به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، کرسی آزاداندیشی «ماهواره آری یا نه؟» روز گذشته با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد ایلام در سالن آمفی تئاتر این دانشگاه برگزار شد.
بسطامی یکی از دانشجویان موافق ماهواره گفت: مزیت های استفاده از ماهواره بسیار بیشتر از معایب آن است، این وسیله ارتباط جمعی دارای شبکه های مستند، اختراعات و آموزش است.
وی افزود: خداوند به انسان ها قوه ادراک عطا کرده، اگر هدف دولت از تحریم ماهواره استناد به اثرات مخرب آن و تاثیر پذیری مردم باشد، به این معنا است که ملت ایران قوه ادراک ندارند و به بلوغ فکری نرسیده اند. مسئولان نظرات خود را بر مردم تحمیل نکنند و دید عمقی داشته باشند. درختی که از ریشه خشکیده شده باشد ساقه هایش هرگز میوه نمی دهند. فرهنگ ناصحیحی که در خانوادههای ایرانی درونی شده است باعث ایجاد ناهنجاری ها و ضد ارزش ها در جامعه می شود.
این دانشجوی موافق تصریح کرد: طرح جمع آوری دیشهای ماهواره ای یکی از اشتباهات جمهوری اسلامی است. آیا مشکلات ما تنها در دیدن یا ندیدن ماهواره خلاصه می شود؟ در ایران میل به تحمیل کردن به مردم هر روز پر رنگ تر می شود. اگر ارتقا نداریم لااقل خلع درجه هم نداشته باشیم. آقای دولت! آیا نظر شما این است که مردم به سن عقلانیت نرسیده اند که شما برای آن ها تصمیم گیری میکنید؟
مهدی قیاسی دیگر دانشجوی موافق بیان داشت: در سال 1372 استفاده از دستگاه ویدئو منع قانونی داشت؛ اما در حال حاضر این ممنوعیت برداشته شد و باید استفاده از ماهواره آزاد شود. در تلویزیونی که به سربازان، جانبازان و شهدای هشت سال دفاع مقدس توجهی نمی شود؛ چگونه می توان توقع داشت نیازها و خواسته های مردم تامین شود؟
وی افزود: جمهوری اسلامی چه میزان بودجه هزینه کرده است که مردم را از ماهواره جدا کند و به سوی شبکه های داخلی متمایل گرداند؟ جواب این سوال تنها، گزینه به ندرت است. ایران تنها 21 شبکه دارد، عدم تنوع برنامه های داخلی مردم را به سوی تماشای ماهواره سوق می دهد.
محسن مطیری، دانشجوی مخالف استفاده از ماهواره گفت: میدانی که در آن هستیم کارزاری بسیار بزرگ، تمام عیار و ناتو رسانه ای است. حداقل 60 درصد مردم ایران از ماهواره استفاده می کنند، آمار استفاده علمی از این وسیله کمتر از پنج درصد است.
وی افزود: بر اساس ماده 10 قانون تحریم ماهواره در 10 بهمن ماه سال 73 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه اداره پست، تلگراف و تلفن موظفند برای جلوگیری از تهاجم فرهنگی اقدامات لازم را انجام دهند. نظام قانونی ایران دارای مشکلات عدیده ای است این ضعف از سال 1373 شروع شد، ساعت ها وقت برای تصویب قانون منع استفاده از ماهواره و وسایل ارتباط جمعی مخرب صرف شد؛ اما به هیچ وجه این طرح عملی نشد؛ چرا در سال 73 قانون گسترش شبکه های تلویزیونی تصویب نشد که مردم به سوی ماهواره نروند؟ ما دیر از خواب غفلت بیدار شدیم.
این دانشجو رشته صنایع با بیان اینکه سایر کشورها برای گرفتن حق پخش شبکه های مختلف باید بهای سنگینی بپردازند تا مردم آنها بتوانند از شبکه های مختلف استفاده کنند، تصریح کرد: نکته اساسی این است که پخش شبکه های ماهواره ای برای ایران آزاد و بدون واریز حتی یک ریال پول است. اگر جمهوری اسلامی را از همه نظر تحریم کنند ماهواره و موبایل را رایگان به ما تقدیم می کنند.
سعید کمیلی، دانشجوی مخالف ماهواره از دانشگاه پیام نور ایلام خاطرنشان کرد: ورود ماهواره به ایران با هدف حمله به دین، رواج خرافات، اشاعه فحشا و تاثیر مخرب بر جوانان بود. مردم از شبکه ها و پیام های آن ها تاثیر می پذیرند، بدلیجاتی که در فیلم حریم سلطان به نمایش درمی آیند بازار ایران را به آتش کشیده است، این مورد تنها یکی از نمونه های تاثیرپذیری مردم کشورمان است. دفع ضرری که منفعت ندارد، ضروری است یا استفاده از منفعتی که ضروری نیست؟ مردم به تبعات تاثیرگذاری ماهواره در زندگیشان واقف نیستند.
وی افزود: رسانه های ما در جلب توجه مخاطبان بسیار ضعیف عمل می کنند. در تمام دنیا 17 هزار شبکه ماهواره ای وجود دارد، دیشهای ماهواره ای در ایران 2000 شبکه را می توانند دریافت کنند، رسالت اصلی مسئولان فرهنگی ایمن سازی افراد و افزایش قدرت مقاومت آن هاست.
سارا فلاحی، داور کرسی «ماهواره آری یا نه» گفت: رسانه، یکی از ابزارهای قدرت است، ما محکومان به محصور بودن در هژمونی ماهواره و رسانه هستیم در این عرصه هیچ مرزی وجود ندارد. 80 درصد رسانه های دنیا در دست آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند، مسئولان باید تلاش کنند که جوان را از ماهواره بگیرند نه ماهواره را از جوان. برای عملی ساختن این شعار باید راهکارهای جایگزین ارائه کرد. نگذارید در اقیانوس مواج جهانی شدن بلعیده و هضم شوید.
وی با بیان اینکه رسانه با ذهن انسان ها بازی می کند، تصریح کرد: نمی توانید از وجود این گفتمان جلوگیری کنید؛ با این حال ماهواره در راستای القای جهل، سبک زندگی غربی و فمنیست گرایی عمل می کند، صدا و سیمای جمهوری اسلامی در ساخت فیلم های داخلی از فیلم های ماهواره ای تقلید می کند و بدفرهنگی را درونی سازی می کند، وقتی در داخل ایران سوء مدیریت داریم نمیتوانیم کم کاری خود را به آمریکا نسبت دهیم، فعالیت های آن ها بر بستر ناکارآمدی عملکرد داخلی ما برنامه ریزی می شود، متاسفانه زمین بازی را واگذار کرده ایم.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد ایلام خاطرنشان کرد: این موضوع دارای داستانی اساسی است و لازم است اساسی فکر کرد، اگر میخواهید هویت ملی شما دستخوش رسانه ها نشود، باید مدیریت داشته باشید، مدیریت بر پایه قدرت به دست می آید، تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم. در قدم اول باید بپذیریم که آن ها دشمن ما هستند و سپس اقدام کنیم. تکنولوژی غربی را با مهندسی معکوس به تکنولوژی بومی تبدیل کنیم و کاری کرد که دنیا فرهنگ ایران را بپذیرد.