آخرین اخبار:
کد خبر:۲۷۴۷۸۲
جنتی در جمع خبرنگاران:

سیاست‌های دولت جدید با دولت گذشته کاملاً متفاوت است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره وضعیت تعلیق نشر چشمه گفت: چون سیاست‌های دولت جدید با دولت قبلی کاملاً متفاوت است ما جلوی ابلاغ این نوع احکام را گرفته‌ایم و این ناشر هم‌اکنون در حال فعالیت است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی جنتی در آیین تجلیل از خادمان نشر کشور که صبح امروز در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه کار کنیم تا کتاب در سبد خانوار قرار بگیرد و مسئله کتابخوانی در حد شعار باقی نماند، گفت: در این راستا هم باید فرهنگ کتابخوانی را ترویج کنیم تا افراد نوعی تشنگی برای علم‌آ‌موزی داشته باشند و هم باید مقدماتی را فراهم کنیم تا کتاب ارزان در اختیار آحاد جامعه قرار گیرد؛ اگر این دو مهم اتفاق بیفتد آن وقت کتاب به جمع خانواده‌ها اضافه خواهد شد.
 
وزیر ارشاد درباره آخرین تصمیمات گرفته شده در حوزه پرداخت یارانه به نشریات و مطبوعات افزود: در این حوزه یکسری ضوابطی را نمایندگان مطبوعات و مدیران مسئول مطبوعات کشور تدوین کرده‌اند که مورد پذیرش عامه این قشر نیز قرار گرفته است؛ این ضوابط ایجاب می‌کند تا براساس کیفیت مطبوعات، نوع کاغذ مورد استفاده قرار گرفته و نوع کار تولیدی، یارانه به مطبوعات تعلق ‌گیرد؛ منظور از نوع کار تولیدی این است که مطبوعات خبر را خودشان تولید کرده و یا از منبع دیگری استفاده می‌کنند.
 
وی در همین زمینه افزود: قطعاً بودجه‌ای که از سوی دولت به یارانه مطبوعات اختصاص داده می‌شود براساس ضوابطی که مطرح کردم میان مطبوعات توزیع می‌شود؛ همچنین برای شفاف‌سازی، این ضوابط را در سایت معاونت مطبوعاتی ارشاد قرار داده‌ایم؛ علاوه بر آن میزان یارانه اختصاص داده شده را نیز بر روی خروجی این سایت می‌گذاریم تا آنچه به مطبوعات پرداخت می شود براساس ضوابط صورت گیرد نه روابط.
 
جنتی برای اولویت این وزارتخانه در حمایت از فعالان حوزه نشر اظهار داشت: در مراسم تجلیل از خادمان هم عنوان کردم که ما باید مشکلات ناشران را در زمینه تامین کاغذ، تامین تجهیزات چاپ و نشر، لیتوگرافی و صحافی برطرف کنیم؛ قطعاً استفاده از صندوق توسعه ملی کشور برای تامین ارز مورد نیاز ناشران می‌تواند کمک بسیار خوبی به این قشر باشد.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین زمینه اضافه کرد: امیدوارم با گشایش‌هایی که در آینده نزدیک در وضعیت ارزی کشور ایجاد می‌شود بتوانیم بخشی از مشکلات ناشران را در کوتاه مدت حل کنیم، اما در دراز مدت باید به این سمت برویم که کارخانجات تولید کاغذ را در کشور تاسیس کنیم؛ طبیعتاً با راه‌اندازی کارخانجات کاغذ،‌ کاغذ هم به مقدار زیاد و هم ارزان در اختیار افراد قرار می‌گیرد.
 
وی درباره مشکل توزیع ناشران شهرستانی نیز ادامه داد: هنوز این مسئله را به طور کارشناسانه بررسی نکرده‌ام، اما آنچه به ذهنم می‌رسد این است که ما باید شرکت‌هایی که کار توزیع کتاب را در کشور انجام می‌دهند، تقویت کنیم؛ البته مشکل توزیع در مطبوعات هم وجود دارد و اگر این شرکت‌ها بتوانند به عنوان توزیع‌کننده سراسری در کشور عمل کنند، افرادی که کتاب چاپ می‌کنند می‌توانند آثار خود را در اختیار این شرکت‌ها قرار داده تا آنها کتاب‌هایشان را در سراسر کشور توزیع کنند.
 
جنتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رسیدگی به پرونده ناشران لغو مجوز و تعلیق شده در چه وضعتی است، ادامه داد: یکی از اقدامات در دست انجام بررسی وضعیت ناشرانی است که در گذشته پروانه فعالیت‌شان لغو شده و یا از ورود آنها به نمایشگاه کتاب ممانعت به عمل آمده است؛ ما در حال بررسی وضعیت آنها هستیم و گمان می‌کنم قریب به اتفاق این ناشران در نمایشگاه کتاب آینده حضور داشته باشند.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین زمینه افزود: ناشرانی که پرونده فعالیت آنها لغو شده است نیز اگر مشکل اساسی‌ای نداشته باشند می‌توانند به کار خود ادامه دهند.
 
وی درباره وضعیت نشر چشمه اظهار داشت: این نشر اصلاً تعلیق نشده بود که الان بخواهد فعالیتش را از سر بگیرد؛ بلکه در هیئت بدوی و تجدیدنظری که در حوزه کتاب در دولت دهم وجود داشت تصمیماتی را برای این نشر گرفته بودند؛ چون سیاست‌های دولت جدید با دولت قبلی کاملاً متفاوت است ما جلوی ابلاغ این نوع احکام را گرفته‌ایم و این ناشر هم‌اکنون در حال فعالیت است.
 
جنتی با بیان اینکه تمام موارد گفته شده جزو خبرهای خوب هفته کتاب است، گفت: قانون کپی‌ رایت الان در داخل کشور اعتبار دارد و ما نیز پیگیر لایحه ارسال شده به مجلس درباره این قانون هستیم.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره کتب توقیف شده اظهار داشت: طبیعتا این آثار توسط افراد باسوادی که در حوزه کتاب هستند، مجدداً خوانده می‌شود و با اصلاحاتی در بعضی از بخش‌ها، چاپ و روانه بازار نشر می‌گردد.
 
وی در همین زمینه افزود: البته ممکن است رمان هایی وجود داشته باشد که اصلاً قابلیت چاپ ندارند؛ چرا که داستانی که از سوی نویسنده‌ای نوشته می‌شود را نمی‌توان با حذف جمله، بخش یا فصلی آماده چاپ کرد؛ اگر چنین اتفاقی در رمان بیفتد کل داستان از بین می‌رود.
 
جنتی خاطرنشان کرد: آثاری وجود دارد که اخلاق را در جامعه خدشه‌دار می‌کند و طبیعتاً چنین آثاری اجازه چاپ ندارد، ولی برخی آثار علوم انسانی، سیاسی و فرهنگی را می‌توان با حذف برخی واژه‌ها،‌ جملات یا پاراگراف آنها را به چاپ رساند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار