به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی جنتی در آیین تقدیر از خادمان علمی و فنی نشر کشور و افتتاحیه هفته کتاب که امروز در وزارت ارشاد برگزار شد، گفت: بر این باورم که تقدیر از خادمان فنی و علمی نشر کشور تنها پاسداشت گروهی از نخبگان برگزیده نیست، بلکه در حقیقت تمجید و نکوداشت قلم و جایگاه دانش و آگاهی است تا آنجا که قرآن کریم به قلم قسم یاد می کند.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شریعت اسلام از همان لحظه ای رسمیت یافت که خداوند متعال به خاتم پیامبران فرمود: «بخوان!.» از همان هنگام بود که «خواندن» تقدس یافت و ناشران و اهالی قلم، خادمان علم و قلم در چنین حوزه مقدسی فعالیت می کنند.
وی گفت: کند و کاوی کوتاه در لا به لای فراز و فرودهای تاریخ درخشان اسلام، این حقیقت تابناک را مینمایاند که جاذبه شورانگیز کتاب ـ این معجزه بیبدیل اسلام ـ و اهمیت دانش اندوزی و فرهنگ کتابخوانی از همان نخستین دهههای بالندگی نهاد اسلام چنان گسترهای یافت که برکات آن تا سدههایی طولانی ادامه داشت.
جنتی با بیان اینکه نمیتوان در هفته کتاب تنها از اهمیت کتاب و کتابخوانی گفت، ولی از کوشندگان حوزه نشر، این آفرینشگران بیادعای عرصه فرهنگ مکتوب سخنی به میان نیاورد، گفت: این افراد با تلاشهای سترگشان در رشد و بالندگی فرهنگ و تمدن پر افتخار ایران زمین سهمی بسزا دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: مروری بر برنامههای اقتصادی و اجتماعی اجرا شده در ایران نیم قرن گذشته نشان میدهد که توسعه علمی کشور به عنوان بخشی از توسعه عمومی، اقتصادی و اجتماعی کشور مورد توجه قرار گرفته است، بویژه که از دهه 1380 خورشیدی به بعد با تصویب اسناد بالادستی علم و فناوری کشور، توجه به توسعه علم و فناوری نمود آشکارتری یافته است.
به گفته وی در سند چشم انداز 20 ساله کشور به علم و فناوری توجه ویژه ای شده است، به گونه ای که توسعه کشور در افق 1404 مسلزم دستیابی ایران به جایگاه اول تولید علم در منطقه خاورمیانه است.
جنتی گفت: در دو دهه گذشته، گسترش آموزش عالی، مراکز پژوهشی و مراکز انتشار اطلاعات و به دنبال آن افزایش چشمگیر تعداد دانشجویان کشور موجب شد تا جهش قابل توجهی در تولیدات علمی کشور ایجاد شود.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی دیگر دستگاههای اجرایی موظف شدهاند تا بودجه کافی برای انجام پژوهشهای پایه و کاربردی اختصاص دهند.
وی افزود: نتیجه این تحولات در مشارکت علمی ایران به گونهای متجلی شد که علاوه بر گسترش نشریات علمی و پژوهشی کشور و افزایش چشمگیر عناوین کتابهای منتشره، میزان حضور آثار ایرانی در مجلات و سمینارهای علمی و بین المللی نیز رشد بی سابقه ای پیدا کرد.
جنتی یادآور شد: ایران سومین کشور پرشتاب علمی از نظر میزان افزایش سالانه تولیدات علمی بوده و در سال 2012 میلادی با مجموع 36 هزار مقاله نمایه شده، رتبه هفدهم تولید علم را در میان کشورهای جهان داشته است.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اگر آمارهای نشر کتاب در کشور به این میزان اضافه شود متوجه خواهیم شد که در سه دهه گذشته وضع تولید علم در ایران جایگاه ممتازی به خود اختصاص داده است.