به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، مناظره «رابطه با آمریکا آری یا نه» روز گذشته با حضور عمران علیزاده، عضو هیات علمی گروه جغرافیای سیاسی ژئوپلتیک دانشگاه آزاد رشت و سیدمهدی مرادی، عضو هیات علمی علوم سیاسی و روابط بینالملل به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد رشت برگزار شد.
علیزاده با اشاره به فرارسیدن ایام محرم گفت: عاشورا دارای عبرتهای زیادی در طول تاریخ است و هر بار با مطالعه عاشورا عبرت ها و درس های زیادی بدست خواهیم آورد.
وی با بیان اینکه تمام کشورها در نظام بینالمللی نیاز به برقراری رابطه با یکدیگر دارند، گفت: در خصوص رابطه با ایران و آمریکا چگونگی و میزان ارتباط مهم است.
عضو هیات علمی گروه جغرافیای سیاسی ژئوپلتیک دانشگاه آزاد رشت تصریح کرد: در خصوص رابطه با ایران و آمریکا و یا رابطه با هر کشور باید سطح قدرت دو کشور را سنجید.
علیزاده با اشاره به اینکه آمریکا در این روابط منافع ملی خود را در نظر می گیرد، گفت: ایران یک قدرت تاثیرگذار در منطقه ژئوپلتیک غرب آسیا و خلیج فارس است؛ اما آمریکا ایران را به عنوان قدرت تاثیرگذار در منطقه نمی شناسد.
وی با بیان اینکه امروز دنیا در حال گذر از یک دنیای تک قطبی به چند قطبی است، بیان داشت: آمریکا در روابط بینالمللی خود منافع ملی را اولویت قرار داده است و منافع دیگران را لگدمال می کند.
عضو هیات علمی گروه جغرافیای سیاسی ژئوپلتیک دانشگاه آزاد رشت جاسوسی کردن را یکی از ویژگیهای آمریکا خواند و گفت: تحریمهای امروز دنباله تحریمهای 35 سال گذشته آمریکا علیه ایران به دلیل حمایت امام راحل از حرکت دانشجویان در تسخیر لانه جاسوسی در کشور است.
علیزاده شعار مرگ بر آمریکا را یکی از سیاستهای اساسی دانست و تصریح کرد: مرگ بر آمریکا یکی از نمادهای استکبارستیزی است.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که آمریکا دست از استکبارستیزی بر ندارد شعار مرگ بر آمریکا همچنان ادامه دارد.
در ادامه سید مهدی مرادی، عضو هیات علمی علوم سیاسی و روابط بینالملل با بیان اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی و آمدن امام خمینی(ره) سیاست های ما مبتنی بر ارزش های انقلاب اسلامی و قانون اساسی قرار گرفت، گفت: در سیاست بینالملل ساختارهایی حاکم است که کشورها باید از قواعد آن پیروی کنند.
وی سه موضوع توزیع قدرت، منطق نظام و بررسی ویژگی واحدهای بازیگر را از جمله قواعد ساختارهای سیاست بینالملل دانست و تصریح کرد: 35 سال قطع رابطه با آمریکا باعث شد که دیوار بی اعتمادی بزرگی ایجاد شود و پایه های بی اعتمادی اصول سیاست های خارجی ایران است.
عضو هیات علمی علوم سیاسی و روابط بینالمللی گفت: وجود نظام دو قطبی در جهان موجب شده بود کشورها به دو بلوک شرق و غرب تقسیم شوند و امروز این نظم ثبات سیطره قدرت نام دارد.
مرادی افزود: هر کشوری که از این سیطره تبعیت نکند باید هزینهاش را پرداخت کند که ایران در گذشته و حال هرگز از این قانون تبعیت نکرده است.
وی گفت: ایران به لحاظ فرهنگی، جغرافیایی و اقتصادی به طور ذاتی یک کشور بینالمللی است؛ چراکه ویژگیهای منحصر بهفردی در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و جغرافیایی دارد.
عضو هیات علمی علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آزاد رشت تصریح کرد: ایران با 15 کشور همسایه است و با این کشورها به غیر از بحث اسلام ویژگی فرهنگی مشترکی ندارد.
مرادی گفت: بخش زیادی از این مشکلات اقتصادی به دلیل نبود مدیریت درست است.
وی با بیان اینکه باید به دنبال مدیریت درست روابط بود، بیان داشت: امروز نیاز کشور است که برای برطرف شدن مشکلات ارتباطات بینالمللی خود را قویتر کند.
عضو هیات علمی علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آزاد رشت خاطرنشان کرد: 35 سال است که ایران با آمریکا قطع ارتباط کرده و مشکل اصلی ایران و آمریکا بر سر مسئله ارزشها است و جمع کردن تضادها در کنار یکدیگر سخت است.
لازم به ذکر است، ادامه جلسه به صورت پرسش و پاسخ پایان یافت.