به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» علی جنتی در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه کتاب یاد یار مهربان که عصر امروز در باغ کتاب برگزار شد با بیان اینکه پیروزی اخیر ایران در عرصه جهانی را تبریک میگویم گفت: بعد از گذشت ده سال جریانسازی تبیلغاتی علیه ایران جامعه جهانی پذیرفت که برخورداری از غنیسازی و فعالیتهای هستهای حق مسلم کشور ماست؛ با این حال این اولین گامی است که برداشته شده و ما راه زیادی را پیش رو داریم.
وی با اشاره به اهمیت نظام جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: نظام ما یک نظام فرهنگی است؛ امروزه دنیای پیرامون ما به صورت یک دهکده کوچک جهانی در آمده به طوری که همه ملتها درآن با هم گفتوگو کرده و فرهنگ خود را منتقل می کند از این رو فرهنگ ملی، بومی و ارزشهای دینی ملت ما دراین دهکده جهانی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وزیر ارشاد اظهار داشت: امروزه با آسیبهای فراوانی در عرصه فرهنگ مواجهیم و با توجه به فناوریهای نوین تأثیر این آسیبها در فرهنگ بیشتر میشود و آنچه که مسلم است این است که برای مقابله با تهاجم فرهنگی راهی جز ایجاد مصونیت در جامعه نداریم.
جنتی افزود: ما باید آسیبهای موجود عرصه فرهنگ را از درون خانواده شناسایی کنیم و علاوه بر آن مقابله با این آسیبها را باید به عهده مدارس کشور بگذاریم.
وی با اشاره به نقش کتاب و کتابخوانی گفت: مربیان و معلمان در ارتقای فرهنگ و ایجاد مصونیت جامعه در مقابل تهاجمهای فرهنگی نقش بیبدیلی را بهعهده دارند؛ مقام معظم رهبری نیز بارها بر این مهم تأکید داشتند که مدارس باید به کانونهای برای توسعه کتاب و کتابخوانی در جامعه تبدیل شود از این رو وزارت ارشاد بهعنوان یک دستگاه حاکمیتی وظیفه حفاظت و سالمسازی محیط فرهنگی را برعهده دارد.
وی با بیان اینکه باید نسبت به انتشار کتابهای موثر و متناسب با فرهنگ دینی مان نظارت انجام گیرد ادامه داد: با این حال این مسئله از وظایف دستگاههای فرهنگی کشور کم نمیکند و همه ما در مقابل فرهنگ مسئولیم.
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی افزود: وزارت ارشاد با کمک شهرداری و سازمان فرهنگی هنری شهرداری وظیفه خود عمل میکند؛ طبیعتا سازمان فرهنگی هنری شهرداری نقش بایستهای را در حوزه فرهنگ انجام میدهند که از جمله آن میتوان به برنامه یاد یار مهربان اشاره کرد.
جنتی گفت: طبیعتا برگزار کنندگان نمایشگاه یاد یار مهربان که با حضور 450 ناشر برپا میشود نقش انکارناپذیری در توسعه فرهنگ کتاب وکتابخوانی در جامعه و به ویژه در مدارس و مساجد کشور برپا میکند.
وی گفت: البته باید در انتخاب کتابها دقت شود چرا که کتابها باید متناسب با شرایط کودکان و نوجوانان انتخاب شود همچنین دقت در محتوای کتابها باید بهگونه باشد که کتابهای انتخاب شده متناسب با ارزشهای دینی جامعهمان باشد.
وی با بیان اینکه با وجود نقش موثر فرهنگ مکتوب به ویژه کتاب در جامعه، نباید از کتابهای که در حوزه مجازی قابل استفاده هستند غفلت کنیم اظهار داشت: چرا که امروزه ما در فضای مجازی با توجه امکاناتی که داریم، میتوانیم از کتابهای دیجتالی هم استفاده کنیم.
جنتی افزود: وزارت ارشاد با تمام توان در خدمت وزارت آموزش و پرورش و شهرداری تا با همکاری آنها بتوانیم به اهداف خود برسیم.