آخرین اخبار:
کد خبر:۲۷۳۸۵۰

کشاورزی، نقطه‌ای قابل اتکا برای اقتصاد کشور

تولیدات کشاورزی به جهت وابستگی حداقلی به نهاده‌های وارداتی، در شرایط تحریمی نسبت به صنعت آسیب‌پذیری کمتری دارد و می‌تواند به کمک اقتصاد کشور بیاید.
کشاورزی، نقطه‌ای قابل اتکا برای اقتصاد کشور

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، کشاورزی در اقتصاد کشور چندان که باید مورد توجه قرار نگرفته است. این بخش باید پیشاهنگ برنامه‌های توسعه اقتصادی کشور باشد، چرا که نقش اساسی در امنیت غذایی دارد و در شرایط تحریم می‌تواند به عنوان کلیدی‌ترین بخش در عبور اقتصاد از شرایط دشوار، راهگشا باشد.

 

اخیراً رشد ارزش افزوده بخش‌های مختلف اقتصاد کشور در نه ماهه سال 1391 توسط بانک مرکزی منتشر شده است. این گزارش رشد کل اقتصاد را 5٫4- درصد بیان کرده است. از این رو اقتصاد در سال گذشته با رشد منفی مواجه شده است. از این رو باعث کاهش اشتغال و رشد قیمت‌ها در سال گذشته بوده است.

 

نکته قابل‌توجه در این گزارش، رشد مثبت بخش کشاورزی بوده است. در این سال کشاورزی 5٫8 درصد رشد مثبت داشته، درحالی‌که بخش‌های نفت، صنایع و معادن و خدمات با 36٫5-، 11٫3- و 0٫4- درصد، دارای رشد منفی بوده‌اند.

 

 

از این رو تنها بخش کشاورزی است که توانسته نقش خود را در اقتصاد خوداتکا به درستی ایفا نماید. در واقع این بخش در شرایط سخت تحریمی توانسته است رشد مثبتی را تجربه کند و این نشان از ضریب آسیب‌پذیری حداقلی این بخش دارد. علت این مهم را می‌توان در خوداتکا بودن بخش کشاورزی دانست. فعالیت در این بخش به علت اینکه وابسته به امکانات و توانمندی در داخل کشور است، در شرایط تحریمی آسیب نمی‌بیند و می‌تواند به کمک اقتصاد کشور آمده و درصدی از زیان‌ها را جبران نماید.

 

با توجه به موارد فوق، نقش کشاورزی در اقتصاد نیاز به باز تعریف دارد و بایستی در تدوین سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی توجه ویژه به آن مبذول داشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار