به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا سعیدآبادی در برنامه نشست تخصصی جایگاه کتاب ایران و نقش یونسکو که امروز در کمیسیون ملی یونسکو برگزار شد، با بیان اینکه در حال حاضر 114 میلیارد دلار در جهان هزینه خرید کتاب میشود که در این حیطه شش کشور آمریکا، چین، ژاپن، فرانسه و انگلیس به ترتیب قرار دارند، گفت: ما در یونسکو تنها نقش ارتباطی داریم و در این حیطه نمیتوانیم نقش اجرایی داشته باشیم. همچنین در ایجاد همافزایی فعال هستیم و میتوانیم برای نمود بیشتر فعالیتها و دستاوردهای ایران تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه فرهنگ و تمدنسازبودن کتاب و هر آنچه که در حوزه یادگیری و آموزش میگنجد از جمله اهمیتهای حوزه کتاب است، ادامه داد: در این حیطه اقتصاد صنعت نشر و چرخه تولید کتاب از دیگر نکات مهم است و اگر بخواهیم در حوزه بینالمللی نیز مورد توجه قرار بگیریم باید بیش از پیش با توجه به ظرفیتهای موجود به این موضوع بپردازیم.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو با بیان اینکه بر نمیتوان بدون در نظر گرفتن مسئله کپیرایت در جهان کاری کرد، اظهار داشت: در واقع بدون کپیرایت و مسئله مالکیت مؤلفان، خلاقیتی تحقق نمییابد و بنابراین خلاقیت بدون کپیرایت ممکن نیست. در موضوع کتاب باید همه موارد و نکات موجود از جمله تولید، توزیع و امکانات موجود با هم پرداخت و این زنجیره را یکسان هدایت و حمایت کرد.
سعیدآبادی در همین زمینه اضافه کرد: در حقیقت میتوان به سیستم توزیع توجه داشت اما نسبت به کپیرایت بیتوجه بود. امروز کتاب و صنعت نشر کاری اساسی، ملی و بینالمللی است که مباحث تمدنسازبودن را دربر میگیرد و برای ما درآمد و پرستیژ همراه دارد.
وی با بیان اینکه ضروری است که از دریچه کتاب با تعالیم و دیدگاههای دیگران آشنا شویم، افزود: در واقع باید توجهای ویژه به ترجمه آثار ایرانی فراهم آورد تا جایگاه مناسبی را در این حوزه کسب کنیم؛ در حقیقت صنعت نشر و کتاب در سطح ملی و جهانی نیازمند بازی بزرگی است و برای ورود به این بازی بزرگ نیازمند تمهیدات و حمایتهای ویژه در این حوزه هستیم.