کد خبر:۲۷۸۴۹۶
فواد ایزدی در جمع دانشجویان:

با این توافقنامه حالا باید بگوییم اگر شما بخواهید غنی سازی حق مسلم ماست!

کارشناس مسائل سیاسی گفت: ما در توافقنامه ژنو قبول کرده‌ایم تعلیق غنی سازی به طور مشترک صورت گیرد؛ بنابراین قبلا می‌گفتیم ...

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فواد ایزدی عصر امروز در نشست «مذاکرات ژنو» در جمع دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد به مشکلات موجود در توافق نامه هسته‌ای ژنو اشاره کرد و گفت: با اینکه هدف مذاکرات برداشتن تحریم‌ها از جانب غربی‌ها بوده است؛ اما امتیازاتی که ایران در این توافق نامه داده محل بحث است.


وی به مهمترین پاراگراف متن توافقنامه اشاره کرد و بیان داشت: در این پاراگراف آمده به طور همه جانبه تحریم‌های هسته‌ای برداشته می‌شود؛ اما این به این معناست که تنها تحریم‌های هسته‌ای برداشته می‌شود و آنها که غیر هسته‌ای است باقی خواهد ماند.


این استاد دانشگاه افزود: این مسئله در نظر اول خوب است؛ زیرا تحریم‌های ملی، چند جانبه و تحریم‌های سازمان ملل برداشته می‌شود؛ اما مشکل این است که تنها تعهدات این ارگان‌ها نسبت به تحریم‌های هسته‌ای برداشته خواهد شد.


ایزدی از متن ترجمه شده وزارت خارجه ایراد گرفت و گفت: در این متن دو کلمه هسته‌ای در ترجمه نیامده است که در مقایسه آن با اصل متن توافقنامه هسته‌ای متوجه می‌شویم، منظور غرب تنها تحریم‌های هسته‌ای بوده است.


وی خاطرنشان کرد: تحریم‌هایی که برای کشور و مردم مشکلات زیادی ایجاد کرده، تحریم‌هایی هستند که به قوت خود باقی است.


این کارشناس مسائل سیاسی هدف غرب را عقب نشینی در حوزه هسته‌ای، تروریسم و حقوق بشر عنوان کرد و بیان داشت: آنها می‌خواهند در این حوزه‌ها جمهوری اسلامی ایران حضور نداشته باشد و این به معنای عدم حضور در جریانات سوریه، لبنان و تطبیق سیستم سیاسی ما با آنهاست.


ایزدی خاطرنشان کرد: آنچه که ما آن را امضا کرده‌ایم، تعهدی برای طرف مقابل ایجاد نمی‌کند که اصل تحریم‌ها را بردارد.


وی مشکل دوم توافقنامه را بحث مشروط شدن غنی سازی ایران در حوزه هسته‌ای عنوان کرد و بیان داشت: ما در این توافقنامه قبول کرده‌ایم تعلیق غنی سازی به طور مشترک صورت گیرد و طرفین موافق آن باشند.


استاد گروه آمریکاشناسی دانشگاه تهران افزود: اگر بخواهیم ساده بگوییم به این شکل است که قبلا می‌گفتیم غنی سازی حق مسلم ماست؛ اما حالا باید بگوییم اگر شما بخواهید غنی سازی حق مسلم ماست.


ایزدی به نکات مثبت توافقنامه اشاره کرد و افزود: این توافقنامه جایگاه ایران را در دیپلماسی در جهان بالا برد.


وی نگاه کشورهای آمریکایی به ایران را به خاطر تبلیغات غرب دارای چالش دانست و افزود: 80 تا 90 درصد مردم آمریکا دیدگاه مثبتی نسبت به ایران ندارند.


ایزدی در ادامه به شرایط  حال حاضر اسرائیل در جهان پرداخت و گفت: اسرائیلی ها تلاش کردند ایران را منزوی کنند؛ اما در نهایت این خود آنها بودند که منزوی شدند و در این زمینه با آمریکا مشکلاتی پیدا کردند.


این استاد دانشگاه نکته مثبت دیگر در توافقنامه ژنو را نداشتن تحریم‌های هسته‌ای در شش ماه آینده بیان کرد و افزود: نباید نگاه سیاه و سفید به این قضیه داشته باشیم و باید با دید کاملا منطقی به این موضوع نگاه کنیم، نقد منصفانه ایرادی ندارد؛ اما طرف مقابل هم باید بداند بسیاری از مردم ایران متوجه قضایا به صورت روشن هستند.


ایزدی به تشریح نقاط ضعف توافقنامه پرداخت و گفت: تحریم‌های اصلی که همان تحریم‌های نفتی و بانکی هستند، توسط سنا تصویب شده و این یعنی اینکه آمریکا در این زمینه نمی‌تواند کاری انجام دهد.


وی ادامه داد: در شرایطی که سنا صد درصد به تحریم‌ها رای موافق داده، اکنون لازم است این رای به 49 درصد آرای موافق برسد تا تحریم‌های ایران برداشته شود و این کار سختی است آن هم در شرایطی که کنگره آمریکا تحت نظر صهیونیستها اداره می‌شود.


این استاد آمریکا شناسی در ادامه دلیل عدم خوش بینی رهبر معظم انقلاب را همین مسئله دانست و گفت: این قضیه باید تغییر کند؛ زیرا با توافق با 1+5 نمی‌توان به چیزی دست یافت.


وی در پاسخ به دانشجویی در خصوص فروش نفت خام ایران گفت: آنها گفته اند درشش ماه پیش رو تحریم‌ها را بیشتر نمی‌کنیم این یعنی غالب تحریم‌ها هنوز پا برجاست.


وی گفت: آنها اجازه داده‌اند مشتریان نفتی قدیم ایران و نه جدید نفت کشور را خریداری کنند که سقف تعیین شده برای این فروش چهار میلیارد دلار تعیین شده است.


ایزدی بیان داشت: به نظر می‌رسد انعطاف غرب با تیم مذاکره کمتر شده است؛ وقتی رئیس جمهور ایران سه روز قبل از سفر می‌گوید خزانه ما خالی است، این مشخصا به نفع آنهاست به طوری که اگر طرف مقابل احساس کند ما به آنها نیاز داریم موضوع را جدی تر می‌گیرد.


این استاد دانشگاه با انتقاد از برخی مسئولان و نظریه پردازان هسته‌ای گفت: اینکه برخی می‌گویند ما غنی سازی را داریم و تحریم‌ها را بر خواهیم داشت، باید بدانند با این توافقنامه بیان این صحبت‌ها امکانپذیر نیست.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
اميدباقري
-
۱۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۵
نقد جالبي بود در اين باره البته اگر اين نقد بصورت مناظره باشه خيلي بهتر هست براي اينکه حقايق اصلي روشن خواهد شد الان با وجود ضد و نقيض هاي زياد روبرو هستيم که اين باعث چند گانگي نقد ها و صحبت ها و حتي طرز تفکر ميگردد.
14
1
بدون نام
-
۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۰۱:۱۱
با اين توافقنامه حالا بايد بگوييم اگر آمريکا و نوجه هايش تا هرجايي که بخواهند (چه از نظر کمي و چه کيفي) غني سازي حق مسلم ماست. اصلا اصل دعوا هم سر همين استقلال مملکت ما در اين زمينه بود. در زمينه هاي ديگر هم خواهد آمد. فقط کمي ديگر به آقاي روحاني وقت بدهيد.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار