گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با خبرهای مختلفی همراه بود، خبر اول اینکه:
فیلمبرداری مستند «فاکتور صوری» به پایان رسید
سیدمهدی کرباسی مستندسازدرباره مراحل تولید مستند «فاکتور صوری» گفت: نسخه اولیه این مستند آماده شده و در حال اضافه کردن چند تصویر به این کار هستیم و میشود گفت که سیر مستندی کار آماده شده است.
وی درباره موضوع این مستند توضیح داد: موضع اصلی این مستند بحث بانکداری اسلامی است و در واقع میخواهیم بگوییم که در ساحت قانون و اجرا با بانکهایمان قانونی و شرعی کار میکنند و اینکه بانکهای ما چه میزان قانون بانکداری بدون ربا را اجرا میکنند.
کرباسی عنوان کرد: در این مستند به سوژههای زیادی پرداخته شده و قانون مد نظر در خصوص بانکها را محک میزند و در انتهای کار هم به مباحث آکادمیک و عمدهتری پرداخته میشود و به علت بیان ساده این مستند سئوالات مردم درباره روش کاری بانکها را پاسخ میدهد.
این مستندساز با اشاره به راویمحور بودن مستند افزود: راوی در این مستند به شهرهای مختلف کشور از جمله تهران، بابل و قم سفر میکند و برای یافتن پاسخ سوالهای خود، از نظر کارشناسان مختلفی همچون دکتر سیدعباس موسویان عضو شورای فقهی بانک مرکزی، دکتر محمدحسین حسینزاده بحرینی نماینده مجلس و عضو کمیسیون اقتصادی، دکتر ایرج توتونچیان استاد دانشگاه الزهرا(س)، دکتر ژولین پلیسیه (یاسین علی) دکترای اقتصاد اسلامی دانشگاه تولوز فرانسه و دکتر سبحانی استاد دانشگاه استفاده میکند.
کرباسی تاکید کرد: فیلمبرداری «فاکتور صوری» به پایان رسیده و این مستند اواخر آذر ماه به صورت نسخه نهایی آماده پخش میشود.
ارسال بیش از 1000 اثر به جشنواره عمار/امکان تمدید مهلت ارسال
مسئول دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار از ارسال بیش از هزار اثر به این جشنواره خبر داد و گفت: درخواستهای مکرری برای تمدید به جشنواره رسیده که در پی درخواست هنرمندان و کارگردانان، دبیرخانه در حال بررسی این امکان است.
حامد بامروتنژاد مسئول دبیرخانه دائمی جشنواره فیلم عمار امروز و در آخرین روز ثبتنام و ارسال آثار به جشنواره مردمی فیلم عمار از امکان تمدید این مهلت خبر داد.
وی در این باره گفت: پس از پایان تعطیلات منتهی به عاشورای حسینی و از ابتدای هفته جاری نزدیک به 270 اثر ثبتنام کردهاند و درخواستهای مکرری برای تمدید به جشنواره رسیده که در پی درخواست هنرمندان و کارگردانان دبیرخانه، در حال بررسی این امکان است.
بامروتنژاد با اشاره به پایان مهلت ثبتنام و ارسال آثار درباره میزان آثار رسیده به جشنواره نیز گفت: تا امروز صبح 846 اثر در بخش مسابقه اصلی جشنواره شرکت کردهاند که این آثار شامل فیلمهای داستانی (کوتاه و بلند)، مستند (کوتاه و بلند)، انیمیشن، کلیپ، فیلمنامه، برنامه تلویزیونی، مقاله و نقدهای سینمایی است که در این بین 146 اثر از 846 اثر ثبت شده فیلمنامه و مقالات سینمایی است.
وی افزود: همچنین در بخش اقلام تبلیغی که شامل تیزر، پوستر و عکس آثار مربوط به چهار دوره جشنواره مردمی فیلم عمار است، 90 اثر رسیده و در بخش «فیلمما» که مربوط به فیلمسازان مبتدی بوده و شامل مضامینی چون «شهید ما»، «مسجد ما»، «مدرسه ما»، «محله ما»، «نمازجمعه ما»، «13 آبان ما» و «اکران مردمی ما» است 72 اثر ثبت نام کردهاند.
بازگشت شورای صنفی به خانه سینما نیازمند زمان است
فرهاد توحیدی بازگشت شورای صنفی نمایش به خانه سینما را امکانپذیر اما نیازمند زمان میداند.
فرهاد توحیدی در واکنش به حواشی اخیر انتقال شورای صنفی نمایش به خانه سینما در این زمینه را به آینده موکول کرد اما در جمله ای کوتاه گفت: بازگشت شورای صنفی نمایش به خانه سینما اتفاق میافتد اما نیازمند زمان است.
وی افزود: همان کسانی که فکر نمی کردند خانه سینما باز شود اما باز شد ، می بینند که شورای صنفی هم به خانه سینما باز می گردد.
بنابراین گزارش در چند وقت اخیر صحبت های زیادی مبنی بر بازگشت شورای صنفی به خانه سینما به گوش میرسد که ضیاء هاشمی رئیس شورا آن را تکذیب کرد و عملی شدن آن را امکان ناپذیر دانست اما فرهاد توحیدی زمان را تعیینکننده و عدم بازگشت شورا را غیرممکن میداند .
شورای صنفی هیچ ارتباطی به خانه سینما ندارد/ ضرورتی برای تغییر روند جلسات نمیبینیم
رئیس شورای صنفی نمایش گفت: اصولا شورای صنفی نمایش هیچ ارتباطی به خانه سینما ندارد و فقط محلی صنفی برای گردهمایی اصناف است.
سیدضیاء هاشمی مبنی بر شنیدههایی حاکی از انتقال شورای صنفی به خانه سینما گفت: اصولا شورای صنفی نمایش هیچ ارتباطی به خانه سینما ندارد خانه سینما محلی صنفی برای گردهمایی اصناف است و شورای نمایش به تهیه کننده و پخش کنندهها اختصاص دارد.
وی افزود: این دخالت آنقدر بی لزوم و بی معنی است که اگر بخواهند این کار را بکنند از طریق مراجع قانونی هم به راحتی قابل پیگیری است زیرا طبق قوانین، خانه سینما هیچ حق دخل و تصرف و اعمال نظری درباره اکران ندارد و تنها بند قانونی این است که آنها باید نمایندگانی در شورای پروانه ساخت داشته باشند و از آن مرحله به بعد نقشی در این چرخه ندارند.
وی تاکید کرد:این کارها فقط به تنش و ایجاد اختلاف بین سینماگران دامن می زند و باعث تفرقه و چند دستگی بیشتر می شود زیرا مثلا اگر قرار باشد شورای صنفی نمایش به خانه سینما برود ما با آنها همکاری نخواهیم کرد.
هاشمی در پاسخ به این سوال که چرا در یک برهه زمانی جلسات شورا به خانه سینما انتقال داده شده بود گفت: ما در آن زمان به دلیل اختلافات داخلی خودمان فقط لوکیشن جلسات را به خانه سینما انتقال دادیم که خداروشکر الان دیگر اختلافی بینمان نیست و ضرورتی برای تغییر روند جلسات نمیبینیم.
جبرائیل فیلم «زیباتر از زندگی» را پخش میکند
فیلم سینمائی «زیباتر از زندگی» ساخته انسیه شاهحسینی توسط موسسه جبرائیل فیلم اکران میشود.
سیدعلی فخارزاده در مدیرپخش جبرئیل فیلم با اشاره به مطلب فوق گفت: فیلم «زیباتر از زندگی» در خصوص رشادتهای سردار رشید اسلام شهید سید حسین علم الهدی و حماسه شهدای گرانقدر هویزه ست. مدیرپخش جبرئیل فیلم ادامه داد: این فیلم به گوشههائی از رشادت این فرزند دلیر ایران و همرزمان شهیدش میپردازد که به زودی توسط موسسه جبرائیل فیلم در سراسر کشور اکران خواهد شد.
