به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، حسن روحانی که به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه شهید بهشتی رفت بر ضرورت حمایت از شرکت های دانش بنیان داخلی تاکید کرد و وعده حل مشکلات موجود در این زمینه را داد.
رئیس جمهور در این سخنرانی گفت: ما باید برای آینده کشورمان عقلانی و در چارچوب علم و دانش حرکت کنیم، مخصوصاً شما دانشگاهیان عزیز که دیدهبان علم و دیدهبان عقلانیت هستید، باید قدرت ملیمان را بالا ببریم. بدانید بدون قدرت علمی و بدون قدرت اقتصادی، قدرت ملی بالا نخواهد رفت.
وی افزود: شما امروز می بینید تولید ناخالص داخلی کشوری در آمریکای لاتین مانند برزیل با برنامه ریزی چند ساله، در سال گذشته حتی از روسیه بالاتر رفته است. در برزیل تولید ناخالص داخلی 2253 میلیارد دلار است، تولید ناخالص داخلی روسیه در سال گذشته 2030 میلیارد دلار بود. ما هم میتوانیم به حول و قوه الهی با کمک دانشگاهیان و با توسعه علم و دانش و فناروی این کار را بکنیم.
روحانی اظهار کرد: آن روزها که وضع نفت ما خیلی خوب بود در آمدمان 70-80 میلیارد دلار و بقیه درآمد ارزی ما حدود 100 میلیارد دلار بود. در این میان سود خالص چهار شرکت دانش بنیان مانند اپل، گوگل، فیس بوک و مایکروسافت 266 میلیارد دلار بوده است. شما دانشگاهیان هستید که باید اقتصاد دانشبنیان را توسعه دهید. این چیزی است که مقام معظم رهبری همواره بر آن تاکید کردند.
وی ادامه داد: من بسیاری خوشحالم که در روز دانشجو این خبر را به شما می دهم؛ برای فعال شدن شرکت های دانش بنیان در سال های گذشته قوانین خوبی وضع شده بود، اما دعوا بین وزارت علوم از یک طرف و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور از طرف دیگر موجب شده بود که هیچ کدام از مقررات اجرا نشود. دعوا تا حد شکایت از هم بود. مقالات علمی ما خوب است، اما این کار کافی است؟ اینها را باید تجاری سازی کرده و آثارشان را در زندگی مردم بیاوریم. و این کار دانشگاه است. البته نهادهای دیگری هم در کنار نهاد دانشگاه باید کمک کنند. قرار بود یک صندوقی تاسیس شود که مجلس شورای اسلامی قانونش را وضع کرده بود. صندوقی به نام صندوق نوآوری و شکوفایی. این صندوق بنا بود به شرکت های دانش بنیان، تسهیلات لازم را بدهد تا فعال شوند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همین شرکت ها هستند که باید اقتصاد آینده ما را بسازند. همینها باید ارزآوری کنند، به این ترتیب به مراتب درآمد ارزیشان - اگر در سال های آینده درست عمل کنیم - از نفت و گاز بیشتر خواهد بود. این صندوق برخلاف قانون و بودجه، ظاهراً کلیدش نبود که باز شود. امروز بحمدالله کلید این صندوق، همفکری و هماهنگی بین دو ارگان دو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از یک طرف و معاونت علمی ریاست جمهوری است تا قفل صندوق باز شود.
روحانی در پایان تصریح کرد: پولی که برای این صندوق تا امروز اختصاص یافته، 25 میلیارد تومان بوده، ما در مصوبه اخیر دولت، این رقم را به 20 برابر افزایش دادیم. این صندوق سال آینده 500 میلیارد تومان بودجه خواهد داشت و انشاالله به شرکت های دانش بنیان تسهیلات لازم را می دهد و حرکت جدیدی از ماههای آینده آغاز خواهد شد به حول و قوه الهی.