کد خبر:۲۷۹۱۶۷
در مناظره «توافقات هسته‌ای ژنو و چشم‌انداز آن» مطرح شد

قدیری: وقتی آمریکا می‌گوید «ایرانی خوب»، «ایرانی مرده» است؛ جوابش مرگ بر آمریکا است/ زیباکلام: متاسفانه گفتمان استکبارستیزی در چند سال گذشته بر سایر گفتمان‌ها غلبه کرد

مناظره صادق زیباکلام و محمد حسن قدیری ‌ابیانه در دانشگاه ارومیه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، مناظره صادق زیباکلام استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و محمدحسن قدیری‌ ابیانه استاد دانشگاه و دکترای مدیریت استراتژیک با محوریت توافقات هسته‌ای ژنو و چشم‌انداز آن در دانشگاه ارومیه برگزار شد.

 متن مناظره به این شرح است:
 
قدیری‌ابیانه: اگر می‌خواهیم هیئت دیپلماتیک در مذاکرات بعدی تقویت شود باید نیاز به ارز خارجی کاهش یابد
 
قدیری‌ ابیانه در این مناظره گفت: اگر می‌خواهیم هیئت دیپلماتیک در مذاکرات بعدی تقویت شود باید نیاز به ارز خارجی کاهش یابد و راهش این است که کالای کشورهای تحریم‌کننده را تحریم کنیم و از طریق کالای خارجی به نفع کالای داخلی خودداری کنیم ما باید یک بسیجی در کشور ایجاد کنیم تا به طور کلی اقتصاد کشور را تغییردهد اگر ما به فرمایشات مقام معظم رهبری عمل می‌کردیم و وابستگی‌مان را از نفت قطع می‌کردیم آن وقت ما بودیم که می‌گفتیم به شما نفت نمی‌فروشیم اما زمانی که امور جاری ما به نفت وابسته شد در آن صورت آنها هستند که می‌توانند حرف اول را بزنند واقعیت اینکه اقتصاد ما در کشور ضعیف است و این باعث شده که تحریم‌ها اثر خود را بگذارند و این برمی‌گردد به ساختار فرهنگ داخلی در کشور چون کمترین ساعات مفید کاری را دارد و بیشترین تعطیلی در کشور ایران وجود دارد.
 
زیباکلام: یکی از دستاوردهای ژنو برای اولین بار طرح این سوال در جامعه می‌باشد که مردم کشورمان بدانند که هسته‌ای قرار بود چه گلی به سر این مملکت بزند
 
زیباکلام گفت: من نگاهم به مسئله مذاکرات نگاه فرعی است و نگاه اصلی من پس از این مناظره و ستیز این است که اصلا مسئله هسته‌ای با غربی‌ها چرا به وجود آمده مگر ما چه کاری می‌خواستیم بکنیم؟
 
یکسری مسائل ظرف سی و چند سال گذشته مطرح شد که دلیل غلبه گفتمان استکبارستیزی شد و بلا گردان گفتمان ضدیت با غرب شد و نمی‌گذارد ما درست و واقع‌بینانه این مسائل را دنبال کنیم و متاسفانه هسته‌ای هم گرفتار همین مصیبت شد.
 
هسته‌ای دمار از روزگار این مملکت درآورده است آن زمانی که احمدی‌نژاد گفت اگر به انرژی هسته‌ای دست یابیم 250 صنعت در ایران متولد می‌شود که دریغ از یکی از این صنعت‌ها حال کسی بگوید که اگر هسته‌ای بخوابد چند نفر بیکار می‌شوند چه صنایعی مرتبط به هسته‌ای است مشکل ما این است که باور کرده‌ایم باید هسته‌ای را جلو ببریم چون هسته‌ای نماد آمریکاستیزی و غرب‌‌ستیزی است.
 
مهم نیست مفاد ژنو چه باشد شاید یکی از دستاوردهای آن برای اولین بار طرح این سوال در جامعه باشد که هسته‌ای قرار بود چه گلی به سر این مملکت بزند.
 
قدیری‌ابیانه: اگر ما از تمام حقوق هسته‌ای‌مان بگذریم چیزی از دشمنی آمریکا کم نخواهد شد
 
قدیری ابیانه: در پاسخ شما که می گویید ما چه نیازی به هسته‌ای داریم باید بگوییم که در این صورت فرانسه 70 درصد برقش از انرژی هسته‌ای تامین می‌شود مگر کارخانجات ما احتیاجی به نیروگاه ندارد هسته‌ای یکی از صنایع تولید انرژی برق است ما در جنگ که به دنبال هسته‌‌ای نبودیم ولی آمریکا و غرب همه پشت عراق بودند و از آن حمایت می‌کردند اگر ما از تمام حقوق هسته‌ای‌مان نیز بگذریم چیزی از دشمنی آمریکا نیز کم نخواهد شد نفت تمام شدنی است و همان طوری که صالحی اعلام کرد نیروگاه هسته‌ای بوشهر سالی 800 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی دارد چرا ما باید خود را از این دستاورد محروم کنیم مگر ما شهروند دست دوم هستیم.
 
زیباکلام: ما داشتیم تکنیک ساخت بمب اتم را به دست می‌آوردیم
 
زیباکلام: مسئله اساسی و بنیادی این نیست که غرب می‌خواهد جلوی پیشرفت ما را بگیرد دلیل غرب این است که هر کشوری که بتواند اورانیوم را سه درصد غنی‌‌سازی کند حتی می‌تواند این غنی‌سازی را به نود درصد هم برساند و همین طور باعث می‌شود که آمریکا اعتماد نکند چون ساخت سلاح هسته‌ای نیز نیازمند به اورانیوم غنی‌سازی 80 یا 90 درصد است و ما نیز داشتیم تکنیک ساخت بمب اتم را به دست می آوردیم.
 
