به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز (چهارشنبه) با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی توضیحاتی را در خصوص لایحه اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی در زمینه پست و مخابرات به نمایندگان ارائه کرد و ضمن موافقت با کلیات این لایحه، گفت: شرکت مخابرات با همه مشکلاتی که از قبل از انقلاب به آن رسیده بود، در این چند سال توانسته مشکلات را حل کند و ما در واگذاری تلفن ثابت و زیرساختها به روز و موفق شدهایم.
وی ادامه داد: ما تا سال 86 این مجوز را داشتیم تا بتوانیم حق امتیاز خدمات مخابراتی را به عنوان درآمد اختصاصی وزارتخانه قرار دهیم و 2173 میلیارد تومان نیز سرمایهگذاری کردیم و زیرساختهای کشور به حد خوبی از آمادگی رسید، اما با واگذاری مخابرات این مجوز و مصوبه مجلس هم واگذار شد و ما سیر نزولی طی کردیم. به طوری که در سال گذشته تنها توانستیم 141 میلیارد تومان سرمایهگذاری کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین تصریح کرد: در دنیای امروز ICT هم برای کشورهای در حال توسعه و هم برای کشورهای توسعه یافته شاخص محسوب میشود و اگر قرار است که ما دولت الکترونیک داشته باشیم، باید زیرساختهای خود را در زمینه فناوری اطلاعات بالا ببریم.
واعظی افزود: ما نباید از دولت الکترونیک و فرصتهایی که این دولت میتواند برای کشور حاصل کند، غافل شویم و برای رسیدن به دولت اکلترونیک نیز باید زیرساختها فراهم شود. البته کل درآمدی که با تصویب این لایحه به وزارتخانه تعلق میگیرد، 2800 میلیارد تومان است که باید صرف زیرساختهای وزارت ارتباطات شود.
وی تاکید کرد: وزارت ارتباطات بنای تصدیگری ندارد و ما فقط میخواهیم زیرساختها را فراهم کنیم، چرا که اگر زیرساختها فراهم نشوند، بخش دولتی نیز نمیتواند اقدامی انجام دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد از عقبافتادگیهای موجود در بخش مخابراتی و دولت الکترونیک نسبت به برنامه پنجم، گفت: ما به دنبال این هستیم که عقبافتادگی موجود را حل کنیم؛ در 2 سال و 7 ماهی که از قانون برنامه پنجم میگذرد، تنها 14 درصد تکالیف این قانون در زمینه پست و مخابراتی را انجام دادهایم و در 2 سال و 5 ماه باقیمانده باید 86 درصد مابقی را به انجام برسانیم که اگر زیرساختها فراهم نشود، دستیابی به این موضوع بسیار سخت و غیرممکن است.
واعظی خاطرنشان کرد: طبق قانون برنامه ما باید رتبه دوم منطقه را داشته باشیم که اکنون در رتبه پانزدهم از بین 22 کشور منطقه هستیم. همچنین از لحاظ دولت الکترونیک در جهان رتبه 100 و در منطقه رتبه شانزدهم را داریم. بنابراین باید با کمک مجلس بتوانیم حق امتیاز و سهم دولت در زمینه پست و مخابرات که حدود 2800 میلیاردتومان در سال میشود را به وزارت ارتباطات اختصاص دهیم تا صرف زیرساختها شود.