استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: تاثیر واکسن سیاه سرفه در جوانان و نوجوانان از بین میرود و تزریق این واکسن در این سنین با عوارض بسیاری همراه است.
دکتر آناهیتا ثنایی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: استفاده از واکسن سیاه سرفه برای کودکان ضروری است و باید این واکسن برای تمام کودکان کشور تزریق شود.
وی افزود: خطر مرگ کودکان زیر یک ساله را که واکسن سیاه سرفه دریافت نکردهاند را تهدید میکند.
فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان در مورد استفاده از واکسن سیاه سرفه گفت: 80 درصد کودکان دنیا حداقل سه دوز از این واکسن را در دوران کودکی تزریق میکنند ولی در کشور ما این واکسن هنوز وجود ندارد.
وی با اشاره به واکسن دیگری که این بیماری را کاهش میدهد گفت: در کشور ما سالهاست که از واکسن سالس (که شامل دیفتری، کزاز و سیاه سرفه است) استفاده میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد کاهش تاثیر واکسن سیاه سرفه گفت: تاثیر این واکسن بعد از چند سال تاثیر خود را کاهش پیدا میکند و به همین دلیل در جوانان و نوجوانان این بیماری بیشتر دیده میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: ما به دنبال واکسنهای جدیدی هستیم که افراد بتوانند در بالای سن 6 سالگی از آن استفاده کنند.
ثنایی با اشاره به عوارض استفاده واکسن سیاه سرفه در بالای سن 6 سالگی گفت: عوارض این واکسن در سنین بالا بسیار زیاد است و توصیه میشود که این واکسن برای جوانان و نوجوانان استفاده نشود.
وی در مورد واکسن آسلولار گفت: این واکسن، واکسن جدید سیاه سرفه است که در تعدادی از کشورهای دنیا تزریق میشود و دارای اثربخشی بالایی است ولی متاسفانه این واکسن هنوز در ایران وجود ندارد البته واکسن سیاه سرفه دارویی بسیار گران است.
ثنایی با اشاره به تحقیقاتی که در مورد استفاده از واکسن سیاه سرفه در کشور انجام داد گفت: در بدو امر به نظر میرسید که استفاده از واکسن سیاه سرفه میتواند تعداد بیماران را کاهش دهد ولی در کشور مشخص شد که تعداد مبتلایان به بیماری سیاه سرفه بیشتر از حدی است که در گذشته تصور میکردیم.
وی تصریح کرد: سیاه سرفه در مواردی که سرفه بیش از دو یا سه هفته طول بکشد و فرد دچار حملات تنفسی شود و صورت کودکان سیاه شود پزشکان باید به وجود بیماری سیاه سرفه مطمئن شوند و با تشخیص و درمان زودهنگام میتوان از علائم این بیماری به طور قابل توجهی کاست.