به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، سید عباس نبوی در مناظره سیاسی با صادق زیباکلام که به دعوت مجمع عدالتخواه دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان با موضوع «رابطه با آمریکا» برگزار شد، بیان داشت: امروز یک نوع رفتارهایی که شایسته جامعه ما نیست در بدنه سیاسی ما رخنه کرده که در کشور نیازمند به فضای فکر و اندیشه هستیم.
وی با اشاره به رابطه با ایران و آمریکا افزود: یکی از متهمان مقابله با آمریکا هستم که در سال 58 در لانه جاسوسی بودم و همچنان بر سر موضع هستم.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: امام راحل اساساً حرکت خودش را در نهضت انقلاب اسلامی با محمدرضا پهلوی شروع نکرد؛ زیرا او کسی نبود که امام خمینی(ره) بخواهد وارد بحث با او شود یا به تعبیری امام (ره) تکلیفی برای او قائل نبود.
نبوی تصریح کرد: بحث اساسی از مسئله کاپیتالاسیون و سخنرانی امام (ره) در 13 آبان سال 43 آغاز شد که خود این تاریخ روزهای پرتکاپو عجیبی است.
وی با تاکید براینکه بر طبق آیات قرآن کریم و مبانی اساس ما کافر نباید سرنوشت مردم و جامعه اسلامی را در دست بگیرد، گفت: قضیه کاپیتالاسیون که قبل از جنگ جهانی دوم رخ داد، پیمان کنسولی میان آمریکا و کشورهای دیگر شکل داد که نوعی سلطه سالاری آمریکا را در کشورهای مختلف تضمین میکرد و امام خمینی (ره) مقابله را از این اینجا آغاز کردند و هیچ کس نمیتواند باور کند این داستان امروز به اینجا رسیده است.
نبوی با با بیان اینکه رابطه سلطه به یک نوع رابطه پایاپای رسیده است، گفت: مقالات و تحقیقات زیادی در این زمینه داریم که چه طور به اینجا رسیده که البته هنوز آمریکاییها باور ندارند پایاپای باشد.
وی افزود: اگر قرار بود به یک رابطه پایاپای برسیم دهها ایران و جمهوری اسلامی رو زیر پایشان له میکردند و اصلاً برای آنها معنا نداشت که این رابطه به این حد برسد.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تحقیفات غربی ها در مورد انقلاب اسلامی افزود: از 1981 تا سال 2001 در دانشگاههای اروپای غربی و آمریکای شمالی، دو جلد کتاب در قالب خلاصه پایانامههای دانشجویی تحت عنوان انقلاب اسلامی و جریان انقلاب اسلامی تألیف شده و بیش از 400 پایاننامه در این کتابها نوشته شده است، و متاسفانه دانشجویان و اساتید کشورمان نصف این پایاننامهها را کار نکردند و غربی ها کار عمیقی انجام دادند.
مسیر انقلاب خون بار وطوفانی بوده است
نبوی گفت: آمریکا با اختصاص بودجه و برنامهریزی در جهت تخریب جمهوری اسلامی ایران کوتاهی نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: در حدود سالهای 81 و 82 مجلس نمایندگان با کنگره آمریکا یک کار گروه تشکیل دادند و در مورد ایران کار کردند و 12هزار صفحه تحقیقات و مباحث مختلف را مطرح کرد.
آمریکا با تمام کشورهای دنیا سلطه کنسولی دارد
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: آمریکا تقریباً با تمام کشورهای دنیا قرادادهای کاپیتالاسیونی و سلطه کنسولی دارد، منتهی بعضی از کشورها همانند فرانسه و انگلیس یک امتیازاتی از طرف مقابلشان گرفتهاند؛ اما کشور آلمان نگرفته است.
نبوی با اشاره به اینکه آمریکا با آلمان قرداد کنسولی دارد، گفت: یعنی هیچ مامور آمریکایی در خاک آلمان به وسیله نیروهای آلمان قابل دستگیری نیست.
آمریکا همان شیطان بزرگ سلطه سالاری است
وی با اشاره به اینکه آمریکا با اسرائیل قرارداد کاپیتالاسیون دارد، افزود: به لحاظ کاپیتالاسیونی آمریکا همان شیطان بزرگ سلطه سالاری است که بعد از جنگ جهانی دوم فرصتطلبی کرده است.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: اروپا بعد از جنگ جهانی دوم به شدت لطمه خورد و نیز ژاپن به مقدار زیادی فروپاشید و درآمدهای هنگفتی را از این طریق به دست آورد.
نبوی با تاکید براینکه آمریکا تحولات بین المللی را چند جانبه مدیریت میکند، گفت: در این مسیر هزینهها بالا است و اما امروز باور کردند که ما با دلار 4000 تومان هم میتوانیم زندگی خودمان را ساماندهی کنیم.
