به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» معصومه ریاحی امروز در همایش «کارم آرزوست» در دانشکده علوم اداری دانشگاه فردوسی بیان داشت: عوامل جدی به نرخ افزایش شروع به کار و کسب موثر میباشد و مجموعه عواملی که برای جامعه نیز مشمولیت دارد، یکسری عوامل فرهنگی، جغرافیایی، اجتماعی، مالی و اقتصادی نیز میباشند.
وی با اشاره به کشورهایی نظیر چین که در دنیای کار و بحث اشتغال کمترین مشکلات را دارند بیان کرد: علت عدم وجود نرخ بالای بیکاری در این کشور ها این است که مردم به شدت از فرهنگ کفیسیوسی پیروی می کنند و نیز معتقدند کار کردن مساوی است با زندگی کردن.
دبیر سابق کمیته بانوان ادامه داد: والدین فعال در عرصه ی تجارت افرادی هستند که فرزندان آنها هم در سنین رشد وارد بازار کار میشوند.
ریاحی خاطرنشان کرد: اگر ما تابع فرهنگ رقابت سالم و مدیریت زمان یعنی از دست ندادن زمان که شرط ورود به فعالیت پر تکاپو و پر نشاط به کار و کارآفرینی است و همچنین آموزش لازم در حرفهای مشخص را فرا گرفته باشیم و به کار با چشم حقارت ننگریم، به انضمام تمامی این مسائل نو آوری و کارآفرینی موثر به وجود خواهد آمد.
وی با اشاره به اینکه عالی ترین مدارس و دانشگاههای دنیا در بحث جذب محصل، به موثر بودن افراد در بخش های غیر دولتی در جامعه خود به ویژه در حوزه ی کار آفرینی توجه می کنند گفت: زیباترین کار آفرین پیامبر (ص) بوده اند ، در حالیکه ایشان هدایت دولت انسانی و انجام رسالت پیامبری و همچنین مبلغ دین بودند، در کنار تمامی این امور به بحث کار و تلاش و تعاون و خلق فرصت ها میپرداختند.
وی افزود: در سراسر دنیا تمام افرادی که به وجود آورنده ی کار هستند عموما از خانوادههایی با سطح پایین طبقات اجتماعی میباشند و هم اکنون زنان و جوانان نقش عمده ای را در بحث بازار خرد کشورهایی نظیر چین و مالزی دارند.
ریاحی خاطر نشان کرد: موضوع اخلاق در کارآفرینی اولین عاملی است که مانع پیشرفت در این عرصه میباشد؛ اخلاق کارآفرینی چه در تعامل با خود چه در تعامل با دیگران جدی ترین مقوله در بحث کارآفرینی است.
وی با اشاره به آمار بدست آمده و بررسی کارشناسان در امر اشتغال گفت: طبق این آمار 60 درصد بنگاه های اقتصادی با ظرفیت کمتر از 35 درصد مشغول به فعالیت میباشند؛ وظیفه ی حاکمیت در ایجاد شرایط کارآفرینی، سیاست گذاری و تنظیم امور اقتصادی متمایل با شرایط است.