به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بیرجند درباره توافق ایران و کشورهای 1+5
بیانیه ای صادر کرد.
در این بیانیه آمده است: پس از فراز و فرودهای طولانی در مذاکرات هستهای طی سالهای گذشته که با مقاومت مردم و مسئولان همراه بود و با حضور تیم جدید و حمایتهای رهبری توافقنامهای با 1+5 حاصل شد. خارج از تمام زحمات و تلاش هایی که توسط تیم مذاکرهکننده این روزها متحمل شد و گذشته از آنچه آقای رئیسجمهور در نامه خود به مقام معظم رهبری مرقوم کرد، باید به خود سند و اصل توافق رجوع کرد و دید که چه داده ایم و چه بدست آوردهایم.
این بیانیه می افزاید: مهمترین خطوط قرمز ما در مذاکرات، پذیرفته شدن حق غنیسازی ایران در خاک ایران و خارج نشدن مواد غنی شده از ایران بود که تیم مذاکرهکننده توانست بدون عدول از این خطوط قرمز، کار را تا حدی جلو برد و در مقابل توانست مانع از تحریمهای جدید و نیز موجبات کم شدن مقداری از تحریمهای ظالمانه را فراهم آورد که در خور تقدیر و تشکر است؛ اما در کنار همین دستاورد چند نکته وجود دارد که نباید از آن غفلت کرد.
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بیرجند در ادامه بیانیه با تاکید بر اینکه 1+5 نمیتواند ایران را از حقوق هستهای محروم کند، آورده است: از مهمترین خطوط قرمز ما حق غنیسازی در جمهوری اسلامی ایران است که به موجب معاهده NPT این حق برای جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده؛ اما متاسفانه توسط طرف آمریکایی در یک بیصداقتی تمام، با عدم پایبندی به توافقنامه، در این حق مسلم ملت ما تشکیک کرده و جواب حسن نیت ملت ایران و نمایندگان آنها را اینگونه بیادبانه میدهند. شاید بهتر بود تیم مذاکرهکننده بندی را که در آن به صراحت حق هستهای ملت ایران را به رسمیت بشناسند در توافقنامه جای می دادند تا راه را برای بی صداقتی و بهانهجویی آمریکاییها میبستند و البته انتظار میرود این امر در توافقنامه نهایی به صراحت ذکر شود.
این بیانیه با اشاره به اینکه خط قرمز ما خارج شدن مواد غنی شده از خاک سرزمین جمهوری اسلامی ایران بود و هست، تصریح میکند: اما طرف غربی بحث اصلی اش در این مرحله مواد غنی شده تا سقف 20درصد بود. در توافق جدید ما اورانیوم غنی شده 20درصد را از بین خواهیم برد و این یعنی بدون آنکه موادی از کشور ما خارج شود آنها را از بین می بریم و این یعنی عملا خط قرمز را بیآنکه رد کرده باشیم بی مفهوم نموده ایم؛ چرا که با از بین رفتن مواد 20درصد، اساساً طرف غربی در خواست خروج موادی را نخواهد کرد.؛ بنابراین لازم است طرفین توافقنامه بعد از شفاف سازی صادقانه جمهوری اسلامی ایران، در توافقات بعدی خود، حق گسترش فعایت های صلحآمیز هستهای و غنیسازی با درصدهای بالاتر از 5 درصد که برای استفاده صلحآمیز در بخش های پزشکی ضروری است را نیز برای جمهوری اسلامی ایران قائل باشند.
این بیانیه می افزاید: هرچند که در توافقنامه حق فروش نفت و مبادلات بانکی که اصلی ترین تحریمهای علیه ایران است حتی به صورت موقت لغو نشده است؛ اما شرایطی برای ترمیم ساختار های اقتصادی کشور ایجاد شده است و از دکتر روحانی انتظار می رود تا از این فرصت استفاده کند و به تقویت درونی بخش های اقتصادی بپردازد و با تکیه بر استعداد های درونی، گام های موثری را در جهت قطع وابستگی کامل اقتصاد ایران به نفت ایجاد کنند و دست غربی ها را برای اعمال تحریم و فشار به مردم و دولت کوتاه کنند.
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بیرجند در ادامه بیانیه با اشاره به اینکه این توافق کوتاه مدت نوشته شده است و یقیناً طرف غربی در دور بعدی مذاکرات تقاضاهای جدیدی خواهد کرد، می افزاید: با توجه به تعهدات و شفاف سازی حداکثری که طرف ایرانی پذیرفته است، در مذاکرات آتی از 1+5 انتظار می رود تا حسن نیت خود را نشان دهد و در کوتاه ترین زمان ممکن کلیه تحریمهای اساسی از جمله فروش نفت و حق مبادلات بانکی را لغو کند و به صلحآمیز بودن فعالیت های ایران اقرار و از غرضورزیهای سیاسی خودداری کند.