بحث ما بر سر تصمیمات راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران است
این استاد حوزه و دانشگاه در رابطه با آمریکا ستیزی و دروغ پراکنیهای آن بیان داشت: این معضل رسانه، مطبوعات، خبرنگاران و سیاسی نویسان است که اغراقها و کذبهایی هم گاهی اوقات دارند؛ اما بحث ما بر سر تصمیمات راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران است و در این تصمیمات بحث بر سرسلطهسالاری بوده است.
امام(ره) همیشه یک موضع مشخص داشتند
نبوی تصریح کرد: امام خمینی (ره) در سالهای 58 و 60 در مقابل جریانهایی که به نوعی در مواجهه با ایران و انقلاب اسلامی قرار میگرفتند، امام(ره) یک موضع مشخص داشتند و ایشان میگفتند هر کس میخواهد حرفی بزند اول دست از دخالت و تصرف در جامعه ما بردارد تا ما وارد بحثهای دیگر شویم.
مذاکرات اگر کارکرد لازم را نداشته باشد، فایدهای ندارد
وی افزود: ما تازه در ابتدای کار هستیم و برنامه غنیسازی نظام جمهوری اسلامی ایران و ملت آن به رسمیت شناخته شده و امضا شده است، مگر اینکه آنها بخواهند زیر توافقات خود بزنند
اصلاح طلبان روزی در صف اول آمریکا ستیزی بودند/ بخش عمده ایی از کسانی که با امام در مقابله با آمریکا همکاری داشتند، امروز فاصله گرفتند
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: جناحهای مختلف خواستند به مجلس بروند، رای بیاورند و کابینه بچینند از فرصت مرگ بر آمریکا استفاده کردند، بخشی از کسانی که بعدها اصلاحطلب نامیده شدند، پای تریبون ایستادند و گفتند باید با صدام همپیمان شویم و بعد همپیمانی با طالبان را مطرح کردند و امروز هم از روابط با آمریکا میگویند و بخش عمده ایی از کسانی که با امام در مقابله با آمریکا همکاری داشتند امروز فاصله گرفتند.
مقابله با سلطه همچنان باقی است/ امروز آمریکا ستیزی یک موج منطقی است
نبوی افزود: آمریکا چند سال جنگ کرده و در سال 58 هیچ کاری مهم تر از برچیدن سفارت آمریکا در جهان اسلام نبود و امروز آمریکاستیزی یک موج منطقی است و مقابله با سلطه همچنان باقی است.
زیبا کلام در ادامه این مناظره تصریح کرد: معتقدم زمان بحث فرا رسیده که حداقل در یک فضای آکادمی و دانشگاهی این سوال را داشته باشیم که ریشه آمریکاسیزی که در جمهوری اسلامی ایران بوده است، معنای آن چیست و در کجا قرار دارد؟
استاد دانشگاه تهران افزود: داشتن یا نداشتن رابطه با ملت های دیگر را باید منافع هر کشور تعیین کند و هیچ کشوری دوستان و دشمنان همیشگی ندارد و آنها طی زمان عوض میشوند، آن چه برای هر کشور ثابت میماند، منافع ملی هر کشوری است که آیا اکنون منافع ما اجازه تداوم آمریکاستیزی را به ما میدهد؟ آیا منافع ملی جمهوری اسلامی ایران اقتضا می کند که باید با آمریکا، آمریکا ستیزی داشته باشیم؟
وی با پرسش از نبوی مبنی بر اینکه چه جوری اصرار بر آمریکا ستیزی تیشه بر ریشه اسلام زده است؟ یک مثال را بیاورید که در سی و چند سال آمریکاستیزی این نفع را به ایران داشته است؟
زیباکلام ادامه داد: در مناظراتی که داشتم این سوالات را از طرف مقابل خود میپرسدیم که علت دشمنی آمریکا با ایران چیست که آنها در پاسخ به این سوال جواب میدادند ما چون می خواستیم مستقل باشیم و چون نمیخواستیم مزدور آمریکا باشیم، آمریکا از همان 22 بهمن، درگیری و مشکلات را شروع کردند و ما چوب استقلالطلبی را میخوریم.
وی افزود: اگر کشور دیگری هم مثل جمهوری اسلامی ایران بخواهد با آمریکا رابطه داشته باشد یعنی آنها مزدور آمریکا میشوند با آن هم باید مشکل پیدا کند و نتیجه منطقی این میشود کشور مستقل دیگری وجود ندارد، همه این کشورهایی که نزدیک 200 کشوری که عضو سازمان ملل، نوکر آمریکا هستند، فقط در این کره خاکی کشور جمهوری اسلامی ایران، کره شمالی، کوبا مستقل هستند.
دشمنی با آمریکا سر مستقل بودن کشورها نیست
این استاد دانشگاه گفت: متوجه شدم داستان اصرار بر دشمنی با آمریکا و ستیز با آمریکا بر سر مستقل بودن نیست.
زیباکلام با طرح این سوال که چرا ما نیاز به آمریکا ستیزی داریم، بیان داشت: آمریکاستیزی بخشی از هویت سیاسی، ابزار ایدئولوژی و حکومتی شده است.