فخارزاده در خاتمه اظهار داشت:از هم اکنون جهت اکران های اختصاصی ، همراه با حضور کارگردان و عوامل فیلم در تمامی دانشگاهها و ارگانها و مجموعههای مختلف آمادگی کامل را دارد . به همین منظور علاقه مندان به اکران این اثر میتوانند همه روزه با شماره 88847898 – 88837252 تماس حاصل نمایند.
براساس این گزارش، فیلم «زیباتر از زندگی» به تهیه کنندگی سید سعید سیدزاده و بازی حامد کمیلی ، محمود پاک نیت و . . . در زمره آثار ارزشمند دفاع مقدس است
«خط ویژه» با 7 بازیگر چهره کلید خورد/ تدوین همزمان برای رسیدن به فجر
فیلم سینمایی «خط ویژه» به کارگردانی مصطفی کیایی و تهیهکنندگی مسعود جعفریجوزانی با حضور 7 بازیگر چهره در فضای شهری کلید خورد.
مصطفی کیایی بعد از اثر موفق «ضدگلوله» ، فیلمبرداری «خط ویژه» را با بازیگرانی از جمله هانیه توسلی . میترا حجار، پریناز ایزدیار، مصطفی زمانی، میلاد کی مرام، هومن سیدی و سام قریبیان طی چند روز گذشته آغاز کرده است.
داستان «خط ویژه» درباره پول زیادی است که به دست چند جوان می افتد و داستانی شهری و اجتماعی دارد و تمامی سکانس های این فیلم در تهران فیلمبرداری خواهد شد.
«خط ویژه» از تدوین همزمان با فیلم برداری توسط نیما جعفری جوزانی بهره می برد تا بتواند در سی و دومین جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کند.
بنابراین گزارش این دومین فیلم بلند سینمایی مصطفی کیایی بعد از «ضد گلوله» است. فیلمی که دو سال قبل اکران عمومی شد و توانست در تهران و شهرستانها بیش از یک میلیارد تومان فروش کند.او قبل از «خط ویژه» قصد داشت فیلم «آقازاده ها» را بسازد که وزارت ارشاد برای آن مجوز ساخت صادر نکرد
6 فیلم از شورای صدور پروانه فیلمسازی، پروانه ساخت دریافت کردند
شورای صدور پروانه فیلمسازی 35 میلیمتری در جلسه 29 آبان خود که با حضور همه اعضاء در محل معاونت آثار سینمایی و سمعی و بصری برگزار شد، برای 6 فیلم پروانه ساخت صادر کرد.
فیلمهای«کارواجار» به تهیهکنندگی تقی علیقلی زاده و به کارگردانی آناهیدآباد، «دایره داوود»به تهیهکنندگی فرشته مهدی زاده وبه کارگردانی سیامک کاشف آذر، « آرایش غلیظ»به تهیه کنندگی سعید سعدی و سعید ملکان و به کارگردانی حمید نعمت الله،«راحله » به تهیه کنندگی جمال شورجه و به کارگردانی حسن نجفی،«سرو زیر آب»به تهیه کنندگی سید حامد حسینی و به کارگردانی محمد علی باشه آهنگر و «آدم باش» به تهیه کنندگی و کارگردانی مجید جوانمرد از شورای صدور پروانه فیلمسازی، پروانه ساخت دریافت کردند.
هیئت انتخاب بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر کار بازبینی آثار را آغاز کرد
علی مصفا، ناصر عنصری،حسین معززی نیا، احمد امینی و منصور ضابطیان اعضای هیأت انتخاب بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر امسال را تشکیل میدهند.
علی مصفا، ناصر عنصری، حسین معززی نیا، احمد امینی و منصور ضابطیان اعضای هیات انتخاب بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر امسال را تشکیل می دهند. این افراد کار ارزیابی و انتخاب آثار رسیده در این بخش را اغاز کرده و قرار است از بین فیلمهای ارسال شده از جهان، آثار برگزیده را انتخاب کنند.
بخش سینمای بین الملل شامل دو بخش رقابتی جام جهان نما و سینمای سعادت و بخش غیر رقابتی نمایش های ویژه است.
اعضای هیات انتخاب بخش بین الملل سی و دومین جشنواره فیلم فجر از چهره های شناخته شده سینما هستند. علی مصفا به عنوان کارگردان، دستیار کارگردان، نویسنده ، بازیگر و تهیه کننده از سال 1370 وارد سینما شده است. بازی در فیلم های پری، لیلا، پارتی و سریال کیف انگلیسی در کارنامه سینمایی علی مصفا به چشم می خورد. وی همچنین در سال 1382 اولین فیلم بلند سینمایی خود به نام "زنی در دوردست" را کارگردانی کرده است.
ناصر عنصری از دیگر اعضا هیات انتخاب بخش بین الملل فیلم فجر است. وی از سال 1358 به عنوان گوینده وارد صدا و سیما شده است و از آن زمان تا کنون در حوزه های مختلف سینما فعالیت کرده است. تهیه و تولید فیلم های مستند تلویزیونی، همکاری در شورای فرهنگی فارابی، عضویت در شورای بازبینی فیلم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضویت در هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر بخشی از کارنامه سینمایی ناصر عنصری است .
وی همچنین در فیلم های اقلیما و یک تکه نان به عنوان تهیه کننده حضور داشته است.
30 آبان ؛آخرین مهلت تحویل فرمهای حضور در بخش «سینمای ایران»
متقاضیان شرکت در بخش «سینمای ایران» سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر این جشنواره تا 30 آبان سال جاری فرصت دارند فرم شرکت در جشنواره را تحویل دهند. بازبینی فیلم های بخش فیلم اول و سودای سیمرغ سینمای ایران از اول آذر شروع و تا پایان این ماه ادامه خواهد داشت.
«حراج» به نیمه رسید
شهابی کارگردان فیلم تحسینشده «روز روشن» برای حضور در جشنواره «ماردل پلاتا» عازم آرژانتین میشود و فیلمبرداری «حراج» را در نیمه متوقف میکند.
حسین شهابی کارگردان فیلم سینمایی «حراج» عنوان کرد: 50درصد مراحل فیلم برداری را پشت سر گذاشتیم و نماهای خارجی را تمام کردیم.
وی ادامه داد: بعد از بازگشت از آرژانتین ادامه فیلم برداری را در لوکیشن خانه ویلایی در تهران از سر میگیریم و با توجه به تدوین همزمان به احتمال خیلی قوی در جشنواره امسال حضور خواهیم داشت.
بنابر این گزارش «روز روشن» به کارگردانی حسین شهابی که به جشنواره بینالمللی «ماردل پلاتا» کشور آرژانتین راه یافته بود. در دو بخش بهترن فیلم و بهترین کارگردانی کاندید دریافت جایزه شده است.
در این جشنواره بینالمللی 5 فیلم کاندید دریافت آستور طلایی بهترین فیلم هستند و که نام فیلمسینمای «روز روشن» از سینمای ایران در بین این نامزدها دیده میشود. همچنین این کارگردان کاندیدای دریافت آستور نقرهای بهترین کارگردانی در این جشنواره شده است.
فیلم سینمایی «روز روشن» در سه نوبت نمایش در روزهای 28 و 29 آبان و با حضور حسین شهابی به نمایش درخواهد آمد.
این فیلم برای اولین بار در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد که مورد استقبال گسترده منتقدان و مخاطبان قرار گرفت.