معصومه ترکمان احمدی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در بررسی وضعیت کلی بازار سرمایه گفت: روز شنبه با توجه به اخبار منتشر مبنی بر تحریم چند شرکت جدید فضای منفی بر بازار حاکم بود و انتظار بازار منفی را داشتیم.
وی افزود: دو عامل دیگر نیز بر منفی شدن بازار تاثیر داشتند؛ یکی فروش آخر ماه اعتباری ها که هر ماه اتفاق می افتد و دیگری عرضه حقوقی ها با نزدیک شدن به پایان سال مالی شرکت ها.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: روز شنبه با نزدیک شدن به ساعت پایان معاملات وضعیت بازار هم بهبود یافت و به عنوان مثال خودرویی ها و بانکی ها که تا صف فروش هم رفته بودند متعادل تر شدند.
وی در خصوص شدت نوسان بازار در روز گذشته و امروز گفت: بازار تحت تاثیر جو روانی این نوسانات را داشت و دلیل خاصی برای میزان کاهش دیروز و رشد شدید امروز وجود ندارد و شاید تنها سرگردانی سرمایه ها و فضای روانی باعث این نوسانات شده است.
احمدی در خصوص وضعیت صنایع بورسی گفت: سیمانی ها جزء صنایعی هستند که وضعیت خیلی خوبی دارند و جو مثبیتی هم بر این صنعت حاکم است.
وی اظهار کرد: صنعت پالایشگاهی هم درگیر مساله دلار است و نوسانات نرخ دلار و ارز به طور کلی بر میزان سوددهی آنها اثر می گذارد. اکثر سهام پالایشگاهی در کف قیمتیشان هستند و بعید است کاهش داشته باشند هر چند از روند رشد شارپی هم خبری نخواهد بود.
مدیر پرشین تحلیل گفت: شیمیایی ها هم منتظر خبر نرخ خوراک گازی هستند که در حال حاضر 3 سنت است و احتمال افزایش به 10 سنت را دارد که در این صورت سهام این شرکت ها افت خواهد کرد چون مزیت رقابتی خود را در منطقه از دست می دهند. نرخ فعلی خوراک در منطقه حدود 5 سنت است.
وی افزود: معدنی ها از یک نظر نسبت به دیگر صنایع وضعیت بهتری دارند که تحریم ها روی آنها تاثیری ندارد و درگیر مسائل خودشان هستند.
احمدی اظهار کرد: بانکی ها هم اگر نگار بلند مدت به آنها داشته باشیم چشم انداز خوبی دارند و رشد خواهند کرد. خصوصا اینکه روند سود آوری آنها با توجه به وعده افزایش سرمایه شان سریعتر می شود.
وی ادامه داد: فلزات هم گروه دیگری هستند که با توجه به افزایش قیمتا های جهانی رو به رشد هستند و این هفته اخبار جدیدی هم در راه است که روی نرخ جهانی آنها تاثیر مستقیم خواهد گذاشت.