امیررضا غلامی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، بیان داشت: از جمله جریانهایی که پس از کودتای 28 مرداد 1332 در مقابل دیکتاتوری نظامی وابسته به آمریکا در ایران شکل گرفت، جنبش دانشجویی بود. در تاریخ معاصر ایران، اوج فعالیت های این جنبش، دوران مبارزه بر ملی شدن صنعت نفت و وقایع پس از کودتای 28 مرداد 1332 می باشد.
وی افزود: اولین و مهمترین گام جنبش دانشجویی، اعتراض به حضور نیکسون در دانشگاه تهران در روز دوشنبه 16 آذر 1332 و به شهادت رسیدن مصطفی بزرگ نیا، احمد قند چی و مهدی شریعت رضوی می باشد. این جریان برگ زرینی در تاریخ فعالیت های سیاسی دانشجویان علیه استبداد است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ایلام با بیان اینکه وقایع خونین بار دانشگاه تهران نقطه عطفی برای حرکت سیاسی دانشجویان در سراسر کشور بود، تصریح کرد: قائله به گلوله بستن دانشجویان توسط رژیم پهلوی و شهادت چندین نفر از دانشجویان دانشگاه تهران باعث شد تا 16 آذر به عنوان روز دانشجو نام بگیرد. از آن زمان جریان های دانشجویی در دانشگاه تهران فعالیت های سیاسی خویش را بیشتر کرد؛ به گونه ای که امروزه سیاست با دانشجو عجین شده است.
غلامی گفت: امام (ره) مبدا تمام تحولات را دانشگاه می دانستند، ایشان اهمیت و نقش دانشجویان را نه تنها در تحولات سیاسی؛ بلکه در تمام مقدرات و سرنوشت ملت ایران تبیین کردند؛ اما آنچه که مورد اهمیت است، نقش جنبش دانشجویان مومن، با بصیرت، آگاه و همیشه در صحنه می باشد که با بینش و توان علمی خود بتوانند در مقاطع حساس انقلاب از ارزش ها، آرمان ها و عزت ملت ایران حراست و پاسداری کنند.
وی افزود: بسیج دانشجویی به عنوان یک تشکل دانشجویی در سطح دانشگاه، با توجه به نفوذ دشمن در محیط های دانشجویی در قالب جنگ نرم، باید وظیفه و رسالت اصلی خود را که همان روشنگری است، فراموش نکند و عمارگونه همچون غریق نجات بتواند افکار سایر دانشجویان را در مقابل تهدیدات و جریان های مسمومی که توسط استکبار جهانی و غرب هدایت می شوند با استفاده از دو بال علم و ایمان و روحیه انقلابی نجات دهد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ایلام بیان کرد: یکی از ویژگی های دانشجویان مطالبه گری، استفاده از زبان انتقادی و طلبکارانه است، مقام معظم رهبری فرموده اند: «زبان انتقادی برخاسته از همان نگاه و توقعات آرمانی است راضی نبودن به آنچه که داریم معنایش میل و گرایش رسیدن به آن چیزی است که نداریم و این درست همان چیزی است که ما می خواهیم». دانشجویان باید نظرات انقلابی خود را به دور از هر گونه یکجانبه نگری و با صداقت کامل مطرح کنند؛ زیرا اگر دانشجو مصلحت اندیش باشد مسئولان جامعه نیز در تصمیم گیری های خود مصلحت اندیش خواهند شد.
غلامی هوشیاری جنبش های دانشجویی نسبت به مسائل سیاسی و بین المللی را از وظایف دانشجویان دانست و تصریح کرد: باید در تولید علم، بدست آوردن دستاوردهای علمی و پژوهشی با تاکید بر گسترش علوم انسانی در کنار علوم فنی و پایه بتوانیم به سرنوشت کشور و انقلاب عزیزمان کمک کنیم. مقام معظم رهبری در این باره می فرماید: «یکی از فرایض حتمی برای این نسل تقویت بنیه علمی کشور است اگر علم نداشته باشیم اقتصادمان، صنعتمان، حتی مدیریت و مسائل اجتماعی مان عقب خواهد ماند برای مقابله با دشمنان علم لازم است.»
وی خاطرنشان کرد: تشکل های سیاسی در دانشگاه و عرصه کار فرهنگی در مراکز آموزش عالی، خط مقدم جبهه جنگ نرم هستند. دانشجویان در دانشگاه ها باید به وظایف و رسالت های انقلابی خود با استفاده از رهنمودهای ولی فقیه در این عرصه جامه عمل بپوشانند و در راستای ارزش ها و آرمان های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گام های موثری بردارند.