از این گذشته اسرائیل تا به امروز هیچ کشوری را تهدید به نابودی نکرده اما در ایران از بچه آمادگی تا یک فرد بزرگسال همه شعار مرگ بر آمریکا و اسرائیل را سر می‌دهند.
 
قدیری‌ ابیانه: وقتی آمریکا می‌گوید «ایرانی خوب»، «ایرانی مرده» است پس جوابش مرگ بر آمریکا است
 
قدیری ابیانه: من تعجب می‌کنم که چگونه آقای زیباکلام معنی پرچم اسرائیل را نادیده گرفته و همان خط‌های آبی را که نشان مالکیت‌شان از نیل تا فرات می‌دانند چه طور می‌گویید اینها قصد تجاوز ندارند مگر اینها نیستند که امروز سلاح‌هایشان در سوریه است و کشورهای مصر و فلسطین را اشغال کرده‌اند و حتی فلسطین را از نقشه کشور حذف کرده‌اند این ها اشکالی ندارد پس وقتی آمریکا می‌گوید «ایرانی خوب»، «ایرانی مرده» است جوابش مرگ بر آمریکا است.
 
الان در معاهده «ان پی تی» همه کشورها حق برخورداری از تولید اورانیوم را دارند و ما اگر بخواهیم مطابق با حقوق بین‌الملل حرکت کنیم ما هم حق ساخت بمب هسته‌ای را داریم ولی اگر به دنبال بمب هسته‌ای نمی‌رویم دلیل اعتقادات خودمان است ما کدام حرکت غیرقانونی را کرده‌ایم که آنها به ما اعتماد ندارند و هنوز گزینه روی میز را مطرح می‌کنند مگر آنها گزینه نظامی را برداشته‌اند که ماهم مرگ بر آمریکا نگوییم.
 
موضع ضد آمریکایی ما به خاطر دشمنی آمریکا است ما بعد از انقلاب این فرصت را به آمریکا دادیم تا با آنان صحبت کنیم و در ابتدای انقلاب آمریکایی‌ها در ایران سفارت داشتند اما آنان چه استفاده‌ای از این موضوع کردند در ابتدا به دنبال کودتا، تجزیه کشور و جعل سند بودند و گفته می‌شود چرا در کشورهای آمریکای لاتین کودتا می‌شود به جز خود کشور آمریکا؟ که به این سوال پاسخ داده شده زیرا آمریکا در کشور خود سفارت ندارد اگر داشت حتما کودتا می‌شد از این گذشته ما فکر می‌کنیم که دولت باید زندگی‌مان را تامین کند و این تصور غلطی است که استعمار آن را در کشور رواج داده اگر تمام تحریم‌ها نیز برداشته شود و غرب حتی چیزی از ما نخواهد با تنبلی اجتماعی‌ای که داریم وارد ریاضت اقتصادی خواهیم شد فرهنگ کاری ما ایدز گرفته است امروزه دانشجوی ما که خود راه‌حل مشکل جامعه باید باشد خود به صورت مسئله تبدیل شده و از انتقاداتی که به معاونین دانشگاه وارد است این است که اهداف چشم‌انداز ایران 1404 را در سر درب دانشکده‌ها نصب نکرده‌اند تا برای دانشجویان ایجاد انگیزه‌ای باشد برای رسیدن به آن چشم‌انداز.
 
زیباکلام: تا مادامی که اقتصاد فاسد ناکارآمد دولتی در ایران حاکم باشد وضع اقتصاد از این بهتر نخواهد شد
 
یکی از مشکلات اقتصادی ما این است که فکر می‌کنیم با شعار انقلابی می‌توان کشور را اداره کرد تا مادامی که اقتصاد فاسد ناکارآمد دولتی در ایران حاکم باشد وضع اقتصاد از این بهتر نخواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۱۴ آذر ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۹
به قول تيتر کيهان
طوطي سخنگوي وزارت خارجه ي آمريکا
آقاي زيباکلام يا اسمتو عوض کن يا شيوه ي حرف زدنتو چون اصلا زيبا نيست!
2
0
A
-
۱۴ آذر ۱۳۹۲ - ۲۲:۵۵
"اسرائيل تا به امروز هيچ کشوري را تهديد به نابودي نکرده"?!
واقـــعــــــــــاااااااا ؟؟
2
0
معلم کلاس اول
-
۱۵ آذر ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۹
آقاي زيبا کلام پاسخ دهد: 1- تنها کشوري که از بمب اتم استفاده کرده است کدام است؟ 2- کشوري که در 20 سال گذشته هر دو سال يک جنگ تازه در خاور ميانه يا ساير نقاط جهان آغاز کرده کدام است؟ کشوري که پايه و بنيان شکل گيري آن بر اساس تجاوز و اشغال و کشتن ميليونها ميليون سرخ پوست بوده که براساس کتاب خاطرات کريستف کلمب در نامه اش به ملکه انگليس مينويسد که اينها مردمي مهمان نواز هستند هيچ وسيله ي جنگي ندارند اصلا دزدي نميکنند ،يکديگر را نميکشند و... و بعد از گذشت 50 سال فقط در ايالت هايتي از 8 ميليون نفر جمعيت فقط 200 نفر!!!! باقي مانده بوده؟؟؟ حالا با اين همه راهنمايي که کردم تونستي بفهمي جواب صحيح چيه؟؟؟؟
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار