مردم ایران در این مدت نشان دهنده این است که آمریکا تغییری نکرده و متاسفانه هیچ گونه اظهارنظر و اعتراضی از سوی وزارت خارجه ما به این توهین ها نشان داده نشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد شیراز خاطرنشان کرد: مرگ بر استکبار جهانی ما همان مرگ بر نظام سرمایه داری هست، مرگ بر نظام یک درصدی در مقابل 99 درصدی است، مرگ بر امپریالیسم جهانی است، مرگ بر حکومت ظالم بر مظلوم است و همان شعار مرگ بر آمریکاست.