وی افزود: در طی این 34 سال از نیمه دوم 58 آمریکاستیزی به راه افتاد و مطالبی که در جهت دفاع و توجیه آمریکا سیتزی گفته میشد اینکه یک مجموعهای در آمریکا وجود دارد که همه کشورهای را مستعمره می کنند و هر کشوری هم که نخواهد مشکل پیدا میکند.
استاد دانشگاه تهران گفت: همه ما می دانیم از روزی که آمریکا از عراق بیرون آمده روز به روز نوری مالکی بیشتر، بیشتر در باتلاق فرو میرود و نیز ترورها، ناآرامیها، کشتارها بالا میرود.
زیباکلام در ادامه آمریکاستیزی را به سه دسته تقسیم کرد و گفت: یک دسته هستند که در توجیه آمریکاستیزی نقش مهم آنها در دشمنی علیه ایران و همدستی با محمدرضا پهلوی را عنوان میکنند و از این رو درستیز هستند؛ اما بخش دیگری از آمریکاستیزی تحریف است، یعنی یک واقعیتی اتفاق میافتد و سعی میکنید که این اتفاق را هر طور که شده به آمریکاییها ربط دهید و بسیاری از مسائل ما اینگونه است تا به نفع منطق آمریکاستیزی پیش برویم.
زیبا کلام افزود: ما میگویم آمریکاییهاما را تحریم کردند؛ اما نمیگویم بر اثر قطعنامه شورای امنیت صورت گرفت.
وی خاطرنشان کرد: یک نمونه که بارها و بارها شنیده میشود، آمریکا به صدام گفت که به ایران حمله کنند؛ ضمن اینکه متوجه نیستند که با این دروغ ها به انقلاب اسلامی توهین می کنند.
زیبا کلام گفت: چرا میگوییم آمریکاییها پولهای ما را بلوکه کردند؛ اما نمیگوییم که ما چه کار کردیم که این اتفاق روی داده است؟
استاد دانشگاه تهران با اشاره به جامعه شناختی ستیزه با آمریکا گفت: زمانی که انقلاب شد گفتمان چپ و نفوذ چپ خیلی گفتمان مسلم و قالبی در جمهوری اسلامی ایران بود.
زیبا کلام افزود: جریان ستیزی از آنجایی به وجود آمد که رادیکال اسلام گرا احساس کردند که مارکسیست ها در محیط های دانشگاهی، محیطهای روشنفکری و مطبوعات تعریضاتی را به رهبران نظام شروع کرده بودند که در این موجی که امریکا ستیزی توسط مارکسیست ها راه افتاده بود، اسلامگرا وارد شدند که این مرحله اول بود.
وی افزود: مرحله دوم زمانی بود که سران جمهوری اسلامی متوجه شدند آمریکاستیزی سلاح خوبی است و باعث اعتبار بخشی میشود.
شکافی در آمریکاستیزی ایجاد شده است
زیبا کلام با اشاره به رابطه با آمریکا گفت: آمریکاییها اعلام کردند از زمان احمدینژاد مذاکرات انجام شده و قرار است که تداوم داشته باشد وامروز برای نخستین بار پس از 35 سال یک گنبدی ترک برداشته و شکافی در آمریکاستیزی ایجاد شده است.
وی مذاکرات در ژنو را نقطه عطفی برای جمهوری اسلامی ایران برشمرد و تصریح کرد: یقین دارم ایران و غربیها مفاد این توافقنامه را بند به بند انجام میدهند، زیرا میخواهند به سمت تفاهم پیش بروند و 10سال دیگر محققان خواهند گفت «قبل از ژنو وبعد از ژنو»
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در ایران گروهها و جریاناتی هنوز به دنبال مرگ بر آمریکا و آتش زدن پرچم آمریکا هستند، خط دفاع شریعتمداری برای من قابل فهم است که نه به دنبال بازار گرمی است و نه چیز دیگر و امروز آمریکاستیزی ترک برداشته است.
وی گفت: در آمریکا نیز جریاناتی هستند که به چیزی کمتر از محو کامل ایران بسنده نمیکنند و از این مذاکرات دلخور هستند.
باید شعارها را علیه آمریکا کناربگذاریم
زیباکلام یکی از فواید بنیادی مذاکرات ژنو را اندیشیدن درمورد موضوعات هستهای عنوان کرد و گفت: از بس سرگرم پیشبرد آمریکاستیزی بودیم یک نفر پیدا نشد که بپرسد این انرژی هستهای قرار است چه گلی به سر ما بزند که به طور مستقیم و غیرمستقیم برای آن هزینه میکنیم، باید شعارها را کنار
وی افزود: من در سال 58 اشغال سفارت را محکوم نکردم و امروز بزرگ وعاقل تر شدیم و می گوییم کسی حق ندارد سفارت یک کشور را اشغال کند.
تحریم ها فوق العاده موثر بوده اند
این استاد دانشگاه گفت: تحریم ها فوق العاده موثر بوده اند و امروز فروش استکبار ستیزی مشکل شده و ما می توانیم در چارچوب منافعمان با آمریکا رابطه داشته باشیم.
ميترسم آخرش اين اتصالياش کار دستش بده ها