معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت: اگر تکریمهای نمادین به تکریمهای نهادین تبدیل نشود در قالب شعار باقی خواهد ماند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سیدعباس صالحی در آیین تجلیل از خادمان نشر کشور که صبح امروز در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد، با بیان اینکه دو واقعه مهم در حوزه کتاب در کشورمان وجود دارد، گفت: نمایشگاه کتاب که هر ساله در اردیبهشت ماه و هفته کتاب که در آبان برگزار میشود را می توان دو واقعه مهم کشور در حوزه کتاب دانست؛ این مراسم در واقع مراسم آغازین هفته کتاب است که برای تکریم علامه طباطبایی برگزار میشود.
وی ادامه داد: این مراسم افتتاحیه بیست و یکمین دوره هفته کتاب به شمار می رود که با تقدیر از خادمان نشر آغاز به کار کرد؛ پدیدآورندگان کتاب که همان تدوینکنندگان کتاب به شمار میروند، حلقه مهمی در گسترش و توزیع اندیشه و فکر هستند.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با بیان اینکه خادمان نشر با تلاش خود بار این حوزه را به دوش میکشند، اظهار داشت: خادمان نشر همان دانشمندان کتاب هستند که با تولید اندیشه و کتاب برای تولید فکر تازه فرصتسازی میکنند.
صالحی با بیان اینکه تکریم دانشمندان و عالمان به دو گونه انجام میشود، گفت: تکریمهای نمادین یکی از انواع تکریم دانشمندان و عالمان به شمار میرود؛ این تکریم در واقع قالب و جنبه نمادی دارد و برای گسترش دانش انجام میگیرد؛ نکوداشتها، بزرگداشتها و اهدای جوایز به دانشمندان را میتوان از جمله تکریمهای نمادین به حساب آورد.
وی افزود: کارهایی که در حوزه تکریم نمادین انجام میگیرد در واقع نشان دهنده تقدیر جامعه علمی از دانشمندان است؛ در واقع تکریمهای نمادین بسیار ارزشمند است؛ چرا که این مسئله را نشان میدهد که یک جامعه به طلایهداران تمدنساز خود احترام میگذارد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد اظهار داشت: اگر تکریم های نمادین به تکریمهای نهادین منجر نشود در قالب شعار باقی میماند؛ باید تکریمها از مسیر تکریم نمادین به تکریمهای نهادین برسد؛ البته تکریمهای نهادین علم و دانش مبحث جداگانهای است.
صالحی با بیان اینکه کارهای دیگری وجود دارد که تکریم دانش و دانشمند را نهادینه میکند، گفت: این کارها نشاندهنده این مسئله است که دانش و دانشمند چه سهمی را در جامعه دارد؛ کرامت نکوداشت عالمان به این است که آنها امکان بروز و ظهور افکار علمی خود را داشته باشند و این گونه نباشد که دانشمند احساس کند برای گسترش افکارش منع فیزیکی یا منع درونی وجود دارد؛ چرا که کرامت دانشمند به کرامت دانش است.
وی گفت: مسئله دوم این است که باید مناسبات قدرت و دانش درست تعریف شود و قدرت و نظام مدیریت سیاسی به نوعی حرکت کند که جامعه، به جامعه دانشمحور تبدیل شود.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد اظهار داشت: موضوعی در ادبیات ما وجود دارد مبنی بر اینکه مسئولانی که خود به دیدار دانشمندان میروند بهترین مدیران هستند و این نشاندهنده این مسئله است که اگر مدیری به دیدار دانشمندان برود بخشی از سلسله تکریم علم را انجام داده است؛ به این ترتیب ارتقای مدیر و مدیریت در کشور باید دانشمحور باشد.
صالحی بیان داشت: احترام گذاشتن به سلایق و نگرشهای گوناگون در بخش علمی از دیگر موضوعاتی است که در تکریمهای نمادین وجود دارد؛ قطعاً نمی توان انتظار داشت که دانشمندان دانشمحور باشند، ولی تنها عدهای از آنها امکان بروز و ظهور پیدا کنند.
وی خاطرنشان کرد: امید میرود که جمهوری اسلامی ایران که با محور ولایت، حکمت و دانش شکل گرفته، بتواند مسیر کرامتهای نمادین را به سمت کرامت های نهادین سوق دهد و در دولت جدید صفحهای ایجاد شود تا حرکتهای نمادین به سمت حرکتهای نهادین پیش